ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 5, 2006 - Fórum téma

Text-megjelenítés két oszlopban

Anonymous · 2006. Feb. 5. (V), 19.29
Mondjuk ha az oldal fő divjében igy szereetnem megjeleniteni a szoveget.

A kérdés, hogyan lenne ez megoldható táblák nélkül. Muszáj külöon divekbe rakni a két oszlopot? (akkor viszont játszadozni kell a szövegformázással - elrendezéssel)

Nem tudtok olyan megoldást, ami egyszerűen egy második oszlopba folyatja a szöveget a kijelölt területen belül? Remélemn, lérthető azért a dolog... :)
 

Bajlódás frame-es oldallal

Fedor · 2006. Feb. 5. (V), 18.01
Hello!

Van egy frame-es weboldal, ahol a balodali frame-ben van belépési lehetőség, vagy belépés után a menü, jobboldalt pedig a tartalom. Ezen én változtatni nem tudok, mert nincs hozzáférésem.

Van egy mások weboldal, amit én készítek, és az a kérése a megrendelőnek, hogy legyen rajta egy beléptető form, amelyen keresztül kapásból be lehet lépni az előzőleg már említett site-ra. Elvileg ez nem lehetetlen: Azt még meg tudom nézni, hogy miként vannak elnevezve az eredeti oldalon a beléptető form elemei, ezeket átveszem, action-ként megadom a kért oldalt, és elvileg kész, ha nem frame-es az oldal, de ez viszont az. Én egyelőre két opcióval találtam magam szemben:

1. Action-ként a teljes oldal címét adom meg, ekkor az megnyílik, de nem tudja a bal oldali frame-ben lévő beléptetőrendszernek átadni az adatokat.
2. Közvetlenül a balodali frame-ben lévő oldalt hívom meg, ekkor a beléptetés sikerül, viszont a böngésző ablakában csak a menü látszik, és jobboldali frame híjján a menüpontokra kattintva a kért oldal új ablakban nyílik meg.

Van esetleg valakinek tippje egy 3. opcióra?

Előre is köszi.
 

Függőlegesen középre

PogiG · 2006. Feb. 5. (V), 13.53
Hali, ismét probléma:

Próbálom a táblázatos megoldásomat CSS -re cserélni, de nem megy könnyen.

<html>
<head>
<style type="text/css">
<!--
DIV.outer {
position: absolute;
left: 0;
top: 0;
width: 100%;
height: 100%;
margin: 0px}

DIV.inner {
position:absolute;
top :50%;width: 100%;
height: 300px;
margin-top: -150px;
background: blue}
-->
</style>
</head>
<body>
<div class="outer">
<div class="inner">
</div></div>
</body>
</html>
FF alatt tökéletes, de IE alatt a kék div nem ér ki a lap széléig. Miért? Biztos csak valami apróságot néztem el, de nem találom.
 

Karakterkódolási gond Joomla 1.07-tel

bala · 2006. Feb. 5. (V), 11.13
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy a Joomla admin felületén létrhozott tartalomban az ő és ű betűk ?-ként jelennek megde csak az adatbázisba való mentés után, tehát szerkesztés közben nincs velük gond csak miután lementem az új tartalmat. A configuration.php-ben megadott $mosConfig_fromname = 'Erdőkertes Portál'; viszont jól jelenik meg. Így elég egyértelmű hogy a két betű fajta már eleve rosszul kerül be a db-be. A fórumon már van egy ilyen jellegű problémát orvosolni vágyó segítség http://weblabor.hu/forumok/temak/11631
de az számomra sajna nem világos mivel kezdő vagyok és az ott Poetro által megadott beállításokat nem tudom hova kell bemásolni.


Kérlek segítsetek. Nagyon fontos lenne!

Kösz