ugrás a tartalomhoz

PHP hibakezelés és loggolás

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 16.30
Felhasználói hibakezelő osztály megvalósítása egyszerűen
 
1

Hasznos cikk elvi hibával.

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 19.23
Szerintem az alapvető, hogy nem a kódot fogom átirogatni az éles és a teszt rendszer közötti átvitelnél, hanem a webszerveremet/php.ini-t fogom jol beallitani.

Tipikusan teszt környezetnél még a warningogat is kiíratom, éles rendszeren meg mehet minden egy logfile-ba és nem íratok ki semmit!

Saját hibakezelőnek akkor van értelme, ha plusz adatokat is ki akarok íratni(debug_back_trace-el egy hívás listát, vagy a hibás sorokat is megjelenítem stb), vagy olyan plusz műveleteket elvégezni, amit az alaprendszeren beállításokkal nem tudok elérni.

pp voltam
2

nem ezen van a hangsúly

arnyekk · 2006. Feb. 13. (H), 19.54
A példában bemutatott osztály nem nyújt jelentős extra funkciókat az alaprendszer logolásán felül, nem is ez a cél. Hangsúly a saját hibakezelő készítésének lehetőségén és a megvalósítás elvén van.
---
üdv.: arnyek
redsky.hu
3

<Nincs cím>

pp · 2006. Feb. 13. (H), 23.37
Ok, persze... értem én! Azonban így elég öncélúnak tűnik nekem, arrol nem is beszélve, hogy a manuálban is benne van hogy kell ilyet csinálni. ;)

Persze lehet értelme olyan esetben(pl ingyenes szolgáltató), ha sem a szerver beállításait sem az ini változókat nem tudod módosítani.

mondjuk az tetszik, hogy vegre valaki nem a die-t használja, hanem a trigger_error-t ;)

pp
4

elvi hiba

Hodicska Gergely · 2006. Feb. 14. (K), 11.46
Szia!


A szándék az oké, de azért érdemesebb lehet egy kicsit jobban érvelni, hogy miért is éri ez meg.

Ettől függetlenül van benne egy elvi hiba, amit el szoktak követni a saját hibakezelőt irók, miszerint nem kezelik le a @-ot. Az egy dolog, hogy esetlegesen minden hibát logolunk, de kiírni így illik:

<?php
if (error_reporting()) {
    echo....
}
?>
tiszteletben tartva ezzel a programozó azon szándékát, hogy a hibát tudatosan el akarja nyomni.


Felhő