Archívum - Okt 2006 - Fórum téma
október 23
ligtbox scriptet vagy megoldást keresek
Rengeteg megoldás találtam de nincs meg az igazi.
Olyat keresek ai html tartalmt be tud tölteni ill linkelni lehet másik html tartalomra, kb 3-4 oldal fix helyen lévő linkekkel.
Ha tudtok ilyet vagy megoldást, ne hezitáljatok jelezni.
köszi
■ Olyat keresek ai html tartalmt be tud tölteni ill linkelni lehet másik html tartalomra, kb 3-4 oldal fix helyen lévő linkekkel.
Ha tudtok ilyet vagy megoldást, ne hezitáljatok jelezni.
köszi
Session tarolasa adatbazisban
Szeretnek minden SESSION-t mySQL adatbazisban tarolni.
Sajnos nem talaltam ezel kapcsotosan semmi leirast a neten. Az egyetlen oldal ahol par fuggveny talalhato itt van: http://phpsecurity.org/code/ch08-2
De azt mar nem irja, hogyan kell a fugvenyeket hasznalni.
Tudna valaki egy jo leirasal segiteni? Vagy ha valakinek mar vannak a kesz fugvenyek es hasznalhatok is.
Koszonom !
■ Sajnos nem talaltam ezel kapcsotosan semmi leirast a neten. Az egyetlen oldal ahol par fuggveny talalhato itt van: http://phpsecurity.org/code/ch08-2
De azt mar nem irja, hogyan kell a fugvenyeket hasznalni.
Tudna valaki egy jo leirasal segiteni? Vagy ha valakinek mar vannak a kesz fugvenyek es hasznalhatok is.
Koszonom !
URL-ben erkezo nev megvizsgalasa
Milyen regex-re van szuksegem ahoz, hogy megvizsgaljak egy URL-ben erkezo nevet.
Ezt kene teljesiteni :
- A nev lehet a-z karakterbol
- A nevben lehet egy _ (underscore)
- A nevben lehet egy . (pont)
Igy nez ki az URL :
http://mypage.com/activate.php?username=nagy.tamas
En probaltam igy :Most peldaul a nev: nagy.tamas helyes kene legyen, megis azt nyomja vissza, hogy nem ok.
Tudna valaki kicsit segiteni ?
Koszi!
■ Ezt kene teljesiteni :
- A nev lehet a-z karakterbol
- A nevben lehet egy _ (underscore)
- A nevben lehet egy . (pont)
Igy nez ki az URL :
http://mypage.com/activate.php?username=nagy.tamas
En probaltam igy :
<?php
function is_valid_username($username)
{
return preg_match('/^([a-z]\._)+/i', $username);
}
?>
<?php
$username = $_GET['username'];
if (is_valid_username($username))
{
print "ok";
}
else
{
print "nem ok";
}
?>
Tudna valaki kicsit segiteni ?
Koszi!
október 23
Google Maps és az IE6. - z-order-t nem veszi figyelembe.
Sziasztok,
van egy honlapom (http://polski.hu) ahol használom a google maps-ot (Klub->térkép). Firefox alatt nincs is semmi probléma, viszont IE6 alatt a legordülő menüt kitakarja a térkép, hiába is állitgatom az egyes elemek z-order-jét.
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Üdv:BR
■ van egy honlapom (http://polski.hu) ahol használom a google maps-ot (Klub->térkép). Firefox alatt nincs is semmi probléma, viszont IE6 alatt a legordülő menüt kitakarja a térkép, hiába is állitgatom az egyes elemek z-order-jét.
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Üdv:BR
VAT felszámítás külföldi hoszton
Hali!
Egy külföldi hostot akarok venni.Idáig rendbe is van,de felszámolnak 16% VAT-ot.Utánanéztem hogy mi ez:Valami Európai uniós adó,áfa.A kérdésem az lenne hogy itt mit válasszak:
Bármelyiket választottam,felszámol +7,5 eurót
Előre is köszi
■ Egy külföldi hostot akarok venni.Idáig rendbe is van,de felszámolnak 16% VAT-ot.Utánanéztem hogy mi ez:Valami Európai uniós adó,áfa.A kérdésem az lenne hogy itt mit válasszak:
- Private Individual
As all other European companies we are required to collect VAT from customers within the European Union.
- VAT-Registered Company
Please enter company VAT number:
HU-XXXXXXXXX
- Non VAT-Registered Company
We are required to charge VAT from non VAT-registered European companies. Your local tax authorities might be able to refund this VAT.
Bármelyiket választottam,felszámol +7,5 eurót
Előre is köszi
Miért jobb az XHTML, mi a DOM, miért kell a DOCTYPE ...?
Üdv!
Nem igazán tudom, de talán ez volt a legmegfelelőbb téma. Sok minden érdekes dolgot olvastam a lapon, amit én még nem használtam és nem tudom pontosan mi a haszna, ezért gyűjtöttem kérdéseim egy csokorba, remélem más kezdő weblaposnak is segítséget nyújt!
1. Miért jobb az XHTML a HTMLtől? Olvastam a különbségekről, végülis annyit szűrtem le, h a legfontosabb a precízség, minden tag lezárása, stb, igaz?
2. Mi az a DOM? Ezzel tudunk egy weblapon belül csak egy adott részt frissíteni? Mi kell ehhez? ez egy külön programozási nyelv?
3. Miért jobb a div mint a table? Én eddig tableöztem, divhez spanokhoz nem értek, de érdekel a dolog és meg fogom tanulni, mégis már most érdekel mivel jobb egyik a másiktól?
4. Az IE hackeket azért használjuk, hogy olyan értékeket adjunk meg amivel ugyanolyan megjelenést tudunk IE alatt varázsolni mint mondjuk FF alatt? mert az IE bugos?
5. Miért van szükség a DOCTYPE megadására? olvastam valamit, hogy ekkor az IE box modell máshogy működik, de csak ez a haszna?
6. Mivel rosszabb a kód, ha html body head tagokat nem használunk? mert én ritkán és mégsincs különösebb gondom. (mondjuk div-et nem használok vagy csak alig)
7. Az AJAX arra való, hogy úgy frissítsük meg oldalunk egyes részeit, h a teljes oldal nem töltődik be megint? Ez végülis javascript nem? (Asynchronous JavaScript and XML)
8. Mi az a HttpRequest? Hallottam vmit, hogy az IE7ben ezen változtattak valamit.
9. Mi értelme van egy HTML validatornak, ha egy összevissza szerkesztett kódot is lefuttat most már bármelyik böngésző...? használjak html tidy-t?
10. Lehet olyan CSS menüt csinálni ami állandóan -mondjunk- a bal oldalon van? Ha scrollozunk akkor jöjjön velünk!:) floating..
Egyelőre ennyi!
Előre is köszönöm!
ui: angol megy, de ha túl sok olyan szakszó van amivel még nem találkoztam akkor nem értem meg, és ilyenkor a szótárak nem mindig a weblapozás világából merítenek jelentést, ezért örülnék, ha magyarul elmagyarázná vki ezeket.
Nem igazán tudom, de talán ez volt a legmegfelelőbb téma. Sok minden érdekes dolgot olvastam a lapon, amit én még nem használtam és nem tudom pontosan mi a haszna, ezért gyűjtöttem kérdéseim egy csokorba, remélem más kezdő weblaposnak is segítséget nyújt!
1. Miért jobb az XHTML a HTMLtől? Olvastam a különbségekről, végülis annyit szűrtem le, h a legfontosabb a precízség, minden tag lezárása, stb, igaz?
2. Mi az a DOM? Ezzel tudunk egy weblapon belül csak egy adott részt frissíteni? Mi kell ehhez? ez egy külön programozási nyelv?
3. Miért jobb a div mint a table? Én eddig tableöztem, divhez spanokhoz nem értek, de érdekel a dolog és meg fogom tanulni, mégis már most érdekel mivel jobb egyik a másiktól?
4. Az IE hackeket azért használjuk, hogy olyan értékeket adjunk meg amivel ugyanolyan megjelenést tudunk IE alatt varázsolni mint mondjuk FF alatt? mert az IE bugos?
5. Miért van szükség a DOCTYPE megadására? olvastam valamit, hogy ekkor az IE box modell máshogy működik, de csak ez a haszna?
6. Mivel rosszabb a kód, ha html body head tagokat nem használunk? mert én ritkán és mégsincs különösebb gondom. (mondjuk div-et nem használok vagy csak alig)
7. Az AJAX arra való, hogy úgy frissítsük meg oldalunk egyes részeit, h a teljes oldal nem töltődik be megint? Ez végülis javascript nem? (Asynchronous JavaScript and XML)
8. Mi az a HttpRequest? Hallottam vmit, hogy az IE7ben ezen változtattak valamit.
9. Mi értelme van egy HTML validatornak, ha egy összevissza szerkesztett kódot is lefuttat most már bármelyik böngésző...? használjak html tidy-t?
10. Lehet olyan CSS menüt csinálni ami állandóan -mondjunk- a bal oldalon van? Ha scrollozunk akkor jöjjön velünk!:) floating..
Egyelőre ennyi!
Előre is köszönöm!
ui: angol megy, de ha túl sok olyan szakszó van amivel még nem találkoztam akkor nem értem meg, és ilyenkor a szótárak nem mindig a weblapozás világából merítenek jelentést, ezért örülnék, ha magyarul elmagyarázná vki ezeket.
.htaccess regexpben $10, $11 stb nem működik
sziasztok
az a gondom, hogy a .htaccess mod_rewrite-ja valamiért nem hajlandó behelyettesíteniezt kéne valahogy működésre bírni, mármint hogy $11 helyére tényleg a 11. értéket rakja be és ne az elsőt és utána egy 1-t...
hogy csináljam?
előre is kösz.
■ az a gondom, hogy a .htaccess mod_rewrite-ja valamiért nem hajlandó behelyettesíteni
$9
után. szóval $10
és annál feljebb már nem megy, $1-et és utána egy nullát rak be. pl:RewriteRule ^post(s)?(/(([0-9]+)(/(([a-zA-Z0-9-]+)(/(order/(asc|desc)(/)?)?)?)?)?)?)? index.php?post=$4&order=$11 [NC]
hogy csináljam?
előre is kösz.
hogy kell átadatni 1 gombal az html input tartalmát egy x.php-nak?
ebben az kéne inputnak a tartalmát átadni a fel.php-nak de nem megy valaki seggítsen plízzz!!!!!
■ <html>
<head>
<title>[freemail]</title>
</head>
<body>
<form action="<?php print SELF_PHP?>" method="POST">
<div align="center">
<table border="2" width="" height="" cellpadding="0" cellspacing="0" style="border-collapse: collapse" bordercolor="red" width="252" height="200" >
<tr>
<td>név:
<input type="text" name="nev" value="bodibetty" size="10"></td>
<tr>
<td>jelszó: <form action="fel.php" method="post"><input type="password" name="jelszo" size="9">
<p><input src="belepes1.gif" border="0" type="image" width="73" height="19"></p>
</td>
</table>
</div>
</form>
</body>
</form>
</html>
Group panel elem weben hogy használható?
Hi.
Java-ban is (és sok más nyelvnél szintén) megtalálható a (group) panel elem. Ezt weben mivel tudom helyettesíteni? Igazábol csak a vizális szétválasztás miatt kellene.
■ Java-ban is (és sok más nyelvnél szintén) megtalálható a (group) panel elem. Ezt weben mivel tudom helyettesíteni? Igazábol csak a vizális szétválasztás miatt kellene.
Drupal - Gallery2
Sikerült feltöltenem egy alap Drupal rendszert az Uw.hu-ra
Jelenleg a hibaüzenetekkel küzdök.
A tárgyban szereplő "Gallery2"-t nem sikerül beállítanom, mindig valami hasonló hibaüzenetet kapok.
Embedded Gallery2 Status:
* 'URI of Gallery2' variable: Advisory
o /mnt/ultraweb/d/de/desiderius/modules/gallery2 automatically updated to /mnt/ultraweb/d/de/desiderius/modules/gallery2/ to adhere to Gallery2 requirements.
* 'URI of Gallery2' variable: Error
o Error : '' retrieving
* PHP Memory Limit: Error
o Your PHP is configured to limit the memory to 8M ( memory_limit parameter in php.ini). You should raise this limit to at least 24MB for proper Embedded Gallery2 operation
* Overall Status: Error
o You need to fix the above errors before Gallery2 will be embedded in Drupal.
A Path-t a help-ben szereplő verzióknak megfelelően megpróbáltam változtatni, de sehogy sem sikerült az UW.hu-nak megfelelően beállítanom. A 8MB-os limit és a 24MB-os hibaüzenettel pedig semmit nem tudok kezdeni, hiszen jól állítottam be.
Köszi a segítséget előre is!
■ Jelenleg a hibaüzenetekkel küzdök.
A tárgyban szereplő "Gallery2"-t nem sikerül beállítanom, mindig valami hasonló hibaüzenetet kapok.
Embedded Gallery2 Status:
* 'URI of Gallery2' variable: Advisory
o /mnt/ultraweb/d/de/desiderius/modules/gallery2 automatically updated to /mnt/ultraweb/d/de/desiderius/modules/gallery2/ to adhere to Gallery2 requirements.
* 'URI of Gallery2' variable: Error
o Error : '' retrieving
* PHP Memory Limit: Error
o Your PHP is configured to limit the memory to 8M ( memory_limit parameter in php.ini). You should raise this limit to at least 24MB for proper Embedded Gallery2 operation
* Overall Status: Error
o You need to fix the above errors before Gallery2 will be embedded in Drupal.
A Path-t a help-ben szereplő verzióknak megfelelően megpróbáltam változtatni, de sehogy sem sikerült az UW.hu-nak megfelelően beállítanom. A 8MB-os limit és a 24MB-os hibaüzenettel pedig semmit nem tudok kezdeni, hiszen jól állítottam be.
Köszi a segítséget előre is!