ugrás a tartalomhoz

Alakul a WFSZ arculata - kiválasztottuk logónkat

Hojtsy Gábor · 2004. Dec. 5. (V), 20.31
Nem biztos, hogy minden olvasónk teljes egészében tisztában van azzal, hogy a Weblabor, a PHP Konferenciák és Roadshow rendezvények, sőt még további projektek is egy összefogó szervezet égisze alatt működnek, ez pedig a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Webalkalmazások Fejlesztése Szakosztálya. Még áprilisban hirdettük meg a WFSZ arculatkialakítási pályázatát, melyre számos pályamű érkezett. Előzetes egyeztetés után ezekről is döntöttük a pénteken lezajlott közgyűlésünkön.

A közgyűlés teljes jegyzőkönyve a WFSZ oldalán olvasható, és kiderül belőle, hogy a sikeres tisztújítás, és tulajdonképpeni elnökség bővítés melletti egyik fontos kérdésünk a pályázatra érkezett művekről szóló vita volt. Fontosnak tartottuk az eredeti szempontokat leginkább szem előtt tartani. Olyan egyszerű, kis és nagy méretben is használható logót vártuk, mely egy színben való nyomtatásban is megállja a helyét, valamint egyszerű, visszafogott, ugyanakkor elegáns, kevés grafikát használó oldalkialakítást kértünk. Természetesen nem tudtuk elkerülni, hogy egyedi szempontjainkat és ízlésünket is a szempontrendszerbe helyezzük.

A WFSZ logója

Végül kieséses szavazás keretében a kiírás szempontjainak, és a WFSZ leendő arculatáról alkotott elképzelésünknek három pályamunka felelt meg a leginkább: Kiss Péter honlap és logó terve, az SCY csoport és Balogh Tibor pályamunkái. Komoly vita alakult ki arról, hogy pontosan mit kellene kifejeznie a logónak, illetve mit értünk kevés grafikát használó oldal alatt. Végül úgy döntöttünk, hogy bár a honlaptervek nem illeszkednek az elképzeléseinkbe, a logótervek közül Balogh Tibor javaslatát választjuk. Ez magában hordozza a közösség kifejezését, mely szakosztályunk alapja, lekerekített formáival egyszerre fiatalos és dinamikus. Végleges színei még nem alakultak ki, hiszen ezt egy későbbi oldalkialakítás is befolyásolhajta - melyet a pályázat eredményeiből okulva a szervezeten belül készítünk majd el. Mivel a pályázat nem lett teljes egészében sikeres, valamint Balogh Tibor a szakosztály tagja, a kiírásban meghatározott juttatásokat nem tudtuk számára megítélni.

Számos pályamű érkezett a végső befutókon kívül is (véletlenszerű sorrendben): dr. Baranyai László, dbrown, warchief, Horváth Virág, Bóna László Márton és Ercsey Balázs mindannyian nyújtottak be javaslatokat. Ezúton is köszönjük hozzájárulásukat.
 
1

Meg lehetne nezni?

sajt · 2004. Dec. 6. (H), 10.57
Esetleg meg lehetne nezni a tobbi palyamuvet is?
2

Egyéni döntés

Hojtsy Gábor · 2004. Dec. 6. (H), 13.38
Szerintem ez a pályázók egyéni döntésén múlik. Ha kihelyezik portfólió oldalukra a terveiket, akkor megtekinthető lesz.