ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 17, 2006 - Fórum téma

Soremelés alacsonyabb IE-ben mint Firefoxban vagy Operában!

s_volenszki · 2006. Szep. 17. (V), 10.32
Sziasztok!

Szerintetek ennek mi lehet az oka?

.szoveg {FONT-SIZE: 12px; COLOR: #000000; FONT-FAMILY: Verdana;}

<font class="szoveg">
Első<br>
Második<br>
Harmadik<br>
Negyedik<br>
Ötödik<br>
Hatodik<br>
Hetedik<br>
Nyolcadik<br>
Kilencedik<br>
Tizedik
</font>

Eredmény FireFox-ban:

Eredmény Opera-ban:

És itt a tragédia IE:

Próbálkoztam style-ban a line-height el is, de az még megnyomta a sorközt ffx-ben és op-ban, IE-ben meg csak annyi lett amennyi be lett állítva!

Talán <BR> tag-et kellen style-olni IE-nek, vagy van marginja fontnak?

Ötlet?

s_volenszki

Google rá sem hederít az oldalamra!

Anonymous · 2006. Szep. 17. (V), 08.55
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Tudom, hogy a google-ra szinte lehetetlen akármilyen scriptet írni az oldalamra (mert ugye évenként állíták át ha jól tudom), hogy a goggle bedobja az első 10 közé, de az én oldalamat egyáltalán nem látja! És nem akarom tele írni a netet, a különböző vendégkönyveket, fórumokat stb. hogy esetleg ráakadjon! Valami ötlet esetleg? Előre is köszi!

Firefoxban weblap frissítésnél napokig a régi tartalom látszik

Anonymous · 2006. Szep. 17. (V), 08.42
Hello!

Ha frissítek egy weblapot a firefoxban napokig a régi frissítetlen szöveg látható. Nem tudom mi lehet a probléma, de mindig a rókához kell igazodnom mindenben :) tudom hogy ez a fasza böngésző, de hogyan küszöbölhetném ki ezt a hibát?

Bandy

100 hír kiolvasás 10 oldalon keresztül, vagyis a LIMIT használata hogy oldalanként hány hír jelenjen meg és mettől...

Vas Dávid · 2006. Szep. 17. (V), 02.13
Üdv!

Nos, ugye van az mikor pl. van vagy 100 hír és azt szeretném hogy egy oldalon csak 10 hír jelenjen meg, de ott legyen a többi 90 hírnek a linkje oldal formában.

Oldalak: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 -> így ugye csak link rajtuk:)

Nos erre végülis van megoldásom, csak nem tudom, hogy ez a megoldás mennyire jó szerintem túl hosszadalmasan valósítom ezt meg, nos a kérdése az lenne hogy egszerűbben nem lehetne-e megvalósítani mint így:

[colorer=php]
<?php
$sor = 10;

$from_szama = 0;//ugye ez az hogy honnan kezdje el olvasni(hányadik sortól), és következő oldalra lépéskor $from_novelo_szama-val növeli a LIMIT első paraméterét pl.: 1 page: LIMIT 0, 10 2. page LIMIT 10, 10 3. page: LIMIT 20, 10 és így tovább...
$oldal_szama = 1; //az oldalak kiirásához kell
$from_novelo_szama = "10";//ennyi hírt olvas ki egy oldalon

$sql = mysql_query("... LIMIT $_GET[from], $from_novelo_szama ...");

$hany_oldal_van = $sor/$from_novelo_szama; //ugye itt megtudom hogy max hány oldal van jelen esetben 10
$hany_oldal_van_felfele_kerekitve = ceil($hany_oldal_van); //itt felfelé kerekítek mivel ha 9.1 oldal van tehát mondjuk 91 hír akkor is kell a 10. oldal annak az egy hír megjelenítéséhez

while ($oldal_szama <= $hany_oldal_van_felfele_kerekitve) {
if ($_GET['from'] == $from_szama) {
print ''.$oldal_szama.''; //az aktuális oldalon, ahol tartózkodik azon ne legyen link.
}

elseif ($_GET['from'] != $from_szama) {
print ' <a href="from='.$from_szama.'">'.$oldal_szama.'</a>,';//a többi 9 oldal kiirása linkelve
}

$oldal_szama++;//1-el nagyobb oldalt irjon ki a követjezőnél
$from_szama++;$from_szama++;$from_szama++;
$from_szama++;$from_szama++;$from_szama++; //növele a $from_szama-t 10-el hogy a linkben növekedjen a from mert 1. linken 0 a 2.-on 10 a 3.-on 30, így valósítom meg hogy honnan kezdje el kiolvasni