ugrás a tartalomhoz

Archívum - Júl 6, 2007

Újrakódolásnál, kódtisztításnál felmerülő jogi kérdések

balazsgabi · 2007. Júl. 6. (P), 23.54
Üdv Mindenkinek!

A konkrét kérdésem a következő lenne:
Egy ismerősöm már létező honlapját aképpen szeretném átalakítani, hogy a design maradna csak egy tisztább HTML kódot kapna. Évi szinten 100 e. Ft-ot fizet AdWords-re és szerinte ez jó. A témában hasonló oldalak SEO szempontjából elég gáz forrással bitorolják az előkelő helyeket, ezért bátorkodtam neki felajánlani, hogy segítek. Ragaszkodna az eddigi arculathoz és itt jön a kérdésem. Ha elkérném (ill. mint megrendelő elkérné) az eredti képeket, akkor az minden további nélkül jár, vagy itt jön a szerzői/felhasználói jogi páros?

(Az eredeti képekre azért lenne szükségem, mert nemtommivel készült de a logo-tól a háttérképig meg még nemtommi van egy jpg fájlban. Gondolom olyasmi mint a fotósbolt Save for web okossága.)

A szitut bonyolítja, hogy nem készült szerződés, de ha minden igaz, akkor fizetni sem fizetett érte, legalábbis nem konkrétan az oldal elkészültével, de ebbe most ne menjünk bele.

Tudom egyszerűbb lenne ha megkérdezném a tagot: adod, vagy nem adod? De gondoltam előtte update-elem magam a témában
Előre is kössz a hozzászólásokat!
gábor
 

The Graphical Keyboard User Interface

Hojtsy Gábor · 2007. Júl. 6. (P), 23.12
Elképzelések néhány új, billentyűzetet igénylő Firefox képességről
 

Quiet structure

Hojtsy Gábor · 2007. Júl. 6. (P), 23.08
A CNN és az USA Today design összehasonlítása
 

The CSS Redundancy Checker

Hojtsy Gábor · 2007. Júl. 6. (P), 23.07
Felesleges CSS elemek kiszűrése
 

Go PHP 5 - a vezető nyílt forrású szoftverek összefognak

Hojtsy Gábor · 2007. Júl. 6. (P), 19.00

Go PHP 5!

Régóta a levegőben van, hogy a hoszting cégek nem frissítenek PHP 4-ről az újabb 5-ös sorozat kiadásaira, ezért sok webhely fejlesztő, és a népszerű nyílt forrású programok fejlesztői is úgy alakítják ki PHP programjaikat, hogy azok PHP 4-gyel is futni tudjanak. Különben sok hoszton egyszerűen nem lennének használhatók. A Drupal fejlesztői csoport akkor találkozott ezzel a problémával különösen nagy erővel, amikor az idei Yahoo kampuszon tartott Open Source Concent Management (nagyrészt Drupal) konferencia egyik előadásán Rasmus Lerdorf (a PHP elindítója) feltette a kérdést: a Drupal mégis miért támogatja továbbra is a PHP 4-et. Dries Buytaert (a Drupal alapítója) válasza erre az volt, hogy ha nem ezt tennénk, számos hoszton nem lehetne használni a szoftvert.

Ami a Jakob Nielsen Web-design könyvet illeti...

ParadoxH · 2007. Júl. 6. (P), 17.44
Üdv!
Szóval a könyv magyar nyelvű kiadott változata kifutott állapotban van. Megkerestem a Typotex kiadót, hogy várhatóak e új példányok. Erre sajnos azt a választ kaptam, hogy nem.
Mivel a könyvet alapműnek tartaja minden webfejlesztő, valamilyen módon közzé kellene tenni a neten. Ha esetleg vki itt/ide Romániába tudna küldeni nekem egy számára már rongyig olvasott példányt, amit természetesen előfizetéssel kifizetek, akkor én elvállalnám a bescannelést, és közzétenném azt. Tudom, hogy ez nem legális, de ha egyszer nem szerezhető be magyar nyelven, akkor ... ?
 

Unit Test Web Code Without A Web Server Using HttpSimulator

Anonymous · 2007. Júl. 6. (P), 12.14
Csak amit a cím sugall (ASP.NET)
 

Idézőjelek, felsővesszők kezelése

Agi · 2007. Júl. 6. (P), 10.29
Van egy olyan problémám, hogy a form text mezőbe beírt felsővesszőket vagy idézőjeleket nem tudom tárolni az adatbázisban. Az oka az, hogy amikor eltárolom akkor a következőképpen írom be:

INSERT INTO adattabla (mezo1, mezo2) VALUES ('mezo1','mezo2')

ebben az esetben a felsővessző nem kerül felvételre, hanem hibát jelez a program

Ha így próbálkozom

INSERT INTO adattabla (mezo1, mezo2) VALUES (\"mezo1\",\"mezo2\")

akkor pedig az idézőjelet nem tudom felvenni.

Mi a megoldás, hogy mindkét jel rögzíthető legyen az adatbázisba
 

On the Tenacity of Internet Explorer 6

Anonymous · 2007. Júl. 6. (P), 06.00
Miért akadt meg az alternatív böngészők piachódítása?