ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 13, 2006

Opera Desktop Blog

kgyt · 2006. Feb. 13. (H), 23.11
Az Opera böngésző csapatának is van már blogja.
 

képernyő aljára igazítás

Sir Kán · 2006. Feb. 13. (H), 21.37
sziasztok,

egy hasonló elrendezésű lapot szeretnék, mint pl a weblabor. Fix szélességű tartalom középen, két oldalt meg valami térkitöltő. A problémám ott kezdődik, hogy szeretnék a lap aljára egy külön dobozt, (olyat mint itt az impresszummal kezdődő), méghozzá úgy, hogy ha az éppen megjelenített lapon a tartalom nem ér ki a képernyő aljáig, akkor is lentre kerüljön, ne pedig a képernyő közepéra, ahol épp vége van a tartalomnak.

Létezik erre valami megoldás azon kívűl, hogy mindenhol több, mint egy képernyőnyi anyaggal szórakoztatom a látogatót?

köszönöm előre is
 

PHP hibakezelés és loggolás

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 16.30
Felhasználói hibakezelő osztály megvalósítása egyszerűen
 

HTML levélben elemek háttere Outlook kliensben?

toro · 2006. Feb. 13. (H), 16.24
Kb. 3 hete folyamatosan HTML levelek keszitesevel foglalkozom.
Amit lehetett felfedeztem, a neten es a levelezo progtamjaimban amik a gepemen, meg a kornyezetemben vannak.
1 dolog azonban rejtely: miert nem kezeli le az Outlook a html elemek backgroundjat.

Amennyire en latom az Outlook Express rendesen kezeli a HTML-t, de az Outlook nem. Azt vettem eszre, mint ha az OE az Internet Explorer motorjat hasznalna a HTML megjelenitesere, mig az Outlook a Wordot.
Megprobaltam Wordben is generalni a teszt levelet, de az eredmeny elegge siralmas lett, bar a hatter megjelent. Megnezve a kodot azonban feladtam, mert szepen szolva a Word altal generalt kod egy hanyas.

Van-e valakinek otlete, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem jon elo a diveknek, vagy tablazati cellaknak adott hatter az Outlookban, esetleg van-e valakinek tapasztalata ebben az ugyben?
Megkoszonnem, ha nem kellene harcolnom a koddal...
 

Configuring Apache for Maximum Performance

adriankoooo · 2006. Feb. 13. (H), 15.13
Az Apache konfigurálása maximális teljesítményre
 

internetes rendelés

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 13.55
helló!
szeretnék csinálni egy oldalt, ahonnan rendelni lehetne dolgokat. úgy gondoltam, hogy html alapon futna az oldal, php és mysql segítségével. tehát azt szeretném, hogy legyen valami adatbázis, ami tartalmazná az árukat, ebből php segítségével a html-re küldeném az árukat, hogy láthassák a rendelők. és persze kellenének a szokásos extrák is, pl. hogyha valaki rendel egy árut, akkor az emiljére automatikusan küldenék egy visszaigazoló emilt php segítségével, plusz persze látogatószámláló, kereső, ami az oldalon lévő áruk között keresne... ilyenek...
megvalósítható így a dolog, ahogy leírtam? mert igazából nem vágom a php-t, sem a mysql-t. html-ben otthon vagyok, de nem tudok pl. mezőket létrehozni, amikbe mondjuk név, cím, meg ilyenek kerülnének.
valaki tudna esetéeg ebben segíteni nekem?
tudom, hogy nagyon komplex dolgot akarok, de ha valaki esetleg bármilyen részlettel tudna segíteni nekem, annak nagyon örülnék...
köszi!
 

Utf-8 localhost-on jó, szerveren nem megy

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 10.22
Van egy oldalam, utf-8-as karakter kiosztással. Localhost-on tökéletes minden ékezet (WinXP, AppServ), azonban szerverre helyezve már nem stimmelnek az ékezetes karakterek. Mi lehet a gond?
 

Bemutatjuk a Weblabor BBEditort

Bártházi András · 2006. Feb. 13. (H), 00.17
Be kell vallanunk valamit. Bizony, az utóbbi hónapokban a Weblabor szerkesztőségi rendszere egy titkos kettős életet élt. Igen, a webhelyen munkálkodó szerkesztőknek egy számukra nagyon kényelmes szerkesztést segítő eszközt vezettünk be, melynek használatával szélsebessé vált a linkek, nagy táblázatok vagy kódpéldák felvitele is. Amint kiderült, hogy számunkra mennyire kézreáll ez a kis eszköz, úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne ezt megnyitni látogatóink és felhasználóink előtt is. Ma eljött ez a nap.