Archívum - Már 2010 - Fórum téma
március 25
Süti ellenőrzése
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy készítek egy weboldalon egy regisztrációs rendszert, aminél, ha a felhasználó bejelöli a "Maradjon bejelentkezve" checkbox -ot akkor kap egy sütit. Legközelebb, amikor meglátogatja az oldalt, a rendszer ellenőrzi, hogy van-e ilyen sütije. Ha van megnézi az abban értékként megadott sorszámot és a sorszámnak megfelelő felhasználói fiókja irányítja a felhasználót. Naszóval, arra volnék kíváncsi, hogy miként ellenőrizhetném azt, hogy van-e ilyen sütije vagy sem.
A segítséget előre is köszönöm!
■ Lenne egy olyan kérdésem, hogy készítek egy weboldalon egy regisztrációs rendszert, aminél, ha a felhasználó bejelöli a "Maradjon bejelentkezve" checkbox -ot akkor kap egy sütit. Legközelebb, amikor meglátogatja az oldalt, a rendszer ellenőrzi, hogy van-e ilyen sütije. Ha van megnézi az abban értékként megadott sorszámot és a sorszámnak megfelelő felhasználói fiókja irányítja a felhasználót. Naszóval, arra volnék kíváncsi, hogy miként ellenőrizhetném azt, hogy van-e ilyen sütije vagy sem.
MySQL count hiba
Szevasztok Srácok!
Találtam egy hibát és nem értem, hogy mitől lehet. Kérlek, segítsetek rajtam!
Adott 5 tábla, melyek a következő lekérdezéssel vannak összekapcsolva:A probléma az, hogy a két COUNT oszlop hibás értékeket ad random módon. Van, amikor helyes az érték, van amikor duplája annak, aminek kellene lennie.
Akkor változik, ha beszúrok egy-egy sort a kommentek, vagy a like táblába.
Nem értem, hogy miért. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném!
Ha nagyon nem érthető így, akkor adok DB elérést.
Köszönöm előre is!
Ábel
■ Találtam egy hibát és nem értem, hogy mitől lehet. Kérlek, segítsetek rajtam!
Adott 5 tábla, melyek a következő lekérdezéssel vannak összekapcsolva:
- SELECT hsps_wall.wall_id, hsps_users.users_vezeteknev, hsps_users.users_keresztnev, hsps_users.users_nick, hsps_wall.wall_text, COUNT(hsps_wall_comments.wall_comments_id) AS wall_comment, COUNT(hsps_wall_like.wall_like_id) AS wall_like, hsps_wall.wall_created
- FROM hsps_wall
- RIGHT JOIN hsps_relations ON hsps_relations.relations_to = hsps_wall.wall_user
- LEFT JOIN hsps_users ON hsps_users.users_id = hsps_wall.wall_user
- LEFT JOIN hsps_wall_comments ON hsps_wall_comments.wall_comments_wall = hsps_wall.wall_id
- LEFT JOIN hsps_wall_like ON hsps_wall_like.wall_like_wall = hsps_wall.wall_id
- WHERE hsps_relations.relations_from = 1 OR hsps_wall.wall_user = 1
- GROUP BY hsps_wall.wall_id
- ORDER BY hsps_wall.wall_created DESC
- LIMIT 30
Akkor változik, ha beszúrok egy-egy sort a kommentek, vagy a like táblába.
Nem értem, hogy miért. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném!
Ha nagyon nem érthető így, akkor adok DB elérést.
Köszönöm előre is!
Ábel
március 24
Weblabor időpontok
Ha jól látom, 54 percet siet a Weblabor, legalábbis a budapesti időhöz képest. :)
Lehetne ezt valahogy rendbe tenni?
■ Lehetne ezt valahogy rendbe tenni?
Webfejlesztő cég kerestetik
Sziasztok,
Általánosságban szeretném kérdezni, hogy húzósabb (több hónapig tartó, évekig supportált) fejlesztésekre tudnátok-e cégeket ajánlani, akik képesek minőségi, egyedi fejlesztéseket letenni az asztalra és nem kizárólag a Joomla-Drupal-Wordpress háromszögben élnek?
■ Általánosságban szeretném kérdezni, hogy húzósabb (több hónapig tartó, évekig supportált) fejlesztésekre tudnátok-e cégeket ajánlani, akik képesek minőségi, egyedi fejlesztéseket letenni az asztalra és nem kizárólag a Joomla-Drupal-Wordpress háromszögben élnek?
Csúszkál a tartalom a wordpressben
Sziasztok, lenne egy kérdésem, már elég sokat szenvedtem vele, de nem boldogulok.
Készítettem egy wordpress honlapot: http://gyomroi-evangelikusok.hu
Egyetlen hibája van: az oldalakra kattintva a tartalom felcsúszik egy sornyit, ami miatta háttérkép is csúszik.
A blognál/postoknál jó, az oldalaknál nem.
Már ezerszer végignéztem minden kódot, nem tudom, ezt mi okozza.
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm.
boresit
■ Készítettem egy wordpress honlapot: http://gyomroi-evangelikusok.hu
Egyetlen hibája van: az oldalakra kattintva a tartalom felcsúszik egy sornyit, ami miatta háttérkép is csúszik.
A blognál/postoknál jó, az oldalaknál nem.
Már ezerszer végignéztem minden kódot, nem tudom, ezt mi okozza.
Tudna valaki segíteni?
Köszönöm.
boresit
Hogyan tudom elérni a gépemen fejlesztett weboldalt a hálózatom másik gépéről?
Sziasztok!
Készítek egy wordpress oldalt, saját gépre intallált XAMPP localhost alatt.
A kérdésem, hogy hogyan tudná a munkatársam is látni az oldalt, hogy a grafikán dolgozni tudjon, a helyi hálózatunk másik gépéről?
http://ipcím - erre behozza ugyan az oldalt, de csak a könyvárfát, nem jeleníti meg az oldalt.
Milyen url-t használjunk a másik gépen?
Köszönöm!
boresit
■ Készítek egy wordpress oldalt, saját gépre intallált XAMPP localhost alatt.
A kérdésem, hogy hogyan tudná a munkatársam is látni az oldalt, hogy a grafikán dolgozni tudjon, a helyi hálózatunk másik gépéről?
http://ipcím - erre behozza ugyan az oldalt, de csak a könyvárfát, nem jeleníti meg az oldalt.
Milyen url-t használjunk a másik gépen?
Köszönöm!
boresit
március 23
css felfelé nyíló menü készítése
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy css-ben megoldható lenne-e esetleg egy olyan menü készítése, ami nem lefelé nyílik ki, hanem felfelé. Vagy, ha ilyet nem lehet akkor abban segítsetek légyszíves, hogy JavaScript-ben miként oldható ez meg.
■ Lenne egy olyan kérdésem, hogy css-ben megoldható lenne-e esetleg egy olyan menü készítése, ami nem lefelé nyílik ki, hanem felfelé. Vagy, ha ilyet nem lehet akkor abban segítsetek légyszíves, hogy JavaScript-ben miként oldható ez meg.
jqueryui
Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni jqueryben.
Adott egy script, méghozzá a jqueryui tabs.
Adott két feladat:
1:2:Nos azt szeretném elérni, hogy ha az egér a #rotator li fölött van, akkor maradjon annál a tabnál mindaddig, amíg fölötte van, ha nincs fölötte és alapjáraton pedig az 1-es működjön.
Próbálkoztam sok féle képpen de nem megy.
legutolsó, és ami leginkább hasonlított arra amit szeretnék az ez:próbálkoztam if-el is, de azzal sem ment. Nem vagyok nagy javascript guru, légyszives segítsetek. Köszi!
■ Szeretnék egy kis segítséget kérni jqueryben.
Adott egy script, méghozzá a jqueryui tabs.
Adott két feladat:
1:
- $('#rotator').tabs({fx:{opacity: "toggle"}}).tabs("rotate", 4000);
- $("#rotator").tabs({event: 'mouseover'}, 0);
Próbálkoztam sok féle képpen de nem megy.
legutolsó, és ami leginkább hasonlított arra amit szeretnék az ez:
- $(document).ready(function(){
- $('#rotator').tabs({fx:{opacity: "toggle"}}).tabs("rotate", 4000);
- $("#rotator").mouseover(function(){
- $("#rotator").tabs({event: 'mouseover'}, 0);
- });
- });
php mysql lekerdezes
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy nem írja ki a lefutás végén a nevet. Megnézné valaki nekem, hogy mi vele a gond? Semmi hibát nem ír ki,kiírja hogy "Bejelentkezve:", de a nevet már nem írja oda.
■ Az lenne a problémám, hogy nem írja ki a lefutás végén a nevet. Megnézné valaki nekem, hogy mi vele a gond? Semmi hibát nem ír ki,kiírja hogy "Bejelentkezve:", de a nevet már nem írja oda.
- <?
- session_start();
- $nick = $_SESSION['nick'];
- $pass = $_SESSION['pass'];
- $kapcsolat = mysql_connect("localhost","proba","proba");
- mysql_query($kapcsolat);
- mysql_select_db("diplomamunka", $kapcsolat);
- $sql2 = "SELECT id,vezeteknev,keresztnev FROM nevsor WHERE azonosito='$nick' AND jelszo='$pass'";
- $query2 = mysql_query($sql2);
- if (mysql_num_rows($query2) !== 0){echo "ok";}
- $tomb = mysql_fetch_array($query2);
- $id = $tomb['id'];
- $veznev = $tomb['vezeteknev'];
- $kernev = $tomb['keresztnev'];
- $_SESSION['id'] = $id;
- $_SESSION['veznev'] = $veznev;
- $_SESSION['kernev'] = $kernev;
- mysql_close($kapcsolat);
- ?>
- <p>Bejelentkezve: <?echo $_SESSION['kernev']; ?></p>
március 23
ShortCut vs Browser
Sziasztok!
Adott egy alkalmazás, amihez parancsikont készítek (ala prism vagy chrome).
Az alkalmazás tartalmaz egy css menüt.
Ennek egyik pontját kellene tiltanom (disabled) attól függően, hogy normál browser a kliens vagy a parancsikonnal történik az alkalmazás indítása. A tiltás megy, de mi alapján tegyem?
Van erre valami épeszű mód vagy csak a browser ablakának figyelése alapján menne?
Ez utóbbi kissé favágónak tűnik nekem.
Köszönet:
duffy
■ Adott egy alkalmazás, amihez parancsikont készítek (ala prism vagy chrome).
Az alkalmazás tartalmaz egy css menüt.
Ennek egyik pontját kellene tiltanom (disabled) attól függően, hogy normál browser a kliens vagy a parancsikonnal történik az alkalmazás indítása. A tiltás megy, de mi alapján tegyem?
Van erre valami épeszű mód vagy csak a browser ablakának figyelése alapján menne?
Ez utóbbi kissé favágónak tűnik nekem.
Köszönet:
duffy