ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 5, 2007

Segítségkérés: PL/pgSQL függvény készítése

zuzda · 2007. Jan. 5. (P), 20.11
Sziasztok!

PL/pgSQL függvény készítésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Most kezdtem el PostgreSQL-el foglalkozni, szal kezdő vagyok. MySQL-t már használtam elég sokat. Átnéztem már a Postgre dokumentációját, de nem igazán találtam meg benne, ami kellene, neten is kerestem már, de ott sem.

Egy olyan függvényt szeretnék írni, amely a paraméterben átadott nevű táblának az egész és varchar típusú mezőit egy egyszerű XML jellegű formátumban
visszadja.

Az alap dolgok megvannak: hogy kell függvényt írni, típusokat megadni, stb.

Azt nem tudom (többek között), hogy hogyan lehet a táblanevet úgy átadni, hogy azután abból tudjak lekérdezni.

Előre is köszönöm a segítséget!
 

XML feldolgozása JS-ből, Firefox csak 4k-nyi tartalmat ad vissza

saxus · 2007. Jan. 5. (P), 19.45
Egy web-alkalmazást írok, amelyben az Ajax kezelő egy ilyen XML-t ad vissza:

<result>
    <item>
        <k>ID</k>
        <v>tartalom</v>
    </item>
    ...
</result>


A kliens oldali JS kód végigmegy az item elemeken és megkeresi a k elemben megadott ID-jű HTML element innerHTML tulajdonságát feltölti a v elemben megadott tartalommal. Ez rendben meg is történik. A gond mindössze annyi, hogy amikor kiolvasom a v elem tartalmát, akkor a Firefox nem olvassa ki, csak az első 4 kilobyte-nyit. Operában és IE7-ben viszont működik rendesen.

try {
    v = x[i].getElementsByTagName('v')[0].firstChild.nodeValue;
    alert(v.length); // Firefoxban maximum 4096, Opera 9-ben és IE7-ben jó.
} catch(e) {
    v = '';
}


Keresgéltem a neten, de nem találtam rá utalást, hogy lenne (vagy hogy mi értelme lenne) egy ilyen limitnek. Valaki találkozott már ezzel a hibával vagy van ötlete arra, hogy mi ez?
 

XSS támadás PDF fájlok segítségével

Hojtsy Gábor · 2007. Jan. 5. (P), 19.25
Anonim beküldőnk hívta fel a figyelmünket Jeremiah Grossman blog bejegyzésére, ami az Adobe Acrobat Reader 7-es és korábbi verzióinak sérülékenységét írja le. Bárki adhat egy http://example.com/path/to/file.pdf#s=javascript:alert(”xss”); típusú linket, mely úgy tűnik, mintha a webhelyünk (most example.com) oldalára mutatna, de helyette a böngésző segítségével a JavaScript kódot futtatja le. Sajnos több probléma is van ezzel az XSS támadással.

When should you choose Google's GWT for your web app?

Török Gábor · 2007. Jan. 5. (P), 19.24
Néhány érv a GWT mellett
 

A microsoft.com új oldala és a webdesign

mandarin8 · 2007. Jan. 5. (P), 16.15
Mostanában kattintottam a microsoft.com-ra, és döbbenten néztem az új nyitó oldal design-ját. És persze nem a színekkel vagy a Vistás stílusról van szó, hanem a tartalom elrendezéséről!

Szvsz valami egészen borzasztó, mint valami hiányos, kezdetleges, teljes koncepció mentes oldal. A tartalom elveszik, a menü, a bal oldali bannerek és a menü alatti banner csak úgy lebeg, mintha csak firefox alatt lenne bugos a css. De a lényeg, hogy minden csili-vili feature megtalálható egy oldalon :(

Állításuk szerint 2006 eleje óta izadnak ezen (design és navigáció)... hát nem tudom...
Rosszul látom vagy megint meg akarták váltani a világot és megint nem sikerült? ;)

Kinek mi a véleménye?
 

designertopia, avagy a Microsoft a profi web felület tervezők felé nyit

Hojtsy Gábor · 2007. Jan. 5. (P), 14.12
Nemrég volt szerencsém részt venni a Microsoft fejlesztőknek szóló Vista bemutató rendezvényén Budapesten, ahol a fejlesztői újdonságokat mutatták be. Egyértelművé vált, hogy a fejlesztők válláról végre lekerülhet a felület megtervezése, nem a fejlesztő dobálja majd össze a kontrollokat, hanem külön tervező programok készülnek a design területén munkálkodók számára (asztali és webes környezetre is). Nos, ennek jegyében nyit a Microsoft a tervezők felé, és (sajnos nem Budapesten, hanem Londonban) megszervezi az első web tervezőknek szóló konferenciáját február első két napján, designertopia címmel.
 

Access by Design

yaanno · 2007. Jan. 5. (P), 12.22
Sarah Horton (online) könyve a webdesign hozzáférhetőségi szempontú megközelítéséhez.
 

URL paramétertől függő oldal szelet betöltése

Anonymous · 2007. Jan. 5. (P), 01.20
sziasztok,

minden szép és jó a php-vel, de valamit nem értek, hogy lehet megcsinálni azt, hogy a php oldalon a linkekre klikkelve úgy jelenjen meg a tartalom, mint html ben a frame-eknél. pl ezen az oldalon . Biztosan valami egyszerű dolog, de mi. Smarty? Köszönöm, ha segítetek mert ez nagy lépést jelentene nekem!

üdvözlet