ugrás a tartalomhoz

Wariációk egy betűre

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 20. (H), 09.17
A Web Konferencia anyagainak előkészítése közben ért a felismerés, hogy immár (majdnem) ki tudjuk rakni a WWW mindhárom betűjét a szakosztályhoz kapcsolódó logókkal. Ráadásul ahány logó, annyiféle értelmezése valamennyire hasonló koncepcióknak. A leghosszabb története a Weblabor logónak van, a 2004 tavaszán bevezetett sötét arculatunkkal érkezett meg, a 2005 tavaszán napvilágot látott újabb újratervezéssel pedig szinte csak a logó élt tovább (érdemes az összehasonlító képeket megnézni). Amellett, hogy igazi kocka megjelenése van, és így kiváló alapot ad például egyedi póló feliratok készítésére, a kettőspontban a Weblabor mint protokol jelzés is felismerhető.

WWW, illetve pontosabban WWWL:

A WFSZ logójának kiválasztásakor teljesen más célok vezéreltek bennünket. Szerettünk volna a közösségi szellemünket, fiatalos és dinamikus szemléletünket jól kifejező logót. A pályáztatás ugyan nem vezetett sikerre, a belső brainstorming műhely egy jól használható logót eredményezett, mely nyitottságot sugároz.

Végül a Web Konferencia szervezésekor egyértelművé vált, hogy egy egyedi logóra lesz szükségünk. Ezesetben a fejlődést és a megújulást, mint a webfejlesztők legfontosabb alapértékeit tekintettük irányadónak. Ehhez kiváló apropót adott a tavasz, mint a konferencia hagyományos időpontja is. Szintén középpontban tartottuk a közösségi, alulról szerveződő szemléletet. A szervezők körében hosszas ötletelés és eszmecserék után sikerült kiválasztani és elkészíteni a végleges logót.