ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 21, 2007 - Fórum téma

Netscape oldal átméretezésnél location.reload() - de hogy?

Skyzetor · 2007. Jan. 21. (V), 20.03
Hi!

Beleütköztem egy problémába. Azt szeretném, hogy az oldalam automatikusan újratöltődjön, ha a böngészőablak méretét megváltoztatják. Ezt ugye az ember fia IE alatt rém egyszerűen megoldja a

<BODY onResize=location.reload()>

című kis zöngeménnyel, de mi a helyzet netscape alatt? Valószínűleg láma kérdés, de újszülöttnek minden vicc új! Sok helyen találtam ezt, de nem igazán műxik (ha jól értelmezem, ez amúgy is csak NN4-re vonatkozik):

function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized
if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) {
document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }}
else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload();
}
MM_reloadPage(true);

Már kockára olvastam a szemem, és egymillió cikket átolvastam, de nem találtam működő megoldást.


HELP ME!!!
 

Menü nyelve alapján őrizze meg a további oldalakon a nyelvet

perfectmiss · 2007. Jan. 21. (V), 18.36
Érdekes (szerintem) kérdésem lenne.
Éppen átalakítom az eddig táblázatos oldalam div-esre és css alapúra. Az oldal 2 nyelvű, angol és magyar. Eddig úgy oldottam meg, hogy az egyik oszlopban volt a magyar szöveg, a másikban az angol. Az index-oldalon kívül rengeteg aloldal van, ami szintén ezt a szisztémát követi.
Most az index-oldalat is át akarom alakítani design-ilag, de így már nem lesz hely azonos oldalon hozni a magyar és angol szöveget, ezért a szokásos módszerhez fogok folyamodni: 2 darab index-oldal, egy angol és egy magyar nyelvű, és a látogató a szokásos kis zászlócskára kattintgatva fog tudni váltani. (az alapértelmezett a magyar nyelvű lesz). Ennek megfelelően az egyiken a menüsor magyar, a másikon angol.
Eddig rendben van, a probléma az aloldalaknál jelentkezik. Mint írtam, rengeteg aloldal van (több mint 100) amik ritkán /évente 1-2x) változnak, a honlap témájából adódóan, akkor is minimális változtatással, és ott a továbbiakban is el fog férni egymás mellett az angol és magyar szöveg. De mit csináljak a menüvel? Ha angol menüt teszek fel, a magyar ember nem érti, és fordítva... De az al-oldalak nagy számát nem akarom még meg is duplázni a külön-külön angol és magyar oldalak létrehozásával.

Szóval a kérdés az, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy ha a látogató az angol nyelvű index-oldalt választotta, akkor az al-oldalakon is automatikusan angol nyelvű menü jelenjen meg és ha a magyart, akkor a magyar nyelvű menü? Meg lehet ezt oldani egyáltalán?

Hozzáteszem, hogy annyira kezdő vagyok, hogy a javascripthez és php-hez EGYÁLTALÁN nem értek - még.
Köszi a választ, perfectmiss.
 

Szám formátum: ezres jegyenként szóköz legyen

Seemann · 2007. Jan. 21. (V), 18.36
Sziasztok!

Hogy tudnám elérni, hogy a számok ezres csoportosításban jelenjenek meg?

Példa: 1256999 helyett 1 256 999

Köszi a segítséget!

Még egy kérdésem lenne. Hogy lehet itt a weblaboron a forumban keresni? Valaki homályosítson fel, ha lehet. Bárhogy próbálkozom, mindíg csak a google kereső jön be.

Üdv:

Konczér Miklós
 

ajax és a session változók

juhasztibi · 2007. Jan. 21. (V), 15.53
Sziasztok!

Van egy kis ajax alkalmazás az oldalamon ami úgy néz ki, hogy van három fül, minden fülhöz egy-egy php oldal. Ezeket egy div-ben jeleníti meg. A gondom az, hogy az oldalon bár működik a session-ös felhasználókezelés és vannak is session változóim a $_SESSION-ben, de amikor ajaxon keresztűl jelenítem meg az aktuális php oldalt akkor nem veszi át a session-öket. Van valakinek tippje?

üdv