ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 26, 2007 - Fórum téma

sql lekérdezés

Castor87 · 2007. Júl. 26. (Cs), 20.10
Üdv!
Van egy sql táblám, melynek két oszlopa van: kepnev, leiras. Képek neveit(fajlneve.kiterjesztes alapján) és leírásukat tartalmazzák. A kép/leírás megjelenítését sikerült megoldanom. Szeretnék egy előző/következő linket beilleszteni, de nem tudom hogy kell hivatkozni egyel fentebbi/lentebbi rekordra.

Gondoltam egy id oszlop bevezetésére, mely növekvő számokat tartalmaz, de ha kitörlök egy rekordot, akkor borul az egész rendszer.

Van esetleg függvény rá, ami a lekérdezésnél a két szomszéd rekordot is kiolvassa?

Köszönöm előre is!
 

egyszerű aldomain htaccess-szel

Tome · 2007. Júl. 26. (Cs), 17.47
Sziasztok!

Aldomaint szeretnék létrehozni htaccess-szel, találtam is megoldásokat, de mindenhol általánosan van leírva. Én csak egy aldomaint szeretnék, nem akarom, hogy bármilyen aldomaint átirányítson. Tehát:

http://rago.domain.hu/ -> http://domain.hu/ragoaloldal.htm

Ennyit szeretnék csinálni. Előre is köszönöm a segítséget!
 

DB fejlesztés csapatban

janoszen · 2007. Júl. 26. (Cs), 13.51
Sziasztok,

beleütköztünk egy problémába adatbázis fejlesztéssel kapcsolatban. A PHP kód verziókezelését úgy oldottuk meg, hogy SVN-be dolgozunk és a közös dev szerver daily buildként funkcionál, egyébként mindenki a saját webszerverére dolgozik.

Most azt szeretnénk, hogy a fejlesztői gépeken levő adatbázisok is valahogy tudjanak aktualizálódni az SVN update-el párhuzamosan. Bármilyen ötlet jöhet.

Köszi

J
 

drupal 51 címlap és oldalak tartalmi részbe hívása

bogyo · 2007. Júl. 26. (Cs), 12.57
A kérdésem az lenne hogy az 5.1 es verzióban hogyan lehet a címlapot egyedivé varázsolni. ( a leírás alapján nekem nem ment bár az ha jól láttam nem is az 5ös szériához van) esetleg valakinek egy ilyesmi alapmodulja lenne 5.1-hez??


a másik mérdésem pedig az hogy ha van egy adatbázisom ami php-kkel dolgozik (adatokat kérek le és íratok ki), bár tulajdonképp mindegy is. A lényeg hogy hogyan tudom a tartalmi részre meghívni?

előre is köszi a válaszokat
 

Shellben futtatva van kimenet, shell_exec -el pedig nincs.

tazvagyok · 2007. Júl. 26. (Cs), 11.16
Sziasztok!

Miért lehet az, hogy egy akármilyen parancsot shellben futtatva kapok kimenetet a képernyőre, de shell_exec-el futtatva nem. A parancs futtatásához nem kell root-nak lenni.

Segítségeteket előre is köszönöm.