ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 28, 2007 - Fórum téma

Input mező > javascript változó > php változó

ASN · 2007. Feb. 28. (Sze), 20.35
A kérdésem a következő lenne: van egy formom, abban mondjuk van egy input mezőm, amibe egy nevet, vagy egy címet írhatok (tartalmazhat szóközöket, speciális jeleket...). Hogy tudom ezt átvinni javascriptbe egy submit alkalmával? És ha ez megvan, még mindig ott a kérdés, hogy innen hogyan tudom felhasználni egy, az XMLHttpRequest által meghívott fájlban, mint PHP változó?

Ha valakinek van valami jó ötlete, az érdekelne. Az nem megoldás itt, hogy egy URL-paraméterben (script.php?input=Szöveg) viszem át, mert a különleges karaktereket nem minden böngésző kezeli jól.
 

MySQL auto_increment értéke

lacy · 2007. Feb. 28. (Sze), 18.59
hello,

olyan gondom van, hogy volt 10 cikkem egy táblában, majd véletlen írtam egy végtelen ciklust ami csinált 50ezret utána:D, amíg ki nem lőttem.:D:D Töröltem a fölösleges 50ezret, ám ha most a 10. után bedob a PHP egy új cikket akkor az id, amit AUTO_INCREMENT állít be 50011 lesz, 50012, stb...szóval onnan számolja az új cikkeket:S

Ezt kellene valahogy kijavítani! Hozzáférek a mysql fájljaihoz is, ha másképp nem lehet. Találtam neten sok irományt, de egyik se műxik:S
SET LAST_INSERT_ID = 11
ilyesmit is találta mysql manualban de syntax hibával kidob a mysql query tool.:(

Ötlet? csináljak új táblát?:S

Köszönet
ui: mysql-essential-5.0.27
 

Adsense kilóg egy cseppet

moltisanti · 2007. Feb. 28. (Sze), 15.57
Kedves fórumozók,
találkoztatok-e már hasonló jelenséggel mint ami az alábbi oldalon
www.jolap.hu
látható a jobb oldalon.
Adsense formázatlanul horizontálisan jelenik meg, nem törődve a script paramétereivel.
 

html2ps táblázat betörése

Szekeres Gergő · 2007. Feb. 28. (Sze), 15.17
html2ps program használata során a pdf dokumentumban ha sortörésre esik egy táblázat egyszerüen szétvágja. Nem lehet valahol beállítani, hogy rakja a következő oldalra?