ugrás a tartalomhoz

HTML levélben elemek háttere Outlook kliensben?

toro · 2006. Feb. 13. (H), 16.24
Kb. 3 hete folyamatosan HTML levelek keszitesevel foglalkozom.
Amit lehetett felfedeztem, a neten es a levelezo progtamjaimban amik a gepemen, meg a kornyezetemben vannak.
1 dolog azonban rejtely: miert nem kezeli le az Outlook a html elemek backgroundjat.

Amennyire en latom az Outlook Express rendesen kezeli a HTML-t, de az Outlook nem. Azt vettem eszre, mint ha az OE az Internet Explorer motorjat hasznalna a HTML megjelenitesere, mig az Outlook a Wordot.
Megprobaltam Wordben is generalni a teszt levelet, de az eredmeny elegge siralmas lett, bar a hatter megjelent. Megnezve a kodot azonban feladtam, mert szepen szolva a Word altal generalt kod egy hanyas.

Van-e valakinek otlete, hogy mi lehet az oka annak, hogy nem jon elo a diveknek, vagy tablazati cellaknak adott hatter az Outlookban, esetleg van-e valakinek tapasztalata ebben az ugyben?
Megkoszonnem, ha nem kellene harcolnom a koddal...
 
1

HTML level es az Outlook

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 17.58
Azt hiszem a legjobban akkor jársz, ha utánaolvasol a dolognak. Például köztudott, hogy a korszerű levelezőprogramok a kivülrőj jövő háttérképeket nem jelenítik meg. Ha úgy próbálod meg, hogy a képet inline módon mellékeled a levéllel, akkor esetleg működni fog. De sajnos ehhez is hozzá kell olvasnod...

Gyulus
2

<Nincs cím>

toro · 2006. Feb. 14. (K), 09.46
hat ezen mar tul vagyunk :)
az utanaolvasanak is es a csatolasnak is. Sokszor a fogado fel nem is rendelkezik internetes kozvetlen kapcsolattal, igy egy kulso szerverre letett kepanyagot nem tudja megjeleniteni.
szebb dolog az, amikor a fogado oldalon le vannak tiltva fileok: doc, xls, exe, zip, rar, jpg, gif, bmp. Ezzel nem lehet mit kezdeni.

A kerdes kifejezetten arrol szol, hogy mi a megoldasa annak, hogy az Outlook a div, td, table elemek background attributumait (szin, kep) lekezelje.
3

html levél

mdesign · 2006. Feb. 14. (K), 10.38
Én annak a híve vagyok, hogy a kiküldött levél egyszerre két formátumú: html és plain.

A html levél kiküldésénél mindig xhtml valid template-et használok, és minden kép, hivatkozás teljes urlal, a webre mutat, illetve onnan töltődik be. Nekem így mindenféle levelezővel tökéletesen műxik (lehetnek eltérések Lotus Notes-ban, de az nagyon gagyin renderel), és nem kell fölöslegesen több 100 kb-os leveleket küldözgetni. Szóval sávszélesség kímélő megoldás szerver és kliens oldalon egyaránt.

Aki meg nincs neten levélolvasáskor még mindig dönthet: Csatlakozik és megnézi a teljes verziót, vagy csak szimplán elolvassa a lényeget. Viszont nem szenvedett a teljes levél letöltésével, és nem tellik meg a postaládája sem tőle (freemail... címek esetén)

Üdv Karesz
4

drumlin

Anonymous · 2006. Feb. 15. (Sze), 11.01
ez a dual formátum hogyan mukodik a gyakorlatban? gondolom, ha a cimzett levezlezoje tud html-t fogadni, akkor azt jeleniti meg, ha nem, akkor a text-verziot. (?)

tudtuk egy linket, ahol ennek leirjak a how-tojatm illetve hogy hogyan lehet ezt megcsinalni?
5

<Nincs cím>

toro · 2006. Feb. 16. (Cs), 09.41
Aki meg nincs neten levélolvasáskor még mindig dönthet: Csatlakozik és megnézi a teljes verziót, vagy csak szimplán elolvassa a lényeget.


Sajnos ennyire nem egyszeru a helyzet, mert cegek eseten sokan vannak akik a proxytol kapjak meg a levelet, de kozvetlen internet kapcsolatot nem latnak.

En szemely szerint a plain text hive vagyok, abbol is a rovid, gyors, konnyen ertelmezheto formatume.
Jacob Nielsen szerint viszont jo, ha vezetjuk a tekintetet, es kiemelesekkel konnyen ertelmezhetove tesszuk a mondanivalot. Ez pedig plain texttel nem megy.
Harmadik pedig a megrendelo (aki mint tudjuk, maga a csaszar) kivansaga, ami altalaban arra iranyul, hogy szines, szelesvasznu, szagositott es csilingelo legyen az a level.