ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 2007

február 28

Google Tech Talks

Hojtsy Gábor · 2007. Feb. 28. (Sze), 20.54
Érdemes megnézni néhányat
 

Input mező > javascript változó > php változó

ASN · 2007. Feb. 28. (Sze), 20.35
A kérdésem a következő lenne: van egy formom, abban mondjuk van egy input mezőm, amibe egy nevet, vagy egy címet írhatok (tartalmazhat szóközöket, speciális jeleket...). Hogy tudom ezt átvinni javascriptbe egy submit alkalmával? És ha ez megvan, még mindig ott a kérdés, hogy innen hogyan tudom felhasználni egy, az XMLHttpRequest által meghívott fájlban, mint PHP változó?

Ha valakinek van valami jó ötlete, az érdekelne. Az nem megoldás itt, hogy egy URL-paraméterben (script.php?input=Szöveg) viszem át, mert a különleges karaktereket nem minden böngésző kezeli jól.
 

MySQL auto_increment értéke

lacy · 2007. Feb. 28. (Sze), 18.59
hello,

olyan gondom van, hogy volt 10 cikkem egy táblában, majd véletlen írtam egy végtelen ciklust ami csinált 50ezret utána:D, amíg ki nem lőttem.:D:D Töröltem a fölösleges 50ezret, ám ha most a 10. után bedob a PHP egy új cikket akkor az id, amit AUTO_INCREMENT állít be 50011 lesz, 50012, stb...szóval onnan számolja az új cikkeket:S

Ezt kellene valahogy kijavítani! Hozzáférek a mysql fájljaihoz is, ha másképp nem lehet. Találtam neten sok irományt, de egyik se műxik:S
SET LAST_INSERT_ID = 11
ilyesmit is találta mysql manualban de syntax hibával kidob a mysql query tool.:(

Ötlet? csináljak új táblát?:S

Köszönet
ui: mysql-essential-5.0.27
 

Adsense kilóg egy cseppet

moltisanti · 2007. Feb. 28. (Sze), 15.57
Kedves fórumozók,
találkoztatok-e már hasonló jelenséggel mint ami az alábbi oldalon
www.jolap.hu
látható a jobb oldalon.
Adsense formázatlanul horizontálisan jelenik meg, nem törődve a script paramétereivel.
 

html2ps táblázat betörése

Szekeres Gergő · 2007. Feb. 28. (Sze), 15.17
html2ps program használata során a pdf dokumentumban ha sortörésre esik egy táblázat egyszerüen szétvágja. Nem lehet valahol beállítani, hogy rakja a következő oldalra?
 

Tip/Trick: Url Rewriting with ASP.NET

Hojtsy Gábor · 2007. Feb. 28. (Sze), 10.58
A klasszikus URL átíró módszerek ASP.NET-re alkalmazva
 

február 28

Minta illesztése GROUP BY -ra.

s_volenszki · 2007. Feb. 27. (K), 22.17
Sziasztok!

Szeretnék útmutatást kérni a következő témában:

Szabványos lekérdezés, ami egy adat rekord ('nr') alapján lekérdezi az összes sort, és ezeket csoportosítja bejegyzés dátuma szerint, de nem az egész dátum rekord alapján.

SELECT * FROM table WHERE nr = '100' GROUP BY date(de nem egész date, hanem úgy mintha a GROUP BY date LIKE 2007-02-27%)

Remélem érthető! :)

Eddig csak GROUP BY date-t csináltam, majd tömbbe írtam a dátumokat elejét (substr => ÉÉÉÉ-HH-NN) és array_flip-eltem, de sok vele a gond.

Várom hozzászólásaitokat, s_volenszki
 

User oldali cache

ASN · 2007. Feb. 27. (K), 22.03
Sziasztok!

Milyen megoldás van arra, hogy az user cache-eljen bizonyos tartalmat (leginkább több rövidebb szöveget) és szükség esetén elő tudja hívni, akár másodpercenként is?

Ha ez nem lehetséges, akkor javascript-ben van bármilyen script, amivel bizonyos tartalmat tudok hozzáadni az oldalhoz, miután az már betöltődött? Teszem azt setInterval-al 5 másodpercenként hozzá adok egy "teszt" sort az egészhez, úgy, hogy ne kérje le sehonnan az előző szövegeket.

Ha mindkét eset lehetséges, akkor mindkettő érdekelne.
 

Bizonyos szövegrészek linkelése

ark · 2007. Feb. 27. (K), 19.44
Üdv!

Remélem tud valaki segíteni, mert szeretném megtudni, hogyan is kell ezt megcsinálni, s akár több oldalamon alkalmazni.

Nos. Arról lenne szó, hogy szertnék meghatározni pár szót, vagy szókapcsolatot, amely ha megejlenik egy bizonyos szövegen belül, arra egyből kerüljön a honlapon egy bizonyos link.
Láttam már ilyet működés közben, (vagy legalábbis azt hiszem, hogy ilyen volt) és nagyon izgatna...

A segítséget előre is köszönöm.
 

textarea - print php

Qkac · 2007. Feb. 27. (K), 18.10
Sziasztok az a problémám, hogy egy többsoros textareba szöveget írok, majd feltöltöm mysql adatbázisba, ahol text típusú a mező, és mikor lekérdezem ki szeretném iratni egy div-be phpval.. az az egy gond, hogy az entereket nem érzékeli, csak ugy töri a sort ahogy jön a mező vége... így nem tudok bárhol új sort írni.. Hogy tudom megoldani?
Előre is köszi a válaszokat!