ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 6, 2006 - Fórum téma

Tudtok olyan free vektorgrafikus szoftvert, ami szorongatná az Illustratort?

primusz · 2006. Feb. 6. (H), 22.25
Sziasztok!

Tudtok olyan free vektorgrafikus szoftvert, ami szorongatná az Illustratort?

Tudjátok, ami a Photoshopnak a Gimp, az az Illustratornak a *** ... Nos, melyik szoftver kerülhetne a *** helyére szerintetek?
 

OSCommerce session könyvtár hiba

xadrianx · 2006. Feb. 6. (H), 16.25
Sziasztok!

NAgy segítségre lenne szükségem. Van egy feltelepített OSCommerce webáruházam, ami a lap tetején állandóan kiír egy hibaüzenetet: "Warning: The sessions directory does not exist: /tmp. Sessions will not work until this directory is created."

Ez egy tmp mappát hiányolna, amit én létrehoztem elősször a gyökérben majd már szinte minden más könyvárban is, de ennek ellenére sem tünik el a hibajelzés. Valamint kisebb gondokkal is működik az ároház (pl. nem tölt fel képeket, csak többszöri prónálkozásra, vagy megrendeléskor nem küld levelet, ami elég fontos lenne...)

Ha valaki tudja a megoldást a problémáámra az segítsen légyszives! ezer hála, előrre is!

-Adrián
 

Továbbtanulási lehetőségek rendszergazda v. webprogramozó

MortalVenom · 2006. Feb. 6. (H), 12.07
Sziasztok!

Ket ev mulva fogok erettsegizni, de meg nem tudom pontosan, h hol tanujak tovabb. Biztosan szamitastechnikai teren szeretnek tovabblepni, de meg nincs konkret otletem. A rendszergazda allas elegge erdekelne, vagy esetleg programozoi. Nagyon orulnek, ha valaki leirna, h miket erdemes tanulgatnom, hova kene jelentkeznem, stb... Egy-ket konnyebb dolgot ismerek, tudok hasznalni (gondolok itt a macromedias dolgokra: flash, fireworks, dreamweaver), de az xml meg a tobbi nem sokat mond. Erdemes az ijeneket magamtol tanulni, vagy majd az egyetemen ugyis tanutjak? Meg minden tippet, tanacsot szivesen fogadok! :)
mortalvenom##kukac##walla.com
 

Frame görgető sávjának szabályozása

Anonymous · 2006. Feb. 6. (H), 10.15
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy egy frame vízszintes görgető sávját szeretném kikapcsolni. A függőlegesre szükségem van így azt megt szeretném tartani. Hogy lehetséges? Előre is köszönöm a megoldásokat
 

Miért CSS, miért nem TABLE?

Anonymous · 2006. Feb. 6. (H), 08.40
Üdvözlrt mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy miért jobb div -ekkel, meg CSS -el felépíteni az oldalakat, a jól bevált táblázatos megoldások helyett?

Itt a fórumban is állandóan azt írja mindenki, hogy "CSS -s használj, ne táblát!", valamint a igen hosszú cikk is van erről, de számomra nem világos, hogy miért.

Megpróbáltam egy álltalam épített táblázatos oldalt átírni CSS -re, melynek eredményeként, kaptam egy 5x nagyobb forráskódot, valamint rengeteg akadályt, megoldandó problémát, ami nem is lett volna, ha tábázanál maradok.

Kérem valami GURU írja meg legyenszives, hogy akkor ez miért is jó?
 

Fájlba írás, fájlból olvasás

Anonymous · 2006. Feb. 6. (H), 00.01
Sziasztok!

Milyen eszközök szükségesek, hogy a weboldal egyes részei egy txt fájból töltődjön be?

Egy konkrét példa:
Egymás alatt sorban vannak mondjuk dalcímek
A dalcímekre kattintva fájból kikeresi a megfelelő dalszöveget, és egy új ablakban megjeleníti azt.
Vagy ha ez túl egyszerű másképp megoldani, akkor egy másik:
Vendégkönyv.
Valaki szeretne a vendégkönyvbe írni, de az előző hozzászólást is el szeretné lovasni. stb.
Vagy mondjuk a letöltések számlálója.

Megoldható ezek a problémák JavaScript-tel, vagy php kell hozzá? A php-t elég feltelepíteni a szerverre, vagy azt be kell állítani,hogy az általam karbantartott oldal is lássa?