ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 27, 2007 - Fórum téma

PEAR telepítés

fchris82 · 2007. Júl. 27. (P), 12.00
Az alábbi bejegyzést csak azért ejtem meg, mert Google-ben a hibaüzenetre rákeresve nem találtam semmit ezen kívül: http://pear.php.net/bugs/bug.php?id=8084 , ami nem oldotta meg a problémát, hátha később vkinek kell majd, bár pár dolgot nem igazán értek, korábban miért működött rosszul és most miért jó (mb_string-re se hisztizik mostmár, pedig tényleg ugyan azt raktam fel, ami eddig is volt ...
A történet:
Szerettem volna próbálgatni a Symfony-t, amihez kell a Pear-t telepíteni. El is jutottam eddig, de akárhányszor futtattam vmit parancssorban, egy windows-os ablakocska a szokásos hang kíséretében üzente, hogy az mb_string kiterjesztéshez szükséges dll-t nem találja (a phpinfo() és a böngészőben behívott oldalak mégis tudták használni, szóval csak parancssorban nem találta), majd miután ezt leokéztam még kiírt pár kiterjesztést (azokat már a parancs alá, nem külön ablakban), hogy azokkal is vmi hiba van, majd a továbbiakban gond nélkül lefutott minden.
Egyszer gondoltam egy olyat, hogy a php_mbstring.dll-t bemásoltam a php könyvtárba közvetlenül, és ekkor ugyan nem jött elő az mb_string-es üzenet, kaptam egy olyat, hogy a PHP CLI szabálytalan művletet halytott végre, ezért a program futása leállt o_O
php_mbstring.dll töröl a "gyökérből" és akkor visszajutottam az előbbi állapothoz, hogy ugyan lefutottak a dolgok, de mindig dobálta nekem a hibaüzeneteket és ezt 1 óra alatt megunva, Apache-ból és PHP-ból is újra felraktam a legújabbat (eddig is az volt fent).
A PHP telepítésénél lehet választani, hogy tegye fel a PEAR-t is, még ki is írja, hogy 3,X mega hely kell neki, de telepítés után tök üres a PEAR könyvtár, csak egy go-pear.phar van ott.
Semmi gond, megpróbálom futtatni a go-pear.bat-ot, az korábban működött (az elején említett hibaüzenetek sorával ugyan). De nem volt hajlandó lefutni. Ezt íjra:
[colorer=CLI]
D:\PHP5>go-pear.bat
phar "D:\PHP5\PEAR\go-pear.phar" does not have a signature

Zend Studio Comment

zoliky · 2007. Júl. 27. (P), 10.47
Zend Studio-ban be lehet szurni olyan megjegyzeseket amelyek leirjak a fajl elejen ki irta, mikor es milyen licensz alatt tovabithato a kod ?
Make documenting your code, applications, and projects a breeze with PHPDocumentor,
the standard documentation tool for PHP. Automatically add PHPDoc comments to files, classes,
functions, constants and more, all through PHPDoc wizards.
Amit a fenti angol szoveg leir, hogy kene beuzemelni ?
Koszonom!