ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 21, 2006 - Fórum téma

Egyszerre több iframe frissítése

zatya · 2006. Feb. 21. (K), 23.19
sziasztok!

Van két iframem. a baloldaliban a menu.html van betöltve (flashes), jobboldaliban mindig az aktuális tartalom (html, vagy php).

Jelen esetben az aktuális tartalom a jobboldali frame-ben, egy beléptető oldal.php (login + password). Ha a kliens sikeresen belép (megfelelő felhasználónév és jelszót ír be), akkor a .php oldal a header() fügvény segítségével betölti a bejelentkezett felhasználók főoldalát(html).

Mivel a bejelentkezett felhasználóknak más menüje van, ezért azt szeretném, hogy amikor betöltődik a jobb oldali iframe-s kertbe a regisztrált felhasználók főoldala, akkor egyúttal a bal oldali iframe-s keretbe töltődjön be a bejelentkezett felhasználók menüje(html).

Mit kellene beírnom a bejelentkezett felhasználók főoldala.html-ébe, hogy amikor betöltődik a jobb oldali iframe-s keretbe a kliens sikeres bejelentkezése után, akkor betöltse, a baloldali iframe-s keretbe, a bejelentkezett felhasználók menüjét(html oldalát).

Köszönöm, hogy végigolvastad…
(?)
 

Karakter tiltás URL-ben

Anonymous · 2006. Feb. 21. (K), 22.31
Szeretném minimásisra csökkenteni az SQL injection és más módszerekkel történő támadási kísérletek lehetőségét. A számos védekezés közül most konkrétan az URL-ről kérdeznék. A PHP elején, még mielőtt bármi történne, lefuttatok egy for ciklust, amiben leellenőrzöm a query stringet. Ha találok benne olyan karaktert, amivel SQL injection lehettséges, akkor kilépek a programból. A kérdés csak az, hogy milyen karaktereket érdemes keresni, azaz milyen karakterekkel lehettséges módosítani úgy egy linket, hogy azzal támadást lehessen intézni az oldal felé?
Összeszedtem már néhányat, csak kíváncsi lennék profik véleményére, mellesleg a feleslegeseket kigyomlálnám, ezzel is csökkentve a futási idejét (bár ez nyílván szinte nem is mérhető).
 

Fekete-fehér kép készítése kicsi színes elemmel

a.d.a.m · 2006. Feb. 21. (K), 18.31
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem grafikai téren: Több helyen is láttam már, legutóbb a Sin City c. filmben, hogy bár szinte minden fekete-fehér, egy-egy dolog (pl. valamelyik csaj szeme) színes. A kérdés az lenne, hogy én miként tudnám előidézni mindezt? (És bár ez nem a reklám helye: milyen progit javasoltok?)
 

Menu weblabor módra, és még több

Anonymous · 2006. Feb. 21. (K), 12.41
Sziasztok.

Egy olyan menüt szeretnék csinálni, mit itt van fent, tehát a main menü alatt megjelenik a hozzá tartozó almenü, azzal a különbséggel, hogy a megjelent menü hoverére még egy dropdown is jelenjen meg. Ez utóbbit nem tudom a ul-li párossal összehozni.

Akinek van ötlete, az kérem segítsen.

üdv.: cadmagician
 

Hogyan valósítható meg a {tetszőleges_aldomain}.localhost?

tiku I tikaszvince · 2006. Feb. 21. (K), 11.49
Sziasztok!
Építeni szeretnék egy olyan oldalt, ahol aldomainek sekítségével szeretném az egyes al-oldalakat elkülöníteni. A subdomainek kezelése PHP segítségével elméletileg megoldott, de a tesztelés már kérdéses.
Hogyan lehetne megoldani a tárgyban felvázolt problémát?
Azok a leírások, amiket eddig találtam, arról szólnak, hogy szerkesszem meg a hosts és a httpd.conf fájlokat, de így minden egyes új aldomainhoz buherálni kell ezt a két állományt. És ezt szeretném elkerülni, jobb szeretnék egy általános formát használni, szigorúan localhoston, tesztelés céljára.
A hosts-ban próbálkoztam már a .localhost a *.localhost formákkal, de az Apache meg sem kapja a kérést.

A környezet (bár gondolom más környezetben is felmerült már ez a gond): XP, Apache(2.0.55), PHP(4.4.2)

Köszi
TikuVoltam