ugrás a tartalomhoz

Ami a Jakob Nielsen Web-design könyvet illeti...

ParadoxH · 2007. Júl. 6. (P), 17.44
Üdv!
Szóval a könyv magyar nyelvű kiadott változata kifutott állapotban van. Megkerestem a Typotex kiadót, hogy várhatóak e új példányok. Erre sajnos azt a választ kaptam, hogy nem.
Mivel a könyvet alapműnek tartaja minden webfejlesztő, valamilyen módon közzé kellene tenni a neten. Ha esetleg vki itt/ide Romániába tudna küldeni nekem egy számára már rongyig olvasott példányt, amit természetesen előfizetéssel kifizetek, akkor én elvállalnám a bescannelést, és közzétenném azt. Tudom, hogy ez nem legális, de ha egyszer nem szerezhető be magyar nyelven, akkor ... ?
 
1

attól még nem legális

Hojtsy Gábor · 2007. Júl. 6. (P), 19.06
Könvytárakban beszerezhető magyar nyelven. Sajnos ez nem megnyugtató válasz, ha a környezetedben nincs meg magyarul (én is könvytárból vettem ki). Nielsen-nek azóta megjelent újabb könyve is a témában, azt lenne szerencsés lefordíttatnia és megjelentetnie a kiadónak, de ez persze nem kis befektetés. Ez a magyar kiadás már igencsak idejét múlt, nagyon ijesztő példák vannak benne a mai webet tekintve. (Az alapszabályok ettől még sok helyen jók, de jópár helyen Nielsen is felülvizsgálta vagy aktualizálta azokat).
2

...

ParadoxH · 2007. Júl. 6. (P), 19.31
Könyvtárból errefele nem beszerezhető.
Azzal tisztában vagyok, hogy a könyv kezd elavulni, viszont én még nem olvastam, és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Azt figyelembe véve pedig, hogy a kiadó nem kíván több példányt kiadni a könyvből, nem hinném, hogy lennének negatív következményei a könyv esetleges digitalizálásának.
3

ez nem érv

Hodicska Gergely · 2007. Júl. 7. (Szo), 10.12
Azt figyelembe véve pedig, hogy a kiadó nem kíván több példányt kiadni a könyvből, nem hinném, hogy lennének negatív következményei a könyv esetleges digitalizálásának.
Remélem nem gondolod komolyan, hogy ez érv, maximum önmagad megnyugtatáshoz szolgálhat alapul.


Üdv,
Felhő
4

...

ParadoxH · 2007. Júl. 7. (Szo), 19.57
Ha a könyvből a kiadótól kerülnek ki új példányok akkor veszek egyet. De addig nincs jobb ötletem. Sajnálom. Várom az esetleges alternatívákat...
5

alternatíva -- safari bookshelf

ptx · 2007. Júl. 23. (H), 18.19
Ha tudsz angolul, akkor nézz körül, hátha van a környezetedben valahol Safari hozzáférés -- pl. oktatási intézménynél.
Safarin olvasható a Web-design könyv "folytatása" is, címe Prioritizing Web Usability.