Archívum - Jan 31, 2007 - Fórum téma
Form szétesik IE alatt
Sziasztok!
Szabványosan megformázott form szét esik Internet explorer alatt. Van ötletetek hogyan lehetne ezt megszüntetni, hogy más böngésző alatt is jól menjen?
Köszi
■ Szabványosan megformázott form szét esik Internet explorer alatt. Van ötletetek hogyan lehetne ezt megszüntetni, hogy más böngésző alatt is jól menjen?
Köszi
Biztonsági mentés archív fájlban.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Írtam egy rutint, műxik meg minden, de nem igazán kerek a történet. Szóval az van, hogy a nyúzer készíthet a feltöltött tartalmáról biztonsági másolatot. Képek, pdf fájlok, dokumentumok meg egy kis mysql dump. Az eljárás végeredménye egy zip file. Most az történik, hogy amikor a biztonsági mentés létrehozása menüre kattint, akkor AJAX megcélozza a rutint tartamazó php-t és az, amikor kész, e-mail-ben értesítést küld az elkészülésről. De! Ebben a formában az AJAX parancsot kiadó oldal nem várja meg a visszajelzést, amitől ez a http_request lezártnak tekinthető lenne. Hogyan reagálja a szerver ezt a kérdést?
Köszönöm hozzászólásaitokat, üdv
s_volenszki
■ Lenne egy kérdésem. Írtam egy rutint, műxik meg minden, de nem igazán kerek a történet. Szóval az van, hogy a nyúzer készíthet a feltöltött tartalmáról biztonsági másolatot. Képek, pdf fájlok, dokumentumok meg egy kis mysql dump. Az eljárás végeredménye egy zip file. Most az történik, hogy amikor a biztonsági mentés létrehozása menüre kattint, akkor AJAX megcélozza a rutint tartamazó php-t és az, amikor kész, e-mail-ben értesítést küld az elkészülésről. De! Ebben a formában az AJAX parancsot kiadó oldal nem várja meg a visszajelzést, amitől ez a http_request lezártnak tekinthető lenne. Hogyan reagálja a szerver ezt a kérdést?
Köszönöm hozzászólásaitokat, üdv
s_volenszki
Látogatási statisztika készítése
Létezik-e konvenció arra, hogy ha én egy saját statisztikai rendszert akarok írni egy oldalhoz, akkor kit vegyek pl. új látogatónak, kit tekintsek visszatérőnek, stb. ? Pl.: ha a user 30 percen belül megint nézi az oldalt, akkor még nem új látogató és hasonló dolgokra gondolok, hogy van-e vmi ajánlás szintű dolog vagy mindenki úgy számolja ahogy akarja ...
■ CSS tartalom
A kovetkezo keppen szurok be egy CSS kodot a HTML lapon:Azt olvastam, hogy a <!-- --> tagok azert vannak ott ha a browszer nem ismeri fel a CSS-t ne jelenitse meg a CSS kodot a lapon.
De mi van akkor ha egy kulso CSS fajlot hasznalok ? mert azokban nem lattam HTML <!-- --> tagokat. Azok automatikusan elvegzik ezt a muveletett?
Koszonom !
■
<style type="text/css">
<!--
p {
font-weigth: bold;
}
-->
</style>
De mi van akkor ha egy kulso CSS fajlot hasznalok ? mert azokban nem lattam HTML <!-- --> tagokat. Azok automatikusan elvegzik ezt a muveletett?
Koszonom !
Adatok Flash-ből MySql be és vissza
Sziasztok.
Lehetséges, hogy a kérdés túl egyszerű nektek, én viszont ég nem jöttem rá, gondoltam kérek egy kis segítséget a tapasztaltabbaktól.
A lényeg, hogy van egy flash űrlap, ami bekér 3 adadtot (adat1, adat2, adat3) és meghív egy bevisz.php-t ami az adatokat betölti a megfelelő táblába. Eddig minden rendbe is van, de valahogy nem sikeredik visszaolvasni.
Egyszerű péda, ami vissza is olvasná rögtön az adatokat:
a php kódom: (//magyarázattal)
<?PHP
$link = mysql_connect (" *** ", " *** ", " *** ");
mysql_select_db (" *** ",$link);
mysql_query ("INSERT INTO adat VALUES (
'primary key',
'".$_POST['adat1']."',
'".$_POST['adat2']."',
'".$_POST['adat3']."'
)");
$qr = mysql_query ("SELECT sorszam,adatoszlop1,adatoszlop2,adatoszlop33
FROM adat ORDER BY `sorszam` DESC LIMIT 0,1");
$kiad = mysql_fetch_array ($qr);
$kiir = $_POST['sorszam'].",".$_POST['adatoszlop1'].",".$_POST['adatoszlop2'].",".$_POST['adatoszlop3']; //gonodolom ez nem jó
print ("&beolvas=$kiir"); //ez adná vissza a flashek a változót
mysql_close ($link);
?>
Ezzel a sorral lehet a baj:
$kiir = $_POST['sorszam'].",".$_POST['adatoszlop1'].",".$_POST['adatoszlop2'].",".$_POST['adatoszlop3'];
meg tudná valaki mondani, hogy ez hogyan működne?
Köszi előre is
■ Lehetséges, hogy a kérdés túl egyszerű nektek, én viszont ég nem jöttem rá, gondoltam kérek egy kis segítséget a tapasztaltabbaktól.
A lényeg, hogy van egy flash űrlap, ami bekér 3 adadtot (adat1, adat2, adat3) és meghív egy bevisz.php-t ami az adatokat betölti a megfelelő táblába. Eddig minden rendbe is van, de valahogy nem sikeredik visszaolvasni.
Egyszerű péda, ami vissza is olvasná rögtön az adatokat:
a php kódom: (//magyarázattal)
<?PHP
$link = mysql_connect (" *** ", " *** ", " *** ");
mysql_select_db (" *** ",$link);
mysql_query ("INSERT INTO adat VALUES (
'primary key',
'".$_POST['adat1']."',
'".$_POST['adat2']."',
'".$_POST['adat3']."'
)");
$qr = mysql_query ("SELECT sorszam,adatoszlop1,adatoszlop2,adatoszlop33
FROM adat ORDER BY `sorszam` DESC LIMIT 0,1");
$kiad = mysql_fetch_array ($qr);
$kiir = $_POST['sorszam'].",".$_POST['adatoszlop1'].",".$_POST['adatoszlop2'].",".$_POST['adatoszlop3']; //gonodolom ez nem jó
print ("&beolvas=$kiir"); //ez adná vissza a flashek a változót
mysql_close ($link);
?>
Ezzel a sorral lehet a baj:
$kiir = $_POST['sorszam'].",".$_POST['adatoszlop1'].",".$_POST['adatoszlop2'].",".$_POST['adatoszlop3'];
meg tudná valaki mondani, hogy ez hogyan működne?
Köszi előre is
Ingyen tárhely postgresql adatbázissal?
Sziasztok!
Tud valaki olyan ingyenes tárhelyet, ahol postgresql adatbázis használatra van lehetőség?
Köszi
■ Tud valaki olyan ingyenes tárhelyet, ahol postgresql adatbázis használatra van lehetőség?
Köszi
Asp űrlap adatait milyen parancsal lehet felhasználni ?
Azt tudom hogy php-ben a $_POST['xxx'] vagy a $_GET['xxx'].
De asp-ben hogy kell fogadni az űrlappal küldött adatot ?
■ De asp-ben hogy kell fogadni az űrlappal küldött adatot ?