Archívum - Feb 24, 2007 - Fórum téma
Adatösszerendelés
Sziasztok!
Egy érdekes problémám lenne!
Az egyszerűsített változatot mondom.
Adatbázisban tárolok adatokat. Vannak rovataim. a rovatoknak vannak változó számú tulajdnoságai, a tualjdonságoknak változó számú értékei. (külön táblában vannak természetesen)
Pl: mobiltelefon rovat: van gyártója (a gyártókkal), van típusa (a tipusokkal), és színe (színekkel).
Szeretnék minden tulajdonságot, minden más tulajdonság értékével összerendelni, de nem tudom előre, hogy hány tulajdonsága van a rovatnek, és azt sem hány értéke van 1 tulajdonságnak.
példa az összerendelt sztringekre:
-mobiltelefon_nokia_6110_fekete
-mobiltelefon_nokia_6110_piros
-mobiltelefon_nokia_6220_fekete
-mobiltelefon_nokia_6220_piros
Ezt kellene kapnom minden rovatra.
Próbálkoztam 1-2 dologgal de sajnos nem sikerült a megfelelő megoldást megtalálnom.
Van 5letetek hogy milyen trükkel lehetne ezt megoldani?
thx.
ui: bővített változat: (ezeknek kellenek az azonosítói is, mert link lesz belőle, és azt adom át GET-ben ami meg lekérdezi az oda illő hirdetéseket)
■ Egy érdekes problémám lenne!
Az egyszerűsített változatot mondom.
Adatbázisban tárolok adatokat. Vannak rovataim. a rovatoknak vannak változó számú tulajdnoságai, a tualjdonságoknak változó számú értékei. (külön táblában vannak természetesen)
Pl: mobiltelefon rovat: van gyártója (a gyártókkal), van típusa (a tipusokkal), és színe (színekkel).
Szeretnék minden tulajdonságot, minden más tulajdonság értékével összerendelni, de nem tudom előre, hogy hány tulajdonsága van a rovatnek, és azt sem hány értéke van 1 tulajdonságnak.
példa az összerendelt sztringekre:
-mobiltelefon_nokia_6110_fekete
-mobiltelefon_nokia_6110_piros
-mobiltelefon_nokia_6220_fekete
-mobiltelefon_nokia_6220_piros
Ezt kellene kapnom minden rovatra.
Próbálkoztam 1-2 dologgal de sajnos nem sikerült a megfelelő megoldást megtalálnom.
Van 5letetek hogy milyen trükkel lehetne ezt megoldani?
thx.
ui: bővített változat: (ezeknek kellenek az azonosítói is, mert link lesz belőle, és azt adom át GET-ben ami meg lekérdezi az oda illő hirdetéseket)
PHP Triad .html kiterjesztést is kezelje PHP-ként
Hello Mindenkinek!
Segitség kellene egy beállításhoz. Kezdö vagyok a php-ban.
Letöltöttem és telepítettem a PHP Triad-ot Win98-ra. Müködik(legalábbis ugy látom) .html meg .php file-okat (phpinfo.php)rendesen mutatja a böngészö.
De ha egy html végü file-ba beteszek egy php kódot azt nem hajtja végre illetve csak a html rész jelenik meg. A PHP.net oldalon olvastam, hogy -gondolom ez lenne a megoldás az én gondomra csak azzal van a baj,hogy HOGYAN??? Elöre is köszönök minden segítséget!
■ Segitség kellene egy beállításhoz. Kezdö vagyok a php-ban.
Letöltöttem és telepítettem a PHP Triad-ot Win98-ra. Müködik(legalábbis ugy látom) .html meg .php file-okat (phpinfo.php)rendesen mutatja a böngészö.
De ha egy html végü file-ba beteszek egy php kódot azt nem hajtja végre illetve csak a html rész jelenik meg. A PHP.net oldalon olvastam, hogy
a webszervert be lehet állítani úgy, hogy a PHP feldolgozzon minden HTML fájlt PHP blokkokat keresve
Menu megjelenitese php fajlban
Van egy weblapom amelyen talalhato egy menu. A menu XHTML kodja a kovetkezo keppen nez ki:Ez a kod 4 fajlban szerepel (index.php, portofolio.php, sitemap.php, contactus.php).
Mi tortenik ha peldaul ki akarom szedni a "sitemap.php" oldalat a menubol? A problema az, hogy mind a negy XHTML fajlot ujra kell szerkeszteni. Ez borzaszto lesz idovel ha mindig valtozik a menu.
Gondoltam, hogy meg lehet oldani a problemat PHP hasznalataval, irok egy fugvenyt amelyet beolvasok minden HTML fajlban es meghivom.
A kodom a kovetkezo lenne:Mukodik elvileg de van egy kis gond. A basename($_SERVER['REQUEST_URI']); megkapja az oldal nevet. Ha peldaul igy nyitom ki az oldalt :
http://mywebpage.com/
Az apache szerver tudja, hogy letezik egy index.php fajl a konyvtarban de a basename($_SERVER['REQUEST_URI']) fugveny ezt nem tudja.
Van valami otlet, hogy lehet megoldani ?
Koszonom !
■
<div id="menu">
<ul>
<li><a href="index.php" id="selected">Home</a></li>
<li><a href="portofolio.php">Portofolio</a></li>
<li><a href="sitemap.php">Site map</a></li>
<li><a href="contactus.php">Contact us</a></li>
</ul>
</div>
Mi tortenik ha peldaul ki akarom szedni a "sitemap.php" oldalat a menubol? A problema az, hogy mind a negy XHTML fajlot ujra kell szerkeszteni. Ez borzaszto lesz idovel ha mindig valtozik a menu.
Gondoltam, hogy meg lehet oldani a problemat PHP hasznalataval, irok egy fugvenyt amelyet beolvasok minden HTML fajlban es meghivom.
A kodom a kovetkezo lenne:
<?php
function display_menu()
{
$items = array(
'index.php' => 'Home',
'portfolio.php' => 'Portfolio',
'sitemap.php' => 'Site map',
'contect.php' => 'Contact'
);
$request = basename($_SERVER['REQUEST_URI']);
echo "<ul>\n";
foreach ($items AS $filename => $item)
{
echo "\t" . '<li><a href="'. $filename .'"'. ($request == $filename ? ' id="selected"' : null) .'>'. $item .'</a></li>'. "\n";
}
echo "</ul>\n";
}
?>
http://mywebpage.com/
Az apache szerver tudja, hogy letezik egy index.php fajl a konyvtarban de a basename($_SERVER['REQUEST_URI']) fugveny ezt nem tudja.
Van valami otlet, hogy lehet megoldani ?
Koszonom !
call_user_func + $this
Sziasztok!
Call_user_func függvénnyel hívok meg egy statikus osztály metódust PHP4-ben, egy objektumon belülről. Alapesetben, a ClassName::Method() módszert használva a meghívott metódusban a $this változó a meghívó objektumra fog mutatni, azonban a fenti függvényt használva a hívott metódusban nincs $this változó. Ez tény, meg is találtam a Zend-féle PHP levlistán a problémát, a válasz egy igen, ezt valóban ki kellene javítani volt - 4 éve.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valami mód arra, hogy meghívjam egy dinamikus nevű osztály dinamikus nevű metódusát úgy, hogy abban a $this változó elérhető és a hívó objektumra mutat?
■ Call_user_func függvénnyel hívok meg egy statikus osztály metódust PHP4-ben, egy objektumon belülről. Alapesetben, a ClassName::Method() módszert használva a meghívott metódusban a $this változó a meghívó objektumra fog mutatni, azonban a fenti függvényt használva a hívott metódusban nincs $this változó. Ez tény, meg is találtam a Zend-féle PHP levlistán a problémát, a válasz egy igen, ezt valóban ki kellene javítani volt - 4 éve.
A kérdésem az lenne, hogy van-e valami mód arra, hogy meghívjam egy dinamikus nevű osztály dinamikus nevű metódusát úgy, hogy abban a $this változó elérhető és a hívó objektumra mutat?