Archívum - Feb 2007 - Fórum téma
február 19
Flash és az Apache
Sziasztok !
Lenne egy nagy problémám :)
Csináltam egy full Flash - es oldalt minden jól működik rajta leszámítva egy dolgot. Van egy szobafoglalásos rész amit php segítségével továbbítok Email - be. Ez is tökéletesen működik csak az a probléma, hogy a Flash UTF-8 - as kódrendszert használ a szerverünk pedig "latin1_swedish" -re van állítva. Tudom rengeteg ilyen hozzászólás van, de a probléma mégsem ilyen egyszerű :) A szervert nem állíthatom át ugyanis mióta megy nállunk azóta így van beállítva rengeteg adatbázissal és weblappal. Azt se kérdezzétek miért erre van állítva mert ezt én sem igazán értem ... :)
Azzal is tisztába vagyok, hogy ha Flash/Html - el csinálnám már rég menne, de ez egyszerűen nem hagy nyugodni :)
Tehát létezik e valami parancs vagy beállítás amely - el a Flash latin1 - be birná küldeni az adatokat ?
Előre is köszönöm a segítséget !!!
■ Lenne egy nagy problémám :)
Csináltam egy full Flash - es oldalt minden jól működik rajta leszámítva egy dolgot. Van egy szobafoglalásos rész amit php segítségével továbbítok Email - be. Ez is tökéletesen működik csak az a probléma, hogy a Flash UTF-8 - as kódrendszert használ a szerverünk pedig "latin1_swedish" -re van állítva. Tudom rengeteg ilyen hozzászólás van, de a probléma mégsem ilyen egyszerű :) A szervert nem állíthatom át ugyanis mióta megy nállunk azóta így van beállítva rengeteg adatbázissal és weblappal. Azt se kérdezzétek miért erre van állítva mert ezt én sem igazán értem ... :)
Azzal is tisztába vagyok, hogy ha Flash/Html - el csinálnám már rég menne, de ez egyszerűen nem hagy nyugodni :)
Tehát létezik e valami parancs vagy beállítás amely - el a Flash latin1 - be birná küldeni az adatokat ?
Előre is köszönöm a segítséget !!!
február 18
Scrolling Frame Nelkul
Sziasztok az a gondom , hogy csinaltam egy php + ajax chatet , es ugye kijelzem a felhasznalokat, a hozzaszolasokat ugy oldottam meg hogy ha 30 hozzaszolasnal tobb van akkor update az sql ben ott ahol az message id a legkisebb volt, es uj mess id t kap es uj idopontot , de az aktualisan chatelo felhasznalokat lekerdezem sql rol , es az a gond hogy van egy tabla ugye 540 px el hosszu , es ha mit tudom en tegyuk fel hogy tobb lesz aktiv chatelo mint 40 vagy 45 akkor a tabla megnyulik , na most en olyat akarok csinalni hogy ,
ha eleri a tabla a maximalis hosszusagot/magassagot , akkor scrollozni lehessen benne, koszike elore is a segitseget, sziasztok.
■ ha eleri a tabla a maximalis hosszusagot/magassagot , akkor scrollozni lehessen benne, koszike elore is a segitseget, sziasztok.
DW tab-behúzás jelzése
Üdv!
Nem tudom csak én tartok-e rá igényt, de szeretném ha DW8am notepad++-hoz hasonlóan jelezné a tab behúzásokat. notepad++ pl egy | fehéres vonallal jelöli.
Előre is köszönöm!
■ Nem tudom csak én tartok-e rá igényt, de szeretném ha DW8am notepad++-hoz hasonlóan jelezné a tab behúzásokat. notepad++ pl egy | fehéres vonallal jelöli.
Előre is köszönöm!
css.chm létezik magyarul?
Létezik esetleg CSS.CHM magyarul?
Vagy valamilyen ref szintű részletes leírás magyarul?
■ Vagy valamilyen ref szintű részletes leírás magyarul?
Apache log rotation
Sziasztok,
segítségeteket szeretném kérni a következő dologban.
Szeretném beállítani a napi logolást egy win2003-on futó 2.x apache-on, csak nem sikerül. Virtual hostokat használom és így adtam meg neki:
<VirtualHost *:80>
ServerName www.akarmi.hu
ServerAlias akarmi.hu
DocumentRoot g:/webroot/akarmi
ErrorLog logs/akarmi_error.log
TransferLog "|bin/rotatelogs.exe logs/akarmi_access%y_%m_%d.log 86400"
</VirtualHost>
A log beállításoknál még szerepel ennyi:
CustomLog logs/access.log common
Ezzel az a gondom, hogy amíg a TransferLog sor szerepel a Virtualhost részben addig nem indul el a szerver, ha kiveszem akkor megy. Viszont elég tetemes méretű lesz a log és gondoltam jó lenne ha dátum szerint elrakná és minden nap újat kezdene.
Köszönöm a segítséget.
Üdv
■ segítségeteket szeretném kérni a következő dologban.
Szeretném beállítani a napi logolást egy win2003-on futó 2.x apache-on, csak nem sikerül. Virtual hostokat használom és így adtam meg neki:
<VirtualHost *:80>
ServerName www.akarmi.hu
ServerAlias akarmi.hu
DocumentRoot g:/webroot/akarmi
ErrorLog logs/akarmi_error.log
TransferLog "|bin/rotatelogs.exe logs/akarmi_access%y_%m_%d.log 86400"
</VirtualHost>
A log beállításoknál még szerepel ennyi:
CustomLog logs/access.log common
Ezzel az a gondom, hogy amíg a TransferLog sor szerepel a Virtualhost részben addig nem indul el a szerver, ha kiveszem akkor megy. Viszont elég tetemes méretű lesz a log és gondoltam jó lenne ha dátum szerint elrakná és minden nap újat kezdene.
Köszönöm a segítséget.
Üdv
február 17
connect by prior mysqlben
Sziasztok!
Oracles alakalmazást kéne átültetnem MySQLbe, tele ilyen hiearchikus selectekkel:
SELECT T3.JELLEMZO_ID, MM.pkg_Nyelv.VonatkoztatottUtolsoNev('JELN', MM.pkg_Ido.IdoToHonap(:aKurrensido), T3.JELLEMZO_ID, :aJellemzoID) AS NYELVI_NEV, T3.Szint
FROM (
SELECT T11.JELLEMZO_ID, MIN(TalaltSzint) AS Szint FROM
(SELECT T10.JELLEMZO_ID, LEVEL AS TalaltSzint
FROM MINMUT.SZAMITASI_ARGUMENTUM T10
START WITH T10.SZAMARG_JELLEMZO_ID = :aJellemzoID
CONNECT BY PRIOR T10.JELLEMZO_ID = T10.SZAMARG_JELLEMZO_ID) T11
GROUP BY T11.JELLEMZO_ID) T3
ORDER BY NYELVI_NEV ASC
Van valami remény ilyeneket futtatni mysql-ben?
■ Oracles alakalmazást kéne átültetnem MySQLbe, tele ilyen hiearchikus selectekkel:
SELECT T3.JELLEMZO_ID, MM.pkg_Nyelv.VonatkoztatottUtolsoNev('JELN', MM.pkg_Ido.IdoToHonap(:aKurrensido), T3.JELLEMZO_ID, :aJellemzoID) AS NYELVI_NEV, T3.Szint
FROM (
SELECT T11.JELLEMZO_ID, MIN(TalaltSzint) AS Szint FROM
(SELECT T10.JELLEMZO_ID, LEVEL AS TalaltSzint
FROM MINMUT.SZAMITASI_ARGUMENTUM T10
START WITH T10.SZAMARG_JELLEMZO_ID = :aJellemzoID
CONNECT BY PRIOR T10.JELLEMZO_ID = T10.SZAMARG_JELLEMZO_ID) T11
GROUP BY T11.JELLEMZO_ID) T3
ORDER BY NYELVI_NEV ASC
Van valami remény ilyeneket futtatni mysql-ben?
Miért nincsenek hirdetések az oldalon?
Nem értem, hogy egy 6-os page rankű oldalon miért nincsenek hirdetések, pl. Adsense? Értem én, hogy non-profit, de kit zavarna a kapcsolódó szöveges hirdetés?
A bevételeket vissza lehetne forgatni az oldalba, így jobb lenne az oldal, több, jobb cikk, több látogató.
Egyszerű a képlet - a látogatók jól járnak az ingyenes tartalommal. A hirdetők jól járnak, mert megjelennek a hirdetéseik. A weblabor tulajdonosai is jól járnak, mert van bevétel. Mindenki jól jár? Igen.
Akkor miért nincsen Adsense?
■ A bevételeket vissza lehetne forgatni az oldalba, így jobb lenne az oldal, több, jobb cikk, több látogató.
Egyszerű a képlet - a látogatók jól járnak az ingyenes tartalommal. A hirdetők jól járnak, mert megjelennek a hirdetéseik. A weblabor tulajdonosai is jól járnak, mert van bevétel. Mindenki jól jár? Igen.
Akkor miért nincsen Adsense?
PHP redirect és böngésző/szerver 200 OK visszajelzése
Eddigi szerveremen minden gond nélkül működött simán a php-s header("Location: ... ") módszer átirányításra. Nem küldtem semmilyen státusz kódot, mégha ez nem is elegáns. :) Most viszont egy új szerveren a sima redirect/refresh helyett mindig kiad egy szerver státusz jelzést (200 OK), miszerint "The document has moved here." és csak egy kattintás után megy tovább.
2 esetben használom ezt: az egyik a klasszikus form post-olás után, hogy reload-ra ne küldje el újra a formot. A másik esetben szintén form kitöltés után a php bizonyos műveleteket végrehajt és át kellene adni a "vezérlést" egy másik szerveren lévő másik domain-nek (tehát klasszik átirányítás).
A kérdésem az lenne, hogy miként tudnék megszabadulni a felesleges/zavaró 200 OK-os üzenetektől, ráadásul úgy, hogy a Google robototk se őrüljenek meg.
Előre is köszi!
(Próbálgattam különféle státuszkódokat is küldeni a Loaction: előtt, egyik sem orvosolta kínjaimat.)
■ 2 esetben használom ezt: az egyik a klasszikus form post-olás után, hogy reload-ra ne küldje el újra a formot. A másik esetben szintén form kitöltés után a php bizonyos műveleteket végrehajt és át kellene adni a "vezérlést" egy másik szerveren lévő másik domain-nek (tehát klasszik átirányítás).
A kérdésem az lenne, hogy miként tudnék megszabadulni a felesleges/zavaró 200 OK-os üzenetektől, ráadásul úgy, hogy a Google robototk se őrüljenek meg.
Előre is köszi!
(Próbálgattam különféle státuszkódokat is küldeni a Loaction: előtt, egyik sem orvosolta kínjaimat.)
Az oldal védelme
Sziasztok!
Kérek segítséget azzal kapcsolatban, hogy írtam egy e boltot és szeretnének bankkártáyal fizetni, de ezt hogyan oldajam meg, hogy az oldal védelem alatt legyen, 128 bites titkosítással?
Köszi!
■ Kérek segítséget azzal kapcsolatban, hogy írtam egy e boltot és szeretnének bankkártáyal fizetni, de ezt hogyan oldajam meg, hogy az oldal védelem alatt legyen, 128 bites titkosítással?
Köszi!
február 16
AllowOverride és ForceType
Próbálom beállítani, hogy .php kiterjesztés nélkül is elinduljanak a php fájlok. Tudom, hogy ForceType-hoz kell valamit csinálni az AllowOverride-al, hogy ne adjon ki 500-as hibát, épp csak azt nem tudom, hogy mit kell csinálni. :)
A kérdésem, hogy hol (melyik config fájlban), és hogy pontosan mire kell állítani?
Köszi előre is!
■ A kérdésem, hogy hol (melyik config fájlban), és hogy pontosan mire kell állítani?
Köszi előre is!