ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 21, 2006

Egyszerre több iframe frissítése

zatya · 2006. Feb. 21. (K), 23.19
sziasztok!

Van két iframem. a baloldaliban a menu.html van betöltve (flashes), jobboldaliban mindig az aktuális tartalom (html, vagy php).

Jelen esetben az aktuális tartalom a jobboldali frame-ben, egy beléptető oldal.php (login + password). Ha a kliens sikeresen belép (megfelelő felhasználónév és jelszót ír be), akkor a .php oldal a header() fügvény segítségével betölti a bejelentkezett felhasználók főoldalát(html).

Mivel a bejelentkezett felhasználóknak más menüje van, ezért azt szeretném, hogy amikor betöltődik a jobb oldali iframe-s kertbe a regisztrált felhasználók főoldala, akkor egyúttal a bal oldali iframe-s keretbe töltődjön be a bejelentkezett felhasználók menüje(html).

Mit kellene beírnom a bejelentkezett felhasználók főoldala.html-ébe, hogy amikor betöltődik a jobb oldali iframe-s keretbe a kliens sikeres bejelentkezése után, akkor betöltse, a baloldali iframe-s keretbe, a bejelentkezett felhasználók menüjét(html oldalát).

Köszönöm, hogy végigolvastad…
(?)
 

Karakter tiltás URL-ben

Anonymous · 2006. Feb. 21. (K), 22.31
Szeretném minimásisra csökkenteni az SQL injection és más módszerekkel történő támadási kísérletek lehetőségét. A számos védekezés közül most konkrétan az URL-ről kérdeznék. A PHP elején, még mielőtt bármi történne, lefuttatok egy for ciklust, amiben leellenőrzöm a query stringet. Ha találok benne olyan karaktert, amivel SQL injection lehettséges, akkor kilépek a programból. A kérdés csak az, hogy milyen karaktereket érdemes keresni, azaz milyen karakterekkel lehettséges módosítani úgy egy linket, hogy azzal támadást lehessen intézni az oldal felé?
Összeszedtem már néhányat, csak kíváncsi lennék profik véleményére, mellesleg a feleslegeseket kigyomlálnám, ezzel is csökkentve a futási idejét (bár ez nyílván szinte nem is mérhető).
 

Mi is az a PDO?

adriankoooo · 2006. Feb. 21. (K), 20.16
A PDO adatbázis elérési rétegről
 

Most Simple Ajax Chat Ever

adriankoooo · 2006. Feb. 21. (K), 20.15
Egy nagyon egyszerű chat program AJAX támogatással.
 

Elismert szakma lett a web-programozó és a webmester

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 21. (K), 20.12
A napokban került fel az új Országos Képzési Jegyzék (xls) a Nemzeti Szakképzési Intézet honlapjára. Idén először helyet kapott a jegyzékben a webmester és a web-programozó szakma. Ez egyrészt elismerést adhat korábban ilyen hivatalos képesítést adni nem képes tanfolyamoknak, másrészt tisztázza a két fogalmat. A jegyzék szerint a webmester egyfajta üzemeltető, karbantartó funkciót lát el, az informatikai rendszergazda elágazása. A web-programozó pedig egy önálló szakképesítés, értelemszerűen a webes rendszerek kifejlesztésével foglalkozik.

Fekete-fehér kép készítése kicsi színes elemmel

a.d.a.m · 2006. Feb. 21. (K), 18.31
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem grafikai téren: Több helyen is láttam már, legutóbb a Sin City c. filmben, hogy bár szinte minden fekete-fehér, egy-egy dolog (pl. valamelyik csaj szeme) színes. A kérdés az lenne, hogy én miként tudnám előidézni mindezt? (És bár ez nem a reklám helye: milyen progit javasoltok?)
 

Ajax Agent: Open Source Ajax Toolkit

aries · 2006. Feb. 21. (K), 16.49
AJAX használata PHP-ből
 

The Future of JavaScript

adriankoooo · 2006. Feb. 21. (K), 16.49
A JavaScript jövőéről beszél a készítője Brendan Eich.
 

Graded Browser Support

mentatea · 2006. Feb. 21. (K), 14.28
Mit a böngészőtámogatás, és hogyan alkalmazhatók fokozatok a támogatásban?
 

AllPeers is Coming; Exclusive Screenshots

aries · 2006. Feb. 21. (K), 14.27
Fájlmegosztás Firefox-kiterjesztésből hamarosan