ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 13, 2007

FF-ben nem látszik a háttér(css)

passatgt · 2007. Feb. 13. (K), 23.56
Hali!
Valamiért Firefoxban a tartalom rész nem tolja le a hátteret.Úgy kéne kinéznie mint IE-ben.Mi lehet a gond?

www.ingyen.org/ujfree
 

Apache mod_rewrite regexp

nemeseri · 2007. Feb. 13. (K), 23.24
Sziasztok!

Tök béna vagyok... már egy ideje szenvedek egy olyan mod_rewrite rule-on, hogy kiszűrjem az összes olyan kérést a szerver felé ami tartalmaz pontot...

a rewrite részt így kezdeném:

RewriteRule ^/([\.]+)$ / [R]

De ez nem működik... az apache mintha kihagyná...

Biztos valami egyszerűt rontok el... Tudna valaki segíteni?

Köszi,
Andris
 

Melyik a legjobb techblog?

Bártházi András · 2007. Feb. 13. (K), 23.00
Szavazz a Weblaborra!
 

MySQL replikáció

Bártházi András · 2007. Feb. 13. (K), 21.14
A MySQL replikációját korábban már többször is használtam, illetve használom most is, s bár egy egész jó dologról van szó, eltartott egy ideig, amíg a dokumentációja alapján felfogtam, pontosan hogyan, mi is a teendő, ha bele szeretnék vágni egy replikált adatbázis létrehozásába. Nos, úgy tűnik, hogy ezt a MySQL-nél is felismerték (jó, valószínűleg eddig sem a felismeréssel volt a gond), és igencsak összekapták magukat. Az 5.1-es, egyelőre béta állapotban levő verzióhoz elkészítettek egy alapos, jól használható leírást, nem csak a konkrét lehetőségeket, de az alkalmazási helyzeteket is részletesen bemutatva.

Egy konyvtar adatbazisa.

zoliky · 2007. Feb. 13. (K), 19.05
Sziasztok!
Azt a feladatott kaptam a suliban, hogy keszitsek egy adatbazist, pontosan egy konyvtaret.
Gondolokodtam az adatbazis megtervezesen (milyen tablak szuksegesek es milyen adatokat kell betaplalni) de bevalom nem tudom egy konyvtar milyen adatokat kell tartalmazon.
Ha egy tablaban vannak a konyvek es egy masik tablaban azok neve akik kiszedtek a konyveket nem igaszan eleg, mert tul egyszeru es nem fogjak jol ertekelni a projektet.
Szeretnek segitseget kerni azoktol akik csinaltak mar adatbazist konyvtarnak, es tudnanak segiteni par tabla strukturaval. A kapcsolatok a tablak kozt, stb... nem szukseges, kidolgozom egyedul.
Koszonom!
 

ékezet még1x - légyszi segítsetek, elvesztem

baltazar11 · 2007. Feb. 13. (K), 12.09
Sziasztok,
légyszi segítsetek, nem értem, mit nem csinálok jól, és egy hete szívok mindenféle beállítással, elolvastam asszem mindent, amit találtam, és nem megy...
Adott egy spéci rendszer (Active Agenda), sourceforge-ról. Alapban két nyelvet tud, angolt és svédet, én fordítanám magyarra, "I18n" .po/.mo állományból (gettext) működik, környezet xampp 1.5.5 windowson.
mysql-ben minden tábla és minden mező utf-8
és a gond: php-ben mbstring-el menne, de baj van:

- amikor az mbstring.internal_encoding = Off, akkor a képernyőn majdnem jó jelennek meg a karakterek, csak a hosszú ő-ű akasztja ki a rendszert (de az nagyon, ott mondjuk van egy kis bug is), a többi ékezet a menüben/keretrenszerben szépen jön, viszont azok a tartalmak, amik adatbázisból jönnének, csúnyákat tartalmaznak hosszú ő/ű helyén, és a phpmysqladmin-al nézve is csúnyák kerülnek az adatbázisba. (viszont kézzel beleírt hosszú ő/ű phpmysqladmin-ban még szép, a rendszerben viszont még csúnyább)

- amikor az mbstring.internal_encoding = UTF-8, akkor a képernyőmenüben/keretrendszerben egyszerűen nincs karakter az ékezetesek helyén, viszont az adatbázisból jövő tartalmak kifogástalanok, de az adatbázisban utf-8 -ra kódolt karatkerek vannak (tehát nem ő/ű, hanem &-val kezdődő kódok), viszont amit kézzel beírok az adatbázisba ű/ő-t, az jól jelenik a képernyőn is.

a képernyőn a menüt egy .js rendszer rajzolja (Menu5G)


php.ini (idevágó részei):

default_mimetype = "text/html"
default_charset = "utf-8"
mbstring.language = Neutral
mbstring.internal_encoding = off / UTF-8
mbstring.http_input = off
mbstring.http_output = UTF-8
a többi mbstring ki van kommentezve


my.ini

[client]
default-character-set = utf8
[mysqld]
character-set-server = utf8
#character-set-connection = utf8
#character-set-database = UTF-8
#character-set-results = UTF-8
skip-character-set-client-handshake = On

CSS problema - 800x600-ban elcsuszik jobbra az oldal

balage020 · 2007. Feb. 13. (K), 11.46
Sziasztok!

Regebben nyitottam ezzel kapcsolatban egy topicot, de akkor sajnos nem sikerult megoldanom a leirtak alapjan a problemat, ezert aztan nem is foglalkoztam vele tovabb.

Most ujra elojott a gond egy masik weblap keszitese kozben, ugyanis hasonlo layoutot csinaltam. Az oldal elerheto itt: http://www.tigerhead.hu

Segitsetek, mi lehet a gond? Egyszeruen elcsuszik 800*600 alatt jobbra az oldal, es mar minden modszert kiprobaltam, amit talaltam.
A css file ../style.css neven erheto el.

Nagyon szepen koszonom elore is.

Udv,
Balazs
 

PHP will never have a (real) Rails-like framework

wiktor · 2007. Feb. 13. (K), 10.25
A PHP vélt vagy valós nyelvi korlátairól
 

Web-design

Hojtsy Gábor · 2007. Feb. 13. (K), 09.12
Sajnos a web-design (vagy webdesign) szóösszetétel az utóbbi években hibás jelentést kapott a magyar webes körökben. Ha web design szakemberet keresnek, akkor jellemzően nem arról van szó, hogy okosan akarnak megtervezni webfelületeket, hanem inkább látványosan, a szemnek csalogató grafikával. Sajnos ami a szemnek csalogató, nem biztos, hogy a webhely célját segít elérni, és így látogatókat vagy végső soron vásárlókat, ügyfeleket veszthetünk. Jakob Nielsen magyarul Web-design címmel megjelent könyve tehát nem a grafikáról szól, hanem a web tervezésről, az átgondolt webhely és weblap kialakításról. Ezt az eredeti cím (Designing Web Usability: The Practice of Simplicity) sokkal jobban tükrözi.

Netvibes module developer collects web credentials, personal content

Hojtsy Gábor · 2007. Feb. 13. (K), 00.12
Oda kell figyelni, hogy mit engedünk meg a weblapunkon