ugrás a tartalomhoz

IE-ben hover?

krey · 2005. Dec. 25. (V), 16.29
Az a kérdésem lenne, hogy az IE milyen tagekhez rendelt hover-t jelenít meg?
pl.:

.myClass {
 color:#000000;
 background-color:#FFFFFF;
}
.myClass:hover {
 color:#000000;
 background-color:#FFCC00;
}
tehát milyen tagnek a class attribumába írhatok myClass-t?

<tag class="myClass">
Keresgéltem válaszokat a fórumokban, de nem nagyon találtam, egy link is tökéletes lenne.

krey
 
1

Off

janoszen · 2005. Dec. 25. (V), 16.57
Üdv!

Kicsit keresgélsz a neten, minimum a fél Google adatbázis erről szól. IEben kizárólag az "A" tagekhez rendelhető :hover.

Megoldás erre: http://www.xs4all.nl/~peterned/csshover.html

Mulass! :D
2

Köszi

krey · 2005. Dec. 25. (V), 17.04
Nem hittem, hogy ez ilyen népszerű téma...
Köszönöm a segítséget!

krey
3

belassul

Marcell · 2006. Feb. 10. (P), 14.52
próbáltam így megoldani a hovert én is, de nekem nagyon belassul ilyenkor a böngészés. Eleve később hozza meg a kívánt színváltás és ha ezen belül link fölé megyek, akkor is eltelik kb egy sec mire észlel.

Erre van megoldás???
4

Mire?

Jano · 2006. Feb. 10. (P), 17.21
Pontosan minek kell valtania hover-re?
5

fórum témák

Marcell · 2006. Feb. 10. (P), 19.09
fórumnál, a témáknál.
2 soros, elsőben a téma címe + utolsó bejegyzés dátuma, utánna pedig a leírás. Ha fölémegy, zölddé válik. Firefoxban minden stimmel, elég gyors is.

Majd idővel mellékelek linket is, mert több olyan dolgot találtam mostanság, amit csak ilyen kikerülős módszerekkel sikerült megoldanom és reménykedem benne, hogy van hivatalosabb módszer is...

...bár ahogy a CSS-t elnézem, itt nem csak a böngésző vált 'trükköző üzemmódba' (a könyv után szabadon), hanem nekünk is muszáj lesz.

(inycsiklandóul: egyik bekezdésemnek mindig megduplázza az utolsó betüjét, meg ha dőlt szöveget használok, akkor szétmegy az odlalszerekezet, de csak dőltnél - de ezeket meghagyom egy következő fórum témához :) )
6

link terulet es visszajelzes

Jano · 2006. Feb. 10. (P), 19.57
Ha a cim kattinthato csak, akkor csak annak a terulete valtson szint, ha a leiras is kattinthato, akkor viszont semmi gond, mert linken ertelmezi az IE a hover tulajdonsagot!

Szinvaltast arra szoktak használni, hogy felhasznalo visszajelzest kapjon arrol, hogy valoban a kivant terulet felett van az egere es azon a teruleten valami akciot is vegrehajthat, pl klikkelhet. Megforditva: addig ne klikkeljen amig at nem szinezodik a hatter, mert akkor nincs az aktiv felulet felett.

En azokat a szinvaltasokat feleslegesnek, sot zavaronak tartom amikor ugy van szin valtas, hogy nem tartozik akcio a terulethez. Azt szoktak mondani, hogy azert szinezi be, hogy lassa mit olvas, csak az ilyenek azt felejtik el, hogy a szem es az eger fuggetlenul mozog.
7

flash húzza vissza

Marcell · 2006. Feb. 15. (Sze), 19.17
Közben rájöttem, hogy a flash fejléc húzza vissza a teljesítményt. Amúgy érdekes, mert Firefox alatt absz semmi visszaesés, IE alatt pedig elég nagy. Másrészt a leterheltség kb 5-10%, majd ha hover is van, akkor felugrik 100%-ra. Bármi más egyéb tevékenység nem akasztja ki.

A háttere a flashnek rece-fice és az ugye sok kis vonal egymás mellett, sok kis shape. Kicseréltem egy fix jpg-re +10Kb, de most nem akad és megy rendesen. Jó ez a htc.. :)