ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 9, 2007 - Fórum téma

Könvytár listázásra "Maximum execution time of 30 seconds exceeded"

unregistered · 2007. Jan. 9. (K), 20.51
Üdv mindenki!
Szóval egy vátozó gubancot nem értek!
Így müxik:
<?

$konyvtar = opendir("C:\\phpweb");

while (gettype($fajl = readdir($konyvtar)) != "boolean") 
 {
  if (is_file($fajl)) 
	 {
		print $fajl . "<br>";
	 }
 }

closedir($konyvtar);
?>
így viszont már nem:
<?

$konyvtar = opendir("C:\\phpweb");
$fajl = readdir($konyvtar);

while (gettype($fajl) != "boolean") 
 {
  if (is_file($fajl)) 
	 {
		print $fajl . "<br>";
	 }
 }

closedir($konyvtar);
?>
ezzel a "hibával" tér vissza bár nemtudom hogy mi nem tetszik neki a 8. sorban:

Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in C:\phpweb\konyvtar.php on line 8Valaki magyarázza el hogy mit csinálok rosszul!
Előre is köszömnöm!
 

Egyszerű vagy többfunkciós függvények

Max Logan · 2007. Jan. 9. (K), 16.39
Fejlesztés közben egy érdekes kérdés vetődött fel bennem. Van egy függvény ami ellenőrzés hajt végre és egy adatot ad vissza, mely három különböző érték lehet. A függvényt két különböző helyen használom. A három értékből az egyik helyen egy érdekes a másik helyen történő felhasználáskor kapom vissza a másik két érték valamelyikét. Ez utóbbi esetben a két értéken felül célszerű lenne még egy listát is visszakapnom attól függően, hogy melyik értékről is beszélünk a kettő közül amit alapon visszaad a függvény.

Tehát mi a célszerűbb megoldás? Csinálni egy függvényt, ami nem csak ellenőriz és visszad egy értéket, hanem adott esetben egy tömbbel is visszatér. Vagy külön megcsinálni egy függvényben az ellenőrzést és egy másikban a lista lekérést. Ez egész kérdés azon alapul, hogy ha az ellenőrzés során az az eset áll fent, ahol egy listára is szükség van, akkor egyúttal meg tudom oldani a függvényen belül. Viszont a másik két esetben nincsen szükség tömb visszaadására.
 

Létezik hatékony megoldás ami meggátolja a weboldalon megjelenített képek letöltését?

s_volenszki · 2007. Jan. 9. (K), 15.46
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy létezik hatékony megoldás ami meggátolja a weboldalon megjelenített képek letöltését? Konkrétan nem a jobb egérgomb kikapcsolására, vagy a PrintScreen gomb fizikai eltávolítására gondolok! :)

s_volenszki
 

JavaScript-et nem támogató böngészőknek hibaüzenet küldése

Max Logan · 2007. Jan. 9. (K), 12.27
Fejlesztek egy oldalt ami funkcionalitása miatt elég sok JS kódot tartalmaz. Hogyan lehetne a legcélszerűbben megoldani, hogy akinek a böngészője nem támogatja a JS-t az kapjon egy hibaüzenetet, hogy vagy kapcsolja be vagy keressen olyan böngészőt ami támogatja. A félreértések elkerülése végett jelezném, hogy zárt rendszerről van szó, tehát nem publikus oldal lesz. A hibaüzenetet még a login előtt meg kellene jeleníteni. Most van egy fhnév és jelszó form és ez helyett kellene megjeleníteni a hibaüzenetet letiltott JS esetén.