ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 24, 2006 - Fórum téma

Összes találat és adott lapra tartozó találatok egy SQL lekérdezésben?

Anonymous · 2006. Feb. 24. (P), 19.41
Sziasztok,
hogy lehet úgy lekérdezni pl fórumoknál hogy egy adott oldalon x-rekord jelenjen meg de kell tudnom hogy összesen hány rekord felelt meg a táblában a feltételeknek, mert a (SELECT * FROM `xx` WHERE feltételek LIMIT oldalszám , oldalon lévő bejegyzések száma), nem adja vissza az összes megfelet rekord számát, ha nem használom a limitet a lekérdezésben akkor megkapom az összes rekord számot ami megfelet a feltételnek, de akkor még egy lekérést kell alkalmaznom limittel ,hogy csak az adott oldalon lévő rekordok kérdezem le.
THX.
 

Naplózás megvalósítása PHP hibaüzenetekkel is

Anonymous · 2006. Feb. 24. (P), 19.15
Üdv!

Neki álltam egy php oldalnak, Drupal szerű szeretnék csinálni, nem mint portál hanem mint oldal. Pl.: nem 1.php?q=user&id=10 lenne hanem /1/q=user/10 lenne amit elvileg meg is tudok oldani, de a naplózással lenne gondom.

Meg szeretném azt csinálni, hogy mikor belép egy felhasználó vagy bármi történik az oldalon azt mysql táblába mentse az oldal. Egy ideig ez is ok, de mivan akkor ha valamit kiir az oldal, hogy pl.:

Warning: main(modules/loggig.inc): failed to open stream: No such file or directory in c:\appserv\www\index.php on line 2

nos akkor az lenne a jó ha ezt is kitudná írni a táblába.

Hogy csinálom azt, hogy kiirja a php hibákat is a táblába?

Előre is köszönöm a válaszokat, remélem megértettétek mit is szeretnék.(mert nem tudok valami jól fogalmazni.)

Dávid
 

Nem tudom egy oldal forrasat kiolvasni

asterix · 2006. Feb. 24. (P), 15.03
Sziasztok. Volna egy problemam:Egy spydert irnek egy oldalra,amit az fread() es a file_get_contents fugvenyekkel probaltam meg. Az a baj hogy az url igy nez ki: http://wikitravel.org/en/Munich ,es nem tudja megnyitni, raadasul a Munich.html vagy .php cim se letezik(bar a mozilla eleg okos es csak megnyitja). Nem tudom sehogysem kiolvasni a html forraskodjat egy stringbe :(
Ra kene keressek valami informaciora benne, es kiszedni, de forraskod nelkul nehhez lessz. Szerintem valami miatt el van rejtve a php olvasas elol (az eggyik haveromnak Perl-el osszejott, de ahhoz nem ertek). Ha van valami oteletek vagy esetleg valakinek osszejon ennek az oldalnak a kiolvasasa nagyon orulnek, mar egy jo par napja kinlodok vele.Koszi elore is.
 

betűkészlet csatolás, CSS

Anonymous · 2006. Feb. 24. (P), 11.56
hogyan tudok egy egyéni betűkészletet beilleszteni egy html oldalba?
ez nem működött:

body{
	behavior:url("valami.TTF"); 
}