ugrás a tartalomhoz

Látogatási statisztika készítése

Max Logan · 2007. Jan. 31. (Sze), 14.59
Létezik-e konvenció arra, hogy ha én egy saját statisztikai rendszert akarok írni egy oldalhoz, akkor kit vegyek pl. új látogatónak, kit tekintsek visszatérőnek, stb. ? Pl.: ha a user 30 percen belül megint nézi az oldalt, akkor még nem új látogató és hasonló dolgokra gondolok, hogy van-e vmi ajánlás szintű dolog vagy mindenki úgy számolja ahogy akarja ...
 
1

session

jano82 · 2007. Jan. 31. (Sze), 22.44
A timeout nem jó, mert mi van, ha lehozom az oldalad, aztán elmegyek pl kajálni, 1 óra múlva visszajövök és folytatom a böngészést akkor megint
megszámolsz? Ez felejtős. Tárold el session-ben, hogy megszámoltad e már
a látogatót!
2

Re

Max Logan · 2007. Jan. 31. (Sze), 23.35
A session 24 perc után autómatikusan megsemmisül legalábbis az én tárhelyszolgáltatómnál, phpinfo - session.gc_maxlifetime nálam 1440 azaz 24 perc. A 30 percet pedig IP alapján nézném és esetleg még egy cookie-t is figyelembe vennék. A kérdés jelen pillanatban még csak elméleti jellegű, hogy van-e vmi konvenció az ilyen dolgokra. Egyik haver nekem azt mondta, hogy ált. 30 perc után szokták új látogatónak tekinteni a user-t.

Azért gondolkodom saját staton, mert mert hiába van a tárhelyszolgáltatónál AWstats, statgep.hu stat az oldalon és Google Analytics ha éppen azokat a legkéréseket nem tudom egyikben sem megnézni amire én kíváncsi vagyok.
3

kérdés

Kenguru · 2007. Jan. 31. (Sze), 23.59
Milyen lekérést szeretnél látni?
Van sokféle statisztika mérő.

Különben eltárolsz adatbázisban mindent és később dolgozod fel. Az IP -t használhatod az egyediek kiszűrésére. Valós érték jön nagyjából. Ha még pontosabb infó kellene akkor kukival is próbálkozhatsz az azonosításba.
4

Re

Max Logan · 2007. Feb. 1. (Cs), 00.12
Pontos user beazonosításhoz kellene egy táblázatban látnom egy user-nél:
- user IP-je, host-ja
- látogatás ideje
- böngésző verziója
- oprendszer
- felbontás
- referer (ha kereső, milyen keresőszóval jött)

Ez nagyjából megvan a statgep.hu statnál, csak pont a referer nincs a táblázatban, ami fontos lenne ...
5

megoldás lehet

Kenguru · 2007. Feb. 1. (Cs), 00.33
Regelj és használd ezek közül valamelyiket:

http://extremetracking.com

vagy

http://www.webstats4u.com

vagy

http://www.stats4all.com/asp/index.asp

Ha sajátot készítesz js -re is szükség van. pl. felbontás csak úgy megy. Én ezeket használtam, de sajátra álltam át és már nem kellenek.

Még 1!
Ez volt a legjobb: http://www.hitslink.com
6

stat

Kerekes Péter · 2007. Feb. 2. (P), 00.46
Én is 30 perc után számolom nem oldalfrissítésnek. Mondjuk én úgy csinálom, hogy elmentem cookie-be és ha 30 percnél régebben volt, akkor nem újnak, hanem már visszatárőnek számolom.