ugrás a tartalomhoz

Archívum - Jan 29, 2007

Nem jön be a weblap

passatgt · 2007. Jan. 29. (H), 15.45
Hali!Nem igazán tudom hova fordfuljak a problémámmal:

Egy szerveren lévő weblapokat nem hajlandó behozni a böngészőm.Linuxon tökéletesen működik,csak windows-ban nem.Mindenkinek megy, és nekem is működik minden egyéb oldal.FTP-re feltudok csatlakozni windows alatt is, de weblap nem akar bejönni.Felettébb idegesítő,főleg úgy hogy a saját weblapomról van szó.Próbáltam ipconfig renewet,semmi nem változott.Szomszédba is megpróbáltam,neki is működik.Mi lehet a gond?
 

Webdesign, mint fogalom

Max Logan · 2007. Jan. 29. (H), 12.48
Egy kérdés fogalmazódott meg bennem. A webdesign mint fogalom mit is jelent valójában? A webes (honlap)grafikák előállítását? Az oldal szerkezetének kialakítását, tehát az oldal felépítésének megtervezését? Vagy átfogóan az egészet lehet a webdesign szóval illetni? Mármint a grafikai tervezést, az oldal ergonomiájának tervezését, html-css kódolást és magát a szerver, kliens oldali programozást egyben lehetni a webdesign szóval illetni?

Kinek mi a véleménye erről és létezik-e vmi "hivatalos" álláspont a kérdéssel kapcsolatban?

A gondolatsort részben az indította el bennem, hogy vmilyen dokumentumfilmben mondták, hogy a design szót nem lehet igazán lefordítani, körülírni, mert több mint pusztán a tervezés.
 

Kezdőlap Pop-up window-al

asde3 · 2007. Jan. 29. (H), 11.46
Hy kezdőlapot hogy tudom elindittani hogy pop-uppal nyiljon meg

itt egy kodom ez jo mer semmi gombok meg ienek. ilyenbe kellene (csak teljes kép) s persze egyböl a kezdőlap ebben nyiljon.


javascript:NewWindow=window.open('http://lap.hu','newWin','width=700,height=400,left=150,top=150,toolbar=No,location=No,scrollbars=No,status=No,resizable=No,fullscreen=No'); NewWindow.focus(); void(0);");
}"



ez a kodom
 

UTF-8 file beolvasás

breakline · 2007. Jan. 29. (H), 11.33
Sziasztok

Van pár csv file-om UTF-8 kódolással, amit be kell vinnem egy adatbázisba úgy, hogy minden rekordot meg kell néznem, hogy létezik-e már, és csak akkor kell beszúrni, ha nem.
Név, email alapján keresek, az adatbázisban tárolva van egy egyszerűsített név mező, ami a következő: csupa kisbetű, ékezetek helyén a rövid pár, szóközök nélkül, pl. Hegedűs Géza = hegedusgeza.
Nyilván az utóbbit szeretném összehasonlítani ha már van ilyen, ezért a beolvasott nevet is szeretném átalakítani, de elakadtam, mivel az ékezeteket eddig nem tudtam lecserélni.
Próbálkoztam az "utf8_decode" fv-el, de mivel az ISO-8859-1-re konvertál, nincs ő és ű betű, a többit utána át tudta konvertálni (á=>a, é=>e stb..), talán ISO-8859-2-re kéne, vagy máshogy?

Minden ötletnek örülnék

kösz
üdv
BL
 

Postgresql bekapcsolása a PHP-ba linux alatt

adminka · 2007. Jan. 29. (H), 10.41
Sziasztok!

Hogyan lehet bekapcoslni linux alatt a PHP-ba a postgresql adatbázis támogatását?


Köszi