ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 20, 2006

frame helyett mit?

Anonymous · 2006. Feb. 20. (H), 19.51
Sziasztok,az lenne a kérdésem,hogy hogyan lehetne azt megvalósítani,hogy úgy működjön a php-s oldalam,mint egy html-es frame oldal.Tehát,hogyha klikkelek egy linkre akkor az én általam megadott helyen jelenjen meg.Mert a frameket szivesen nélkülözném!Előre is köszönöm!Sziasztok!
 

Mit jelent a @ az include neve előtt?

rőt pajesz · 2006. Feb. 20. (H), 17.54
Kezdő vagyok, a következő lenne a kérdésem:
mi a különbség az @inlude és az inculde között? Elmagyarázná valaki?
 

Validációs kérdések

Marcell · 2006. Feb. 20. (H), 17.37
Most validáltatom az oldalamat és pár problémába ütköztem. Átolvastam már sok mindent, de van pár számomra érdekes eset:
  • Strictben a target attr. nem létezik? Akkor hogy nyitok új oldalt? Pl amikor más oldalra hivatkozok és nem szeretném, ha az enyém helyett jönne be?
  • hover-pótló megoldásra css warningol: Property behavior doesn't exist : url("iehover.htc") ezztel lehet vmit kezdeni? Úgy mégse rakhatom ki a valid logót, hogy ezt írja ki.
  • input mezőben a name elavult. Ok, nekem nem is kell túlzottan, label úgyis id-re vonatkozik, de: ha elküldi a formot a fogadó PHPnek, akkor ha nincs name, nem találja meg. Erre van gyógyír?
  • <noscript> elem nem igazán megy. Olvastam pár témával arrébb, hogy pakoljam <P> elembe, de hiába. Akkor is warningolt (ugyanaz a statgep eset)
  • ez most komoly, hogy minden & jelet a linkben át kell írni '&amp;'-ra??? Hogy néz már ki a kódban??? Persze, ha muszáj, muszáj... na de azért...
 

Google Trusted Tester program

Török Gábor · 2006. Feb. 20. (H), 14.54
A Google alkalmazottak hozzátartozói hamarabb próbálhatják ki a Google termékeit
 

Live Design

adriankoooo · 2006. Feb. 20. (H), 13.57
Egy 18 lépésből álló, hogyan csináljunk CSS alapú oldalt leírás.
 

A Template Toolkit for Javascript

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 20. (H), 12.31
A Perl Template Toolkit portolása JavaScriptre
 

Wariációk egy betűre

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 20. (H), 09.17
A Web Konferencia anyagainak előkészítése közben ért a felismerés, hogy immár (majdnem) ki tudjuk rakni a WWW mindhárom betűjét a szakosztályhoz kapcsolódó logókkal. Ráadásul ahány logó, annyiféle értelmezése valamennyire hasonló koncepcióknak. A leghosszabb története a Weblabor logónak van, a 2004 tavaszán bevezetett sötét arculatunkkal érkezett meg, a 2005 tavaszán napvilágot látott újabb újratervezéssel pedig szinte csak a logó élt tovább (érdemes az összehasonlító képeket megnézni). Amellett, hogy igazi kocka megjelenése van, és így kiváló alapot ad például egyedi póló feliratok készítésére, a kettőspontban a Weblabor mint protokol jelzés is felismerhető.