ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 7, 2007

block line es inline elemek

zoliky · 2007. Feb. 7. (Sze), 15.33
Sziasztok !
Azt szeretnem tudni ha az inline elemeket block line elemekben kell elhelyezni. Most tanulmanyozom a HTML nyelvet es nem igazan ertem ezeket a dolgokat.

Melyik a helyes a ket pelda kozul ?

pelda 1:
<body>
 <p>Ez egy <b>element</b></p>
</body>
pelda 2:
<body>
 Ez egy <b>element</b>
</body>
Tudom, hogy ezek atalanos HTML dolgok, utana neztem a weben mit irnak roluk de nem igazan ertem, talan jobban fogna ha valaki elmagyarazna oket. Van koztuk egy szabaly ?

1. Block line elementekbe nem tudok masik block line elementeket rakni. Ez igaz ?
2. Egy sor kezdodhet egy inline elementel ugy, hogy block line element kimarad. Lasd pelda 2 ?

Nagyon halas vagyok ha valaki tudna segiteni.
Koszonom !
 

New CSS properties in Safari

Hojtsy Gábor · 2007. Feb. 7. (Sze), 14.13
Több oszlopos elrendezés most már nem csak Firefoxban
 

Úszó képek.

konoko · 2007. Feb. 7. (Sze), 11.16
Sziasztok. Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy tud e valaki olyan linket vagy esetleg példa forrást adni amiből majd el tudok indúlni JavaScript-ben hogy mondjuk 5-6 képet szeretnék úsztatni egy 3 kép széles téglalapban ami folyamatosan mozog.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv. Csaba
 

checkbox feldolgozása

hhilda · 2007. Feb. 7. (Sze), 04.31
Sziasztok!

Volna egy gondom, amiben segítséget szeretnék kérni. Van egy html űrlapom, ami egy megrendelőlap. Van rajta több minden, vannak textfieldek, listák, és vannak checkboxok is. A kérdésem az lenne, hogy a checkboxok tartalmát egy php levélküldővel szeretném elküldeni, de nem tudom, hogy lehet kiértékelni, illetve mit vagy milyen paraméterét küldöm el? Azt sejtem, hogy a chacked az, ami meghatározó, de ezt php-ban hogy tudom megoldani? Egy if-else ággal vagy miképpen, hogy a kiválasztott tartalom menjen el az e-mailben csak, és a nem kiválasztott részek ne jelenjenek meg. Annyit kérnék még, hogy aki tud segíteni, egy rövid kódsort is szúrjon már be legyen szíves.

Köszönöm a segítséget