ugrás a tartalomhoz

blogmark rss, blog bejegyzés rss

Szántó Ádám · 2006. Feb. 19. (V), 20.47
Sziasztok,

két ötletem volna az RSS-sel kapcsolatban, elsősorban NetVibesos olvasás szempontjából...de szerintem másnak is jól jöhet.

1. A Blog bejegyzések RSS-e tartalmazza a cikk teljes szövegét (mint azt szinte minden blog oldalon). Bizony bármilyen szép is ez a Weblaboros felület, én mégiscsak jobb szeretem ugyanazon az oldalon elolvasni az összes dolgot, és szerintem sokan mások is, különben nem lenne ilyen népszerű a Netvibes.

2. A Blogmarkok RSS-ét olvasva pedig előfordul, hogy azonnal ugranék a linkre. Ekkor jó volna, ha a rövid ismertető szöveg alá bekerülne az ugrás linkje is. Tudom, hogy azért célszerű a blogmark oldalára menni először, mert akkor a kommenteket is olvasgathatom, de nem biztos, hogy akarom, ergonómikusabb megadni a választási lehetőséget.

üdv:
Ádám
 
1

Blogmark

-zsolti- · 2006. Feb. 20. (H), 16.05
Nekem egy olyan észrevételem lenne, hogy nem lehete-e automatizálni valahogy a blogmark beküldést? Szerintem van annyira intelligens a közösség, hogy nem élnek vissza vele (nem barmolják szét), ha pedig mégis, akkor lehet utólag szelektálni a bejegyzéseket, illetve figyelmeztetni a felhasználót.
3

kerekperec

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 21. (K), 18.15
1. Nem látom, hogy ez mennyiben hozzászólás ahhoz a kérdéshez, amiről a téma szól (tudnillik az RSS szolgáltatások tartalmának kibővítése). Szerinted?

2. Automatizált a beküldés, és "utólag" (a beküldés után) szelektáljuk, figyelmeztetjük a felhasználót. Az a különbség, hogy te nem látod, hogy mekkora arányban gondoljuk úgy, hogy nem alkalmas vagy nem úgy alkalmas egy blogmark a publikálásra. Gyakran. A szerkesztőség tagjai által beküldött blogmarkok esetén is rendszeresen előfordul, hogy megbeszéljük előbb, hogy publikáljuk-e vagy sem.
4

<Nincs cím>

-zsolti- · 2006. Feb. 21. (K), 19.00
Szerinted?
Most aztán jól odamondtad. Szerintem ez egy fórum, így talán nem akkora vétség, ha egy felvetést tovább gondolva valami mást hozok fel, ami azért még kapcsolódik az eredeti témakörhöz (blogmarkokból asszociáltam).
De persze nyithattam volna külön topicot is - félő, hogy akkor azért lettem volna kioktatva. (Ha van rajta sapka azért, ha nincs rajta, azért...)

Az a különbség, hogy te nem látod
Valóban tudatlan vagyok ilyen téren, ezért is csak mint javaslat(!) említettem. Máskor nem teszek ilyet, ígérem.
6

<Nincs cím>

Szántó Ádám · 2006. Feb. 21. (K), 19.08
"Most aztán jól odamondtad."

Á! Ezért ki leszel modizva. : )
Amúgy ez a <Nincs cím> is gáz szerintem kicsit. Érdemes lenne meggondolni, hogy ez ki se íródjon, csak a kettőskereszt maradna meg a permalinkhez. Még praktikusabb (és nem utolsósorban: megszokottabb, van rá "precedens") az egész permalink dolgot a komment idejéhez linkelni, erre a kettőskeresztre nehéz rátalálni.

Tényleg, miért ide írjuk ezeket? Mert azt hisszük, azért van ez a fórum, mert tényleg jobbá akarjátok/akarod tenni a Weblabort (ha ez a sok munka mind Rád hárul, Goba) meg színvonalasabbá, hogy még érdemesebb legyen ide járni.

Szóval mondjuk, hogy kicsit bántás ez, jó szándékból. ; )
8

direkt gáz

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 21. (K), 19.22
A nincs cím pontosan azért gáz (direkt, készakarva, tenyér dörzsölgetve!), hogy késztetést adjon azoknak, akik nem akarnak témát adni a hozzászólásuknak, merthogy a téma megadása többek között a hozzászólás RSS áttekintésében tud nagyon segíteni, de a követő teljesen arra az optimista feltevésre épül, hogy hasznos témamegjelöléseket adnak emberek, és így áttekinthetővé válnak a témák. Persze kötelezővé is tehetjük a téma mezőt, és akkor nem lesz ilyeg gáz, azért nem tettük eddig, mert volt igény a téma nélküli hozzászólásokra.
15

Ki leszel moderálva

Bártházi András · 2006. Feb. 21. (K), 21.52
Ugyan már, ne arra játszon itt mindenki, hogy direkt ki legyen moderálva. Kérlek tartsátok be, hogy új témának új téma. Vannak szabályok, amiket azért állítottunk fel, hogy a később keresők hatékonyabban tudjanak keresni nálunk, s ne legyen hetente feltéve ugyanaz a kérdés (ha képes valaki rákeresni egy kicsit). Az össze-vissza témák ezt meg tudják akadályozni.

Ez az a fórum, ahol tényleg jobbá szeretnénk tenni a Weblabort.

-boogie-
7

:)

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 21. (K), 19.19
Bocsánat, hogy figyelmeztetlek arra, hogy a netikett alapszabályai szerint itt sem okos dolog ötletszerűen szálakba rondítani. Szerintem mondjuk ezen nem érdemes felhúznia senkinek magát, nekem már szinte beépített a kezeimbe a mozdulat, ami a figyelmeztetések írásához vezet, és nem veszem fel a dolgot egyáltalán, nem írok feketelistát sem...

Különben gondolkoztam tegnap a dolgon, és komolytalan szinten felmerült bennem, hogy csinálhatnánk egy olyan feedet, amiben a törölt blogmarkok jönnek le. Erre akkor feliratkozhatna az, aki hetente háromszor el akarja olvasni, hogy ejdemennyire jó a firefox, már megint mennyire nem biztonságos az IE, de igazából a Firefox a nembiztonságos, milyen jó sajtóközleménye van a legújabb spamküldözgető magyar kistigrisnek, éppen ma melyik tíz google szolgáltatást indították el (egyenként blogmarkolva, időnként többen is ugyanazt, még ha már órákkal vagy napokkal ezelőtt meg is jelent pont ugyanaz a blogmark), milyen viccess dologról ír az Index bulvárrovata, és hasonlók. Ezeket időnként szórakoztató szerkeszteni, de én azt gondolom, hogy azért olvasnak minket drága olvasóink, mert értékelik azt a tartalomszűrést, amivel az értékes és hasznos dolgokat próbáljuk nekik eljuttatni, lehetőleg könnyen átlátható formában. Ebben mondjuk a szálak követése is sokat segítene.
10

<a szerzőnek nem jutott semmi frappáns cím az eszébe>

-zsolti- · 2006. Feb. 21. (K), 19.40
Én sem azt mondtam, hogy mehetne minden ész nélkül a blogmarkokba - naívan azt gondoltam, hogy az "értékes és hasznos dolgokra" történő szűrés utólag is működhet. De ezek szerint ez csak egy web 2.0-s fikció, és a jövő még mindig az előzetes ellenőrzésben, és központilag irányított siteokban van.
Ha már itt vagyunk (csak érdekel): ez miért nem kerülhetett be? Tényleg csak érdekel, hogy máskor ne követhessek el ilyen hibát. (Pl. nem ide való téma, bulváros, volt már, úgysem érdekel senkit.)
A Netikettet pedig köszönöm. Átolvasom, bár eddig X éves netes "pályafutásom" alatt még senki sem rótta fel nekem...
11

idő

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 21. (K), 19.54
Az a konkrét link, és még hat másik van most a blogmark várakozási sorban, ezek közül ráadásul nem egy olyan, amit blog bejegyzésnek szánunk. Én az utóbbi napokban csak ssh-n keresztül tudtam egyáltalán emailt olvasni/írni, az utóbbi két este összesen tíz órát aludtam, egyetemre járok, web konferencia anyagokat készítünk elő nagy volumenben, (érdekes, de munkás) önálló labor feladataim vannak, kisházit kellene készítenem. Hazafelé leragadt a szemem a járműveken, de azt gondoltam nem ugrok neki aludni délután, hanem reagálok a felvetéseitekre, mert már napok óta nem tudtam. Az itt leírt véleményeim nem pillanatnyiak, mondom, hogy azért is jöttem, hogy a napok óta le nem írt véleményemet megadjam, és ne bunkózzak azzal, hogy figyelmen kívül hagyom a felvetéseket, amikkel én nem értek egyet.

Ami a web 2.0 fikciókat illeti, nem tudom próbáltál-e feliratkozni akár csak néhány kulcsszavára a del.ico.us-nek, és folyamatosan figyelni, hogy mi érkezik be. Én percek után feladtam :) Ott van egy kritikus tömeg, ami alapján le lehet szűrni a népszerű dolgokat (és nyilván arra a szűrésre feliratkozni). Vagy tudsz olyan link listás webhelyről, ami web 2.0 (te írtad :), és ilyen sima lineáris módszerrel jeleníti meg a megjelenő tartalmakat, mint mi? Esetleg azt gondolod, hogy mindenki rohanni fog, hogy többszörösen leblogmarkoljon valamit, hogy az értéksesebb dolgok kibukjanak a pr sajtóközlemények meg a bulvár hírek közül?

Ps. Nem kérek senkit, hogy sajnáljon, nem is jöttem volna ezzel elő, ha nem provokáljátok. Jó napom volt, és én jól érzem magam, még ha azoknak, akik nem ismernek a fentiek alapján ez nem jön le, tényleg :)
16

web 2.0, open source, idő, lehetőség

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 22. (Sze), 15.51
Megpróbálom másképp is megvilágítani.
De ezek szerint ez csak egy web 2.0-s fikció, és a jövő még mindig az előzetes ellenőrzésben, és központilag irányított siteokban van.
Én nem állítottom, hogy abban van a jövő, amit most csinálunk, és szerintem arra sem fogsz példát találni, hogy a Weblabort web 2.0-ásnak állítottuk volna be. Én legalábbis nem így gondolok rá. Ha megnézed Tim O'Reilly web 2.0 térképét, akkor többségében a Weblaborra nem illeszkedő dolgokat fogsz találni. Kérdés, hogy rossz-e ez vagy sem? Szerintem nem rossz. Vannak dokumentált irányelveink, és vannak nem leírt, de általunk többnyire következetesen alkalmazott elképzeléseink, módszereink. Ezek soktekintetben talán ódivatúaknak, konzervatívaknak tűnhetnek, legalábbis ma már ódivatúnak számít a két évvel ezelőtti web hozzáállás. Nekünk egy ilyen rendszer kifejlesztésére és fenntartására van lehetőségünk és energiánk. Persze bárki írhat egy magyar del.icio.us klónt, ahol rögtön megjelenik minden beküldött link, a közösség szűr a többen beküldött linkek alapján. Az, hogy mi ezt nem készítjük el, szerintem nem vezet ahhoz a következtetéshez, hogy nem hiszünk benne. Annyian mások sem készítik el, te sem készíted el...

A legfontosabb szerintem az, hogy minőségi legyen az, amit csinálunk, például attól szerintem nem válik rosszá egy blogmark, hogy ha húsz órát, neadjég még ennél is többet kell várnia a publikálásra. Voltak már hozzászólók, akik számonkérték rajtunk bizonyos dolgok nem aktuális voltát (mondjuk két-három napos lemaradással adtunk jelentést valamiről). Vannak, akik azt gondolják, hogy nem nyomunk át elég információt a csatornáinkon. Én úgy látom, hogy ha nem is vagyunk percre pontosak, és nem is vagyunk mindenre kiterjedőek, amivel foglalkozunk, azt minőségi módon csináljuk. Különben miért lennétek itt? Különben miért feltételeznétek, hogy bennünk van az igény, hogy még jobban akarjuk csinálni? Szerintem mi megtesszük ami tőlünk telik, de igyekszünk nem túllépni korlátainkat. Az újév éppen azzal indult itt, hogy visszafogtuk magunkat, és letisztogattuk egy kicsit a Weblabort, egyértelműen bejelentve, és megmutatva, hogy lám mi is emberek vagyunk, végesek az erőforrásaink.

Persze nekünk is vannak álmaink, ugye Ádám is írja, hogy mennyire jó lenne ezt meg ezt csinálni (nem pontos idézet). De, sokminden van, ami szerintünk is jó lenne. Ezekből eléggé (nagyon) kevésre jut ténylegesen időnk, és természetesen amikre időnk is jut, azok közül kerülnek ki, amivel egyetértünk, amit fontosnak tartunk. Vannak olyan dolgok, amiket egyszerűbb lenne megcsinálni, de nem értünk vele egyet. Vannak olyan dolgok, amik nem jelentenek programozási kihívást, de üzemeltetésük, felügyeletük rengeteg időt venne el. Van egy csomó általánosan használható (drupal.org-on is megjelentetni tervezett) modul tervünk papíron és digitálisan is, amik egyelőre a specifikáció, use-case tervezés állapotában vannak, de az implementációra még nem jutott időnk.

A web 2.0, ha visszatérünk erre a térképre, vagy bármelyik másik definícióra persze nem arról szól, hogy szerencsétlen kontrolmániás minőségelvű szerkesztők kénye-kedvére kelljen áhítozni. Ott van benne a hackability, right to remix, small pieces loosley joined. Aki nincs megelégedve azzal, hogy a Google Maps nem rak piros házikókat oda a térképre, ahol a cégének irodái vannak, az nem kéri meg a Google Maps fejlesztőit, hogy csinálják ezt meg, és végképp nem fogja magát ezen frusztrálni, ha visszautasítják. Hanem veszi a Google Maps alapját, és ráépít magának egy alkalmazást. Bár a Weblabor nem web 2.0 megközelítésű szerintem, a blogmarkok RSS-e például szépen elérhető. Nyugodtan építhetsz az igényeid szerint egy alkalmazást, ami beolvassa a Weblabor blogmarkokat, és ezek közé szúrja be az alkalmazásod használói által szűretlenül beküldött linkeket, vagy azokat közösségi alapon szűrve helyezi be. A blogmarkok RSS-ben elérhetőek, van egy megosztást lehetővé tevő licenszük (right to remix), ha ezt betartod, minden rendben van.

Ha valami okból azt gondolod, hogy külső szolgáltatást építeni nem jó ötlet, akkor forráskódunk nagy része nyitott, a drupal.org-ról le lehet tölteni, erre a platformra pedig lehet feljeszteni egy del.icio.us klónt, amihez esetünkben nyilván szükség lenne még egy szerkesztőségi pontozás funkcióra is, hiszen szerintem nem várható, hogy jelentősen megindulna a többszörös blogmarkolás, ami a közösségi szűrést lehetővé tenné, és beteljesítené a web 2.0-ás fikciódat. Dehát ez nyilván egy a jelenlegi weblink filozófiától jelentősen eltérő megközelítést igényel, felhasználókhoz kötött linkek, többszörös link beküldés, ezeknek csak egyszeres megjelenítése, szűrők, különböző feedek, stb.

Provokálhatnálak azzal, hogyha ez neked fontos, akkor megcsinálod. De azt sejtem, hogy akármennyire is fontos, nincs rá időd. Nekünk miért lenne?
19

Weblabor fejlesztés

Bártházi András · 2006. Feb. 22. (Sze), 21.24
Korábban is jeleztem, most is: ha valaki komolyan be szeretne segíteni a Weblabor fejlesztésébe, szívesen adunk hozzá SVN accountot. Csak gondolja tényleg komolyan...

-boogie-
2

filozófia + technológia

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 21. (K), 18.11
Nekem erről az a véleményem, hogy alapvetően kétféle filozófiát hasonlítunk össze. Én úgy látom, hogy nem csak mi vagyunk itt a frankó megmondók, értékes, okos, gyakran kiegészítő tartalmú hozzászólások jönnek. Lásd például a SleepyCat bejegyzést, ami mellett több hozzászólás érdekes továbbgondolást ad.

Én azt gondolom, hogy ezt igenis ismerjék meg azok, akik érdeklődnek tartalmaink iránt, és még inkább kapjanak ingereket a hozzászólás linkeket meglátva, hogy bekapcsolódjanak.

Emellé társul egy "kisebb" probléma, hogy az átvitt tartalomban garantálnunk kellene a forráskód színezések, relatívan címzett képek, linkek, email cím elrejtések, más formázások megjeleníthetőségét a kliensen. Erre pedig a magam részéről nem szeretnék energiát fordítani.
5

<Nincs cím>

Szántó Ádám · 2006. Feb. 21. (K), 19.01
Nos, én két kérdést tettem fel, ha jól hámoztam ki, Te az elsőre próbáltál válaszolni. Mi a véleményed a másodikról, vagyis a blogmarkokról?

"Filozofáláshoz": ha körülnézünk a blogok között, azt látjuk, hogy ez egy bevált dolog, hogy a cikk szövege bekerül a feedbe és a kommenteket nyilván akkor is elolvasom, ámde csak akkor, ha érdekel a téma még tovább. A SleepyCat bejegyzést nem látom, sem a kereső nem találta meg, sem cikkek/blog bejegyzések első két oldala között nem látom, így aztán nem is tudok rá mit mondani...

Viszont úgy tűnik nekem, hogy Te a cikkekről beszélsz, én meg a blog bejegyzésekről (ex-hírek). Merthogy itt annyira kódszínezést, sem más extra formázást nem nagyon látok. (Relatív link címeket valóban át kéne hozzá bütykölni.)
9

mindkettőre válaszoltam

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 21. (K), 19.33
Hegyekben állnak a hozzászólásokkal ellátott blogbejegyzések, amik új tartalmat adnak a linkhez. Például nemrég jött ez az snews link, a hozzászólásai alapján nekem úgy tűnik, hogy nem túl nehezen kijátszható include hibát rejt, tehát nem használnám semmiképpen (nem mintha használni akartam volna). Ez mondjuk nekem időt spórolt meg, mert így nem néztem meg. Különben éppen te ismerted el ott, hogy a hozzászólások lehet az oka ennek a szerkezetnek, és éppen ezt írtam fent.

A SleepyCat bejegyzés a honlapon most a hetedik, érdemes a hozzászólásait elolvasni. Éppen a blog átkeresztelés bejelentésben írtuk le, hogy többek között a kódpéldás, tipp jellegű bejegyzések miatt is kereszteltük át erre a híreket (linkek ott is). A fejlesztés rovatban találsz főleg olyan bejegyzéseket, amikben többször fordul elő kód, képeket, kiemelés dobozokat és hasonlókat meg máshol is, rendszertelenül.
12

nem vezet királyi út

Szántó Ádám · 2006. Feb. 21. (K), 20.34
Aha. Szóval ha jól értelmezem, azt mondod, hogy mind a blogmarknak azért nincs közvetlen linkje, mind a blog bejegyzésnek nincs bent a teljes tartalma, hogy a látogató kénytelen legyen közvetlenül az oldalatokra jönni, így a hozzászólásokat elolvasni. Vagyis nem akarjátok, hogy "királyi út vezessen", közvetlenül a látogatót érdeklő információig. Mert mint már talán említettem, az esetek egy részében bizony érdekel, hogy valaki hozzászólt-e, pont amiatt, amit mondtál, hogy időt takarít meg, máskor azonban pontosan azzal óhajtok időt megtakarítani, hogy közvetlenül a linkre ugrom.

De ez tényleg ilyen "hitvitába" vezetne, ezért inkább megemlítem egy barátom ötletét, aki azt mondta, hogy az lenne igazán jó, ha az RSS-eket testre szabhatnánk, ha mondjuk kapna GET metódussal paramétert, amiben, ha nagyon akarom, megadhatom, hogy pl. szerepeljen a blogmark közvetlen link is. Vagy a cikkben a teljes szöveg, formázások nélkül (túl lehet élni, ha használtál RSS-t, márpedig miért is ne használtál volna, tudod).

Nem kell túlbonyolítani a kódátírást RSS-re. Képekeket ki lehet hagyni, kódpéldákat meg nem szabad túlformázni, hanem csak <blockquote>-ot adni. Amint túl sok csicsa kerül az RSS-be, értelmét veszti. Mindez persze ugyanúgy opcionálisan paraméterezhető GETtel.

Nos, érdemes szerinted kipróbálni?
13

fejlesztés

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 21. (K), 20.53
Mint ahogy a bbeditornál felmerült ötleteknél is írtuk, szívesen látunk ilyen fejlesztéseket is. Ezesetben specifikálni kell az igényeket pontosabban: például az RSS feedek gyorsítótárazása a Drupal mechanizmusokkal, konkrét funkciók, az interfész, ami lehetőséget ad a különböző RSS-ek közötti választásra, ezek összevarázslására, felhasznált URL paraméterek, stb. Meg kell nézni az adatforrásokat és a lehetőségeket, és implementálni az egészet egy Drupal modul formájában. Jó lenne persze, ha nem valami titkos forráskódú dolog alakulna ki, hiszen mint vázolod, ez egy általános igény lehet. Tehát mint ahogy az általános igényű weblabor.hu és drupal.hu modulokkal tettük, ezt is célszerű lenne publikálni a drupal.org-on. Különben egy későbbi verzió frissítésnél oda lyukadunk ki, hogy ahelyett, hogy a mások által boldogan használt és frissített/javított modult használnánk, éjszakai órákat kell tölteni a frissítésével. Jó a nyílt forrás. A publikálás például a drupal.hu filebrowser esetében nagyon bejött (ami a most készülő drupal.hu verzió frissítésben megmutatkozott), és a Weblaboron használt moduloknál is jók a tapasztalatok. Itt 4.6-os Drupalt használunk egyelőre.

Kíváncsi vagyok az eredményekre.
14

RSS korlátai, Atom

attlad · 2006. Feb. 21. (K), 21.14
Blog bejegyzések RSS-e tartalmazza a cikk teljes szövegét

RSS 2.0 specifikációban ezt írják az item elem description elemére: "The item synopsis." Ez alapján nem a teljes tartalmat kell belerakni. Hasonló ok miatt a szerző se kerülhetett bele, amit korábban javasoltam. Szerintem ezt csak úgy lehetne megoldani, ha RSS mellett lenne Atom feed is, abba lehetne teljes tartalmat rakni meg szerző megjelölést. Emellett a <link rel="related"... használatával a közvetlen blogmark linkek is belerakhatóak lennének.
17

specifikáció?

Szántó Ádám · 2006. Feb. 22. (Sze), 20.23
Most sajnos bennem van, hogy elkezdjek arról vitatkozni, hogy milyen alapon írják bele az RSS2 specifikációba azt, hogy a cikk szövegének mekkora részét szabad az oldal készítőjének a saját RSS-ébe belerakni. Csak az tart vissza ettől, hogy félek, hogy válaszolni fog rá valaki...

Úgyhogy inkább azt hozom fel példának, hogy játszásdiból bekapcsoltam a Netvibesomat, megnéztem véletlenszerűen egy pár feedet, nagyjából mind 2.0-ás RSS volt, és lám, a cikk teljes szövege volt benne. Még csak azt se lehet mondani, hogy akármilyen feedek közül válogattam, legtöbbjük "validhuszár". ;)

Viszont az átprogramozásos ötlet megihletett. Még hétvégéig emésztgetem a dolgokat, aztán majd lesz valami.
18

Validhuszár

attlad · 2006. Feb. 22. (Sze), 21.22
megnéztem véletlenszerűen egy pár feedet, nagyjából mind 2.0-ás RSS volt, és lám, a cikk teljes szövege volt benne. Még csak azt se lehet mondani, hogy akármilyen feedek közül válogattam, legtöbbjük "validhuszár". ;)

Amúgy természetesen full-text feed párti vagyok, de a specifikáció úgy tűnik mást mondd erről RSS esetén. Ezért is használom én az Atomot. A "validhuszár" is azt használna, ha jót akarna. :-)

Mivel a fentiek szerint szándékosan "rosszak"/hiányosak az oldal feed-jei, ezért én valami screen scraper megoldást használnék, ha RSS-en keresztül akarnám olvasni a Weblabort. Szerencsére ott a követő, ami jobb mint az RSS, persze csak akkor ha a legtöbb tartalmat elolvassa valaki.
20

végre itt a kívánt feed

Szántó Ádám · 2006. Már. 14. (K), 18.25
A Feed43 szolgáltatás, amit pár perce blogmarkként beküldtem éppen az általam régóta áhított dolgot valósítja meg, ráadásul eléggé elegáns megoldásokkal.

Így aztán a blogmark RSS probléma megoldódott, a belinkelt feed tartalmazza a hozzászólások számát, szerző nevét, azonnali linket, egyetlen baja, hogy reklám van az alján.

A blogposztok teljes tartalom megadása már nem ilyen egyszerű, ugyanis külső honlapról egy hasonló feed elkészítése annyi oldalletöltésnyi időbe tellene, ahány bejegyzés egyszerre látszik. Hasonló problémát nem lehet megoldani a Blogteren sem, ugyanemiatt.

Úgyhogy "majd-egyszer", ha lesz időm, kérni fogok tőletek jogosultságot, hogy megírhassam.