ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 19, 2006

blogmark rss, blog bejegyzés rss

Szántó Ádám · 2006. Feb. 19. (V), 20.47
Sziasztok,

két ötletem volna az RSS-sel kapcsolatban, elsősorban NetVibesos olvasás szempontjából...de szerintem másnak is jól jöhet.

1. A Blog bejegyzések RSS-e tartalmazza a cikk teljes szövegét (mint azt szinte minden blog oldalon). Bizony bármilyen szép is ez a Weblaboros felület, én mégiscsak jobb szeretem ugyanazon az oldalon elolvasni az összes dolgot, és szerintem sokan mások is, különben nem lenne ilyen népszerű a Netvibes.

2. A Blogmarkok RSS-ét olvasva pedig előfordul, hogy azonnal ugranék a linkre. Ekkor jó volna, ha a rövid ismertető szöveg alá bekerülne az ugrás linkje is. Tudom, hogy azért célszerű a blogmark oldalára menni először, mert akkor a kommenteket is olvasgathatom, de nem biztos, hogy akarom, ergonómikusabb megadni a választási lehetőséget.

üdv:
Ádám
 

Weblabor Contribute 0.7.20060219

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 19. (V), 19.58
Néhány perce jelentettük meg a Weblabor Contribute nevű Firefox kiterjesztésünk 0.7.20060219-es verzióját. Ennek alkalmából, és mivel az új változat számos módosítást tartalmaz, frissítettük a kiterjesztés weblapját is. Számos érdekes módosítást hajtottunk végre a kiterjesztésen, melyek közül talán a legszembetűnőbb, hogy immár blog bejegyzések beküldésének gyors megkezdésére is alkalmas a Weblabor Contribute.

Drupal sminkbe flash menü!?

juhasztibi · 2006. Feb. 19. (V), 19.46
Sziasztok!

Olyan gondom lenne,hogy be szeretnék illeszteni egy phptemplate skin page.tpl.php fájljába egy flash menüt,hogy azzal navigálhassam a látogatókat az oldalon.Be is ilesztem,de viszont nem jelenik meg amikor meghívom az oldalt.Sima html oldalba illesztve megjelenik.Csak akkor nem ha egy drupal sminkbe szúrom be!
Hogyan lehetne ezt megoldani?Segítségeteket előre is köszönöm!
 

JotForm

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 19. (V), 19.39
Drag and drop űrlapszerkesztő
 

The Art of Creating a Community

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 19. (V), 19.32
Nem csak elcsépelt tanácsok közösségépítőknek
 

Két táblából egyszerre lekérdezés

Anonymous · 2006. Feb. 19. (V), 18.47
Van két mySQL táblám, mind a kettőben hozzászólások és egy dátum mező.
Hogy lehetne azt megcsinálni, hogy egy közös listába kérdezzem le őket dátum szerint és ebből csináljak egy RSS feed-et?
 

Making love to the new feed icon in Opera

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 19. (V), 16.02
Az Opera is a standard hírcsatorna ikonra vált
 

Developing a JavaScript Library for Yahoo!

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 19. (V), 15.51
Tervezési okok a Yahoo UI library mögött
 

Happy Birthday, Ajax!

aries · 2006. Feb. 19. (V), 14.42
Egy éve jelent meg az AJAX név
 

CSS Oldalszerkezet <table> nélkül!

Anonymous · 2006. Feb. 19. (V), 12.51
Hello!

Már rengeteget próbálkoztam egy szerkezet kialakításával, amit nem sikerült megvalósítani táblázatok nélkül. <div>-ekkel csak úgy sikerült, hogy használom a display: table; paramétert, és ennek társait, ami viszont IE-ben teljesen szétesik. Nagyon hálás lennék, ha valaki össze tudna állítani egy alapszerkezetet, ami a következő lenne:

3 oszlop: A bal és jobb oldali fixen 140px széles, és szélességük semmi esetre se változzon. A középső oszlop legyen 512px széles, viszont ennek a szélessége a tartalomtól függően dinamikusan változzon, viszont ha a középső tartalomnak nincs szüksége szélesebb területre, akkor ne legyen szélesebb 512px-nél az oszlop. A oszlopok magassága egymástól függjön, tehát ha a középső a legmagasabb, akkor a két szélső is ugyanolyan magas legyen, és fordítva az összes oszlop függjön egymástól. Végül pedig legyen legfelül egy olyan elem, mely áthidalja mind a három oszlopot, és szélessége ennek is dinamikusan változzon a középső oszlop szélességét figyelembe véve.

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!