ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 16, 2006

Sloppy - the slow proxy for dial-up modem speed simulation

Bártházi András · 2006. Feb. 16. (Cs), 23.31
Ha lassú netre vágyunk
 

Gyors alkalmazásfejlesztés Firefoxszal

Bártházi András · 2006. Feb. 16. (Cs), 23.24
Az, hogy a Firefox sokat segít a webfejlesztésben, gondolom senkinek sem mond nagy újdonságot, az olyan egyszerű dolgoktól kezdve, mint a CTRL-U gyorsbillentyű a forrás megtekintésére, az olyan viszonylag bonyolultabbakig, mint a DOM Inspector - számos kisebb-nagyobb lehetőséget ad a webfejlesztés során. Ha a kiterjesztésekre tereljük a szót, akkor is gyorsan előjön a Web Developer Toolbar, vagy a nemrégiben nálunk is említett Firebug. De minden kiterjesztést, mely segítségünkre lehet, biztosan nem ismerünk.

Szöveges objektum beszúrása :before kiválasztóval

Joó Ádám · 2006. Feb. 16. (Cs), 23.24
Külső objektumok
Külső objektum bármi lehet, amit a böngésző értelmezni tud. A következő példa egy képet jelenít meg minden paragrafus előtt:

p:before { content: url(/images/para-start.gif); }


CSS alapjai V.

Gondoltam okos leszek és mivel php nem áll rendelkezésemre, majd ezzel kiváltom az include-ot, és a menüt ezzel fogom megjeleníteni.
Ha képpel próbálom, akkor szépen beteszi elé, de ha egy html file-lal, vagy txt-vel, akkor nem csinál semmit... Van esetleg mégis megoldás rá?
 

JS Regex Debugger

laze · 2006. Feb. 16. (Cs), 23.02
Regex debugger JavaScriptes megvalósítással.
 

A MySQL alatt vágja a fát az Oracle?

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 16. (Cs), 19.07
Októberben írtunk arról, hogy az Oracle felvásárolta a MySQL által használt InnoDB motor gyártóját, az Innobase nevű céget. Már akkor is kétesnek tűnt a MySQL-lel való kapcsolat jövője. Tegnap pedig újabb érvágást kapott a MySQL, ugyanis az Oracle tovább folytatva a felvásárlási folyamatot, a Sleepycat céget is megvette, mely a másik népszerű MySQL által is használt motort, a Berkeley DB kezelőt fejleszti.

Programming Truth and Fiction

Bártházi András · 2006. Feb. 16. (Cs), 18.05
Vicces? igazságok a menedzser és a programozó eltérő nézőpontjáról
 

Csoportosított radio gombok adatainak elérése PHP-ből?

Anonymous · 2006. Feb. 16. (Cs), 16.54
Hali!

rádiógombokat generáltatok php-vel. Az elv a következő:
ciklus{
  <input type="radio" name="név1[]" value="érték1" />
  <input type="radio" name="név1[]" value="érték2" />
}

----"eredmény:"----

  <input type="radio" name="név1[]" value="érték1"/>
  <input type="radio" name="név1[]" value="érték2"/>

  <input type="radio" name="név2[]" value="érték1"/>
  <input type="radio" name="név2[]" value="érték2"/>

Van 5letetek, hogy lehet a neveket/értékeket valahogy átvenni phpvel?
 

CSS betű tulajdonságok látszata változik szerverre töltve

Anonymous · 2006. Feb. 16. (Cs), 14.22
Hello

Bocs, hogy ilyen gagyi kérdéssel zaklatom a társaságot, de miért van az hogy egy weboldal szövege nem ugyanúgy jelenik meg ha más gépről nézem meg az oldalt? Konkrétan: a honlapot fejlesztem a saját kis gépemen, de amikor elkészült egy rész akkor felmásolom egy ingyenes tárhelyre. A két helyről visszanézve az oldalt a betűk mérete, stílusa, és típusa között jelentős különbség van. Miért? A betű méretét px-ben adom meg.
pl. egy általam alkalmazott stílus amely máshogy jelenik meg a két helyen:

font-family:tahoma,Sans-Serif;font-size:16px;font-weight:normal;font-style:italic;

köszönöm

Anonymus
 

Karakterkódolás adatbázisban, exportálásnál, importálásnál és weboldalon?

Anonymous · 2006. Feb. 16. (Cs), 13.16
Sziasztok!

Olvasgattam a fórumon és a levlistákon is különböző megoldásokat, ügyeskedéseket a karakterkódolásokat tekintve.
Sehol nem sikerült ezt összeszedetten megtalálnom. És mivel magyar ékezetes karakterekről van szó, a külföldi lapokon nem sok szó esik erről.

Szeretnék valakit megkérni, hogy adjon egy tutkó linket, vagy egy rövidebb összefoglalót, hogy ez az egész hogy működik:

A.) van egy adatbázis, melyben a tárolt adatokhoz tartozik egy karakterkódolás. Ezek melyek lehetnek ha magyar ékezetes karakterekről van szó? (mit és miért érdemes használni? latin2 utf16, utf8_unicode_ci, utf-8.. stb.. mi a különbség? :o )

B.) ha az iménti adatbázisból valamilyen módon exportálunk (phpMyAdmin, phpszkript:fopen()-csv megoldással, vagy xml-be), akkor mit kell figyelembe vennünk? (hogy lehet pl. az adatokat gyorsan, hatásosan konvertálni és szintén "mire" érdemes?)

C.) ha html oldalon való megjelenítéshez tárolt adatokról van szó, akkor a html oldalnak milyen fejléceket kell megadni?

D.) importálásnál is kell figyelni a fenntiekre?

------
Végül egy konkrét kérdés:
én ott akadtam meg, hogy a DB-ben tárolt adatok latin2-ek. Van egy export: írtam rá egy kis php-s szkriptet: ami csv-t generál. Ebben már nem jelennek meg rendesen az ékezetes karakterek. (fopen és fputs-al hozom létre a file-t)
Előfordulhat, hogy ha ezt a file-t importálom egy másik, de ugyanolyan paraméterekkel rendelkező DB-be, akkor a karakterek megfelelően jelennek meg?


Nagyon köszi mindenkinek és bocsi, hogy én vagyok az 500. aki ebben a témában próbál lépegetni. Remélem sikerül általánosságban összeszednie valakinek ezt a témát!
Köszi, üdv:

T