ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 21, 2007

Menetelő alternatív böngészők

Bártházi András · 2007. Jan. 21. (V), 23.43
Az "alternatív" böngészők fejlődése, és persze nem utolsó sorban a WhatWG munkája számos újdonságot hoz, fog hozni életünkbe. Sőt, az alternatív böngészők egyre kevésbé lesznek alternatívák, egyes platformokon elsődlegessé fognak tudni előrelépni, ahogy halad az idő. Az Opera mobil platformon, és a Wii-n, a Safari pedig az iPhone-ban erősít, a Firefox pedig továbbra is menetel előre a százalékokkal a Windows, Linux és Mac OS X felhasználók körében.

Netscape oldal átméretezésnél location.reload() - de hogy?

Skyzetor · 2007. Jan. 21. (V), 20.03
Hi!

Beleütköztem egy problémába. Azt szeretném, hogy az oldalam automatikusan újratöltődjön, ha a böngészőablak méretét megváltoztatják. Ezt ugye az ember fia IE alatt rém egyszerűen megoldja a

<BODY onResize=location.reload()>

című kis zöngeménnyel, de mi a helyzet netscape alatt? Valószínűleg láma kérdés, de újszülöttnek minden vicc új! Sok helyen találtam ezt, de nem igazán műxik (ha jól értelmezem, ez amúgy is csak NN4-re vonatkozik):

function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized
if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) {
document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }}
else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload();
}
MM_reloadPage(true);

Már kockára olvastam a szemem, és egymillió cikket átolvastam, de nem találtam működő megoldást.


HELP ME!!!
 

Menü nyelve alapján őrizze meg a további oldalakon a nyelvet

perfectmiss · 2007. Jan. 21. (V), 18.36
Érdekes (szerintem) kérdésem lenne.
Éppen átalakítom az eddig táblázatos oldalam div-esre és css alapúra. Az oldal 2 nyelvű, angol és magyar. Eddig úgy oldottam meg, hogy az egyik oszlopban volt a magyar szöveg, a másikban az angol. Az index-oldalon kívül rengeteg aloldal van, ami szintén ezt a szisztémát követi.
Most az index-oldalat is át akarom alakítani design-ilag, de így már nem lesz hely azonos oldalon hozni a magyar és angol szöveget, ezért a szokásos módszerhez fogok folyamodni: 2 darab index-oldal, egy angol és egy magyar nyelvű, és a látogató a szokásos kis zászlócskára kattintgatva fog tudni váltani. (az alapértelmezett a magyar nyelvű lesz). Ennek megfelelően az egyiken a menüsor magyar, a másikon angol.
Eddig rendben van, a probléma az aloldalaknál jelentkezik. Mint írtam, rengeteg aloldal van (több mint 100) amik ritkán /évente 1-2x) változnak, a honlap témájából adódóan, akkor is minimális változtatással, és ott a továbbiakban is el fog férni egymás mellett az angol és magyar szöveg. De mit csináljak a menüvel? Ha angol menüt teszek fel, a magyar ember nem érti, és fordítva... De az al-oldalak nagy számát nem akarom még meg is duplázni a külön-külön angol és magyar oldalak létrehozásával.

Szóval a kérdés az, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy ha a látogató az angol nyelvű index-oldalt választotta, akkor az al-oldalakon is automatikusan angol nyelvű menü jelenjen meg és ha a magyart, akkor a magyar nyelvű menü? Meg lehet ezt oldani egyáltalán?

Hozzáteszem, hogy annyira kezdő vagyok, hogy a javascripthez és php-hez EGYÁLTALÁN nem értek - még.
Köszi a választ, perfectmiss.
 

Szám formátum: ezres jegyenként szóköz legyen

Seemann · 2007. Jan. 21. (V), 18.36
Sziasztok!

Hogy tudnám elérni, hogy a számok ezres csoportosításban jelenjenek meg?

Példa: 1256999 helyett 1 256 999

Köszi a segítséget!

Még egy kérdésem lenne. Hogy lehet itt a weblaboron a forumban keresni? Valaki homályosítson fel, ha lehet. Bárhogy próbálkozom, mindíg csak a google kereső jön be.

Üdv:

Konczér Miklós
 

ajax és a session változók

juhasztibi · 2007. Jan. 21. (V), 15.53
Sziasztok!

Van egy kis ajax alkalmazás az oldalamon ami úgy néz ki, hogy van három fül, minden fülhöz egy-egy php oldal. Ezeket egy div-ben jeleníti meg. A gondom az, hogy az oldalon bár működik a session-ös felhasználókezelés és vannak is session változóim a $_SESSION-ben, de amikor ajaxon keresztűl jelenítem meg az aktuális php oldalt akkor nem veszi át a session-öket. Van valakinek tippje?

üdv