ugrás a tartalomhoz

CSS Oldalszerkezet <table> nélkül!

Anonymous · 2006. Feb. 19. (V), 12.51
Hello!

Már rengeteget próbálkoztam egy szerkezet kialakításával, amit nem sikerült megvalósítani táblázatok nélkül. <div>-ekkel csak úgy sikerült, hogy használom a display: table; paramétert, és ennek társait, ami viszont IE-ben teljesen szétesik. Nagyon hálás lennék, ha valaki össze tudna állítani egy alapszerkezetet, ami a következő lenne:

3 oszlop: A bal és jobb oldali fixen 140px széles, és szélességük semmi esetre se változzon. A középső oszlop legyen 512px széles, viszont ennek a szélessége a tartalomtól függően dinamikusan változzon, viszont ha a középső tartalomnak nincs szüksége szélesebb területre, akkor ne legyen szélesebb 512px-nél az oszlop. A oszlopok magassága egymástól függjön, tehát ha a középső a legmagasabb, akkor a két szélső is ugyanolyan magas legyen, és fordítva az összes oszlop függjön egymástól. Végül pedig legyen legfelül egy olyan elem, mely áthidalja mind a három oszlopot, és szélessége ennek is dinamikusan változzon a középső oszlop szélességét figyelembe véve.

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
 
1

Van ilyen cikkünk

Bártházi András · 2006. Feb. 19. (V), 19.09
2

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Feb. 20. (H), 15.23
Már elolvastam hátha segít, de az a baj, hogy nekem teljesen úgy tűnik, hogy amit én akarok, azt nem lehet megvalósítani CSS-el, legalábbis, ha logikusan átgondolom. Azért írtam a fórumba, hátha valaki meg tudja cáfolni a feltevésemet, és mutat egy példat, ami működik így. :(
3

Mikor nincs szüksége?

Gáldi Ákos · 2006. Feb. 20. (H), 15.36
Mi mondja meg a középső oszlopnak, hogy mikor kell szélesebb lennie a tartalomtól függően? A tartalom lehet egy mondat is ami maximum 3 sorba törik szét, de ha középső oszlop széthúzódik, akkor már igen hülyén tud kinézni az egy mondat egy igen széles középső oszlopban.

Internet Explorer-ben egyébként valószínűleg anélkül, hogy ne használnál valami trükköt vagy javascriptet nem fogod tudni elérni azt amit a táblázat alaplehetőségként felkínál neked az oszlopok magasságát illetően. Biztosat nem tudok neked mondani, mert én más szemléletet követek az oldal kialakításakor. Esetleg bevethetnél optikai trükköket.

Üdv!
4

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Feb. 20. (H), 18.24
A középső oszlopba főleg képek kerülnének, amelyeknek a szélessége más és más. Tegyük fel, hogy a fejléc szélessége 792px, és a középső oszlopba kerülő kép ennél jóval szélesebb, akkor még oké, hogy a jobb szélső oszlopot kitolja, de azt nem tudom megcsinálni, hogy a fejléc háttérszíne is nyúljon tovább úgy, hogy ugyanakkor legyen vége, mint amikor a harmadik oszlopnak.