ugrás a tartalomhoz

designertopia, avagy a Microsoft a profi web felület tervezők felé nyit

Hojtsy Gábor · 2007. Jan. 5. (P), 14.12
Nemrég volt szerencsém részt venni a Microsoft fejlesztőknek szóló Vista bemutató rendezvényén Budapesten, ahol a fejlesztői újdonságokat mutatták be. Egyértelművé vált, hogy a fejlesztők válláról végre lekerülhet a felület megtervezése, nem a fejlesztő dobálja majd össze a kontrollokat, hanem külön tervező programok készülnek a design területén munkálkodók számára (asztali és webes környezetre is). Nos, ennek jegyében nyit a Microsoft a tervezők felé, és (sajnos nem Budapesten, hanem Londonban) megszervezi az első web tervezőknek szóló konferenciáját február első két napján, designertopia címmel.
 
1

asztali vagy webes

virág · 2007. Jan. 5. (P), 14.40
Szia,

asztali vagy webes területen hoz majd ekkora újdonságot az MS? (picit ironikusan kérdem, de nem teljesen) Az általad belinkelt oldalon a Vistát és az Office-t írják és emlegetnek webalkalmazásokat is. A Microsoft termékeit ismerve vannak kétségeim... Pl. A Share Point nem arról híres, hogy húde rugalmas lenne sablonozás terén, nem beszélve a .NET-es szerkesztőjükről, ami szerintem amellett, hogy bizonyos téren iszonyú jó és intelligens, pont ezen a téren hagy kivetni valót maga után... A "Design New Future"-s weboldal se valami szép, de fogjuk rá, hogy retró és akkor legalább divatos :))

A "nem a fejlesztő dobja össze a kontorllokat" dologhoz még annyit, hogy ezt már 10 éve hallgatom :)
2

a konferencia alapján

Hojtsy Gábor · 2007. Jan. 5. (P), 15.15
Az Agenda menüpontot ajánlom figyelmedbe, ami az előadásokat részletezi. Az, hogy az ígéretét be tudja-e teljesíteni a cég, persze csak később fog kiderülni.
3

Változás szele

Bártházi András · 2007. Jan. 8. (H), 23.26
A Vista megjelenése, és egy kis térnyerése kell a viharhoz, de azért már lehet érezni a szelet. Magyarországon ez még ilyen alig érezhető enyhe fuvallatokban jelentkezik, de amit az MS csinál, az sokat változtathat az asztali alkalmazások programozásán felül a weben is. Nem mondom, hogy az eddigi tudását a web programozó eldobhatja, mert erre azért sokat kell még várnunk, de a Windows programozás szerintem sokat fog változni. A webes programozást illetően talán nem a Microsofttól, hanem az Adobe felől kell várni a vihart, de mind a két cég rajta lesz a dolgon.