ugrás a tartalomhoz

Google rá sem hederít az oldalamra!

Anonymous · 2006. Szep. 17. (V), 08.55
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Tudom, hogy a google-ra szinte lehetetlen akármilyen scriptet írni az oldalamra (mert ugye évenként állíták át ha jól tudom), hogy a goggle bedobja az első 10 közé, de az én oldalamat egyáltalán nem látja! És nem akarom tele írni a netet, a különböző vendégkönyveket, fórumokat stb. hogy esetleg ráakadjon! Valami ötlet esetleg? Előre is köszi!
 
1

Vélemény

Gabcsika · 2006. Szep. 17. (V), 09.37
Szerintem mindenképpen azzal kell kezdeni hogy regisztráld az oldalad a google-ba ezt a honlapjukon megteheted. Ezután kb. 2 hét mig a google felindexeli az oldalad és utánna besorolja valahova ez sok mindentől függ.
Én azt javaslom hogy az oldalad ne legyen frame-es azt nem szeretik a kereső motorok. Valamint állítsd be a metatag-eket mert ha ide nem irsz semmit elég bajos lessz a dolog.
2

robots.txt

Jano · 2006. Szep. 17. (V), 10.51
Nézd meg (kérdezd meg a rendszergazdát), hogy a szerveren nincsenek-e kitiltva a robotok. Minden domain-nél lehet egy domain.hu/robots.txt fájl amiben megmondható a keresőknek, hogy hol mit nem szabad leindexelniük.

Nem kell minden fórumot tele szemetelni, de pár jól megválasztott helyre azért érdemes lehet felvetetni az oldalad linkjét. Legegyszerűbb hasonló támájú oldalakra.
4

Én pont az ellenkezőjét szeretném

pint3r · 2006. Szep. 17. (V), 12.18
Én pont az ellenkezőjét szeretném, hogy a már beindexelt oldalaim eltűnjenek a google-ból, ha robots.txt-vel letiltom a keresőket, akkor automatikusan törli is az adott oldalról indexelt tartalmakat, vagy csak a továbbiakban nem fogja indexelni?
5

Google is your friend even if you dont want it

vbence · 2006. Szep. 17. (V), 12.30
Próbálkozz a "google remove" kulcsszavakkal. Amúgy robots.txt-ben kell tiltani. Ha sürgős kitölthetsz egy formot, az meggyorsítja.

B
6

Köszi

pint3r · 2006. Szep. 17. (V), 12.54
5 nap és kiszedi őket. Köszi!
11

Még 1 nap sem kellett

pint3r · 2006. Szep. 17. (V), 21.38
Még 1 nap sem kellett és most már nincs tárolt változat és nagyját ki is törölte az indexei közül, köszi mégegyszer.
3

Kérdezzünk okosan!

vbence · 2006. Szep. 17. (V), 11.37
Csípőből mondanám a választ, ha az oldalad címét is kedveskednél megmondani...

B
7

Ez az oldalam én nyitottam a topicot!

Anonymous · 2006. Szep. 17. (V), 17.00
Ez lenne a címe az oldalnak http://www.miklosfa.hu/ ez miatt nyitottam a topicot mert a google semmit sem lát belőle holott már nyár óta megy az oldal.
8

Linked be

vbence · 2006. Szep. 17. (V), 17.48
A probléma ezzel mindössze annyi, hogy egyetlen link sem mutat rá. Csak küld el pár kapcsolatos lap.hu-nak a linket. Ha az első 10 a cél, akkor célozd meg a ksiebb linkgyűjteményeket is. Néhány közismert módszer van arra, hogy a keresők számára olvashatóbb legyen az oldalad (pl css alapú dizájn). Nincs ebben semmi varázslat.

B
9

másik kérdező vagyok

Anonymous · 2006. Szep. 17. (V), 18.58
Szia vbence!
Az miért lehet, hogy van egy oldal, aminél ha beírom a google-ba simán, hogy www.xyz.hu akkor bejön vagy 30 találat linkre, de ha link:www.xyz.hu -ként keresem, akkor csak kettő jön fel ???
Köszi...
HaMe
10

Én is kipróbáltam

Nagy Gusztáv · 2006. Szep. 17. (V), 21.28
Nálam is hasonló érdekességek voltak. De könnyen látszott az oka is: a domain (nagygusztav.hu) sok oldalon (mint itt is) csak sima szövegként szerepelt, lehát link-ként logikus, hogy nem tárolta le.
12

Nem nálam nem ez van

Anonymous · 2006. Szep. 17. (V), 21.52
Nem nálam nem ez van: a linkek tényleg linkek, mégsem jelzi a link: találatnál. Van valami tippje valakinek, hogy ez mitől lehet?
Például ami ezen az oldalon van link http://www.civismedia.hu/linkek.php egyik sem jelenik meg a guglin link: -ként, de simán www.ize.hu -ként megtalálja gond nélkül. Pedig href linkek, nem js átirányítós kavarós. Miért csinálja ezt?
Kössz...
HaMe
13

mi link, mi nem link

vbence · 2006. Szep. 17. (V), 23.43
A gugli megkülönbözteti a tucat linkeket, és a valódi, szöveggel körülvett linkeket. Egy értékes link így néz ki:

Schubert Kalapbolt Szalma és bőr kalap javítás és szervíz. On-line rendelési lehetőséggel.

Szóval van a link, és mellette kis magyarázó szöveg. De gyakran még ez sem elég. Az igazi, értékes linkek a szöveg belsejében vannak, tehát a valódi tartalom részei, nem csak odabiggyesztett reklámok. Ha egy oldal végén van egy doboz tele linkekkel azoknak az értéke több ugyan a nullánál, de nem sokkal. Gyakorlatilag ez vonatkozik a linkgyűjteményekre is (magas pagerank-es lapok pl. lap.hu kivétel).

Ha a link:www.abc.hu keresést az MSN keresőjébe írod be, ott kijönnek a linkgyűjtemények is. Ezeket persze a gugli is látja, meg számolja, dem jelzi valódi linkként.
14

site:

papys · 2006. Szep. 24. (V), 09.45
Ha weboldalt akarsz keresni a guglival így keress:

site:http://www.miklosfa.hu
Ha ezt írod be itt az eredmény!