ugrás a tartalomhoz

Weblabor Contribute 0.7.20060219

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 19. (V), 19.58
Néhány perce jelentettük meg a Weblabor Contribute nevű Firefox kiterjesztésünk 0.7.20060219-es verzióját. Ennek alkalmából, és mivel az új változat számos módosítást tartalmaz, frissítettük a kiterjesztés weblapját is. Számos érdekes módosítást hajtottunk végre a kiterjesztésen, melyek közül talán a legszembetűnőbb, hogy immár blog bejegyzések beküldésének gyors megkezdésére is alkalmas a Weblabor Contribute.

Egyik legfontosabb törekvésünk a BBEditor megjelentetésével többek között az volt, hogy a Weblabor Contribute BBCode szerkesztési segédjét nyugdíjazhassuk, hiszen ez többnyire inkább útban volt, mint segített. A ma megjelent új kiadással sikerült teljesen megszabadulni a BBCode résztől, és más tekintetben is áramvonalasabbá tettük a kiterjesztést. A főbb változások listája:
  • A BBCode kiterjesztés másolatát eltávolítottuk az extension kódjából. Aki esetleg hiányolná, az nyugodtan telepítheti külön kiterjesztésként.
  • A környezeti menüből eltávolítottuk a Weblabor tolakodó menüpontjait, és az állapotsorban található ikonra tettük ezeket.
  • Blog bejegyzés beküldési lehetőséget adtunk a kiterjesztéshez, mely a blogmark beküldőnek megfelelő adatokat másolva segít a Weblaboron egy új blog bejegyzés szerkesztésébe kezdeni.
  • Eltávolítottuk a Weblabor szerkesztőkön kívül senki más számára sem hasznosítható azonnali beküldési lehetőséget (illetve ez most már csak a szerkesztőknek jelenik meg)
  • A blogmark beküldés kezelésére és hibáira vonatkozó beállításokat megszüntettük, mostantól csak hiba esetén nyílik egy új böngésző lap a hiba részletes leírásával.
  • Kapott egy súgó gombot is a dialógus ablak, amely a kiterjesztés weblapjára vezeti az érdeklődőket, ahol reményeink szerint sikerült a kérdéses dolgokat dokumentálni.
  • Néhány régebbről ránk maradt hibát is javítottunk, például a dialógus ablak átméretezhető most már Windows rendszereken is.
  • Végül apróság, de végre Firefox 1.5.0.1-gyel is működik a kiterjesztés módosítás nélkül, és természetesen Flockban is teszteltük.

Fogadjátok szeretettel az új Weblabor Contribute kiterjesztést, küldjetek be még több tartalmat, segítsetek építeni ezt a páratlan tudásbázist!
 
1

köszi

adriankoooo · 2006. Feb. 20. (H), 01.04
Éncsak megköszönni tudom ezt a frissítést, hiszen nap mint nap használom blogmark beküldésre, és most már remélem, blog bejegyzésre is fogom gyakrabban használni.

üdv:,

adriankoooo
---
http://adriankoooo.blogspot.com
2

Frissítés 1.5.0.2 Firefoxhoz kiváló volna

tms · 2006. Ápr. 14. (P), 16.26
Nagy lendülettel feltettem az 1.5.0.2-t, meglepve tapsztaltam hogy a 2 tucatnyi telepített kitejesztés közül ez az egy nem volt kapmatibilis. Nagy bánatomra letiltotta. Mikor várható upgrade? Nyuszi hoz? :)
3

hozott

Hojtsy Gábor · 2006. Ápr. 14. (P), 16.47
Hozott a nyuszi frissítést. Valószínű a kiterjesztések, amiket használsz nem olyan szigorúak a verziókezelésben, mint amilyenek mi voltunk. Most már azonban végetvetettem ennek az állandóan szükséges verzió átirogatásnak, és teszteltem a kiterjesztést Firefox 3.0a1-gyel. Mivel ment, ezért 3.0-ig kompatibilisnek nyilvánítottam. Ez most remélhetőleg jó időre elegendő lesz.

Nem jelent meg új verzió (azaz csak az install.rdf tartalma változott a verzió miatt), mert automatikusan fel fogja ismerni a Firefox, hogy most már jó a kiterjesztés.
4

Köszi!

tms · 2006. Ápr. 14. (P), 18.47
Működik is szépen. Ez nagyon gyors volt. :)