ugrás a tartalomhoz

Kép megjelenítése kliens gépről.

Agi · 2007. Júl. 31. (K), 11.54
Szeretném megkérdezni, hogy van-e lehetőség arra, hogy egy képet ne a szerverről, hanem saját gépről jelenítsek meg firefox-ban. IE-ben működik, de firefoxban nem. Azért lenne erre szükségem, mert van egy űrlapom, ahol képeket lehet feltölteni és azt szeretném elérni, hogy a feltöltendő kép megjelenjen, mielőtt feltölti valaki.
 
1

feleslegesnek érzem

zila · 2007. Júl. 31. (K), 12.13
Kicsit redundáns funkciónak érzem, mivel a helyi gépén azzal nézi meg a user a képet amivel akarja. Aztán ha kiválasztotta, akkor töltse fel. Ez nem web-alkalmazás funkció.

Persze csinálhatsz olyat, hogy amikor kiválasztja a képet a user, akkor feltöltöd a szerverre átmeneti jelleggel, ekkor már tudsz róla akár bélyegképet is csinálni és azt megmutatni a usernek, aztán ha elküldi a formot, akkor az átmeneti feltöltés átkerül a végleges helyére.
2

Köszi

Agi · 2007. Júl. 31. (K), 13.26
Köszi a tanácsot, de pont egy újratöltést szerettem volna elkerülni, ezért nem így csináltam, mivel javascripttel nem kell újratöltenem az oldalt. De ha nincs más megoldás kénytelen leszek így csinálni, köszi a válaszod.
3

ifrém

virág · 2007. Júl. 31. (K), 13.34
Azt a funkciót amit mondasz csak az IE nyújtotta, a Firefoxban nem volt benne. Képfeltöltésnél csak IFRAME-val tudnál trükközni, ahogyan pl. a Gmail-ban is meg van oldva, hogy magától feltölti a fájlt. Ez másképpen nem nagyon fog menni. Lehet, hogy valaki tud jobb trükköt is, szívesen fogadnám én is, de félek más megoldás nincs.
4

iframe

zila · 2007. Júl. 31. (K), 13.37
igen, a file feltöltést iframe-ben elhelyezni, és akkor csak az iframe frissül. Sajna ajax-szal még nem lehet file-t feltölteni, csak így trükközve.
6

divattalan :)

virág · 2007. Júl. 31. (K), 14.34
jaja, egy időben ezt a témát nagyon végigjártam, de ha a google nem talált jobbat, akkor valószínűleg nincs más trükk, végülis eléggé kultúráltan meg lehet oldani így is, csak ugye mostanában az iframe-k nak rossz a híre az aktuális divat szerint :)))
5

Ez op.rendszer funkció!

Nagy Gusztáv · 2007. Júl. 31. (K), 13.43
Pl. én Win és FF alatt klikkelek a szokásos tallózás gombon, megkapom a "Fájl feltöltése" dialódot, amin eleve van Nézet gomb, ahol miniatűröket tudok beállítani. Gondolom más ablakozók is tudhatnak ilyen.
Na nehogymár az oprendszer funkciót kelljen kitenni a webre!
7

Köszönöm a válaszokat

Agi · 2007. Júl. 31. (K), 14.47
Köszönöm a válaszokat, végülis az iframe-es megoldást használtam, ahogy máskor is. Ha nincs jobb, maradok ennél.