ugrás a tartalomhoz

Archívum - Feb 8, 2006

Kódkiegészítős PHP editor Linux/Windows rendszerekre?

arnyekk · 2006. Feb. 8. (Sze), 20.47
Jelenleg Zend Studio 5-ot használok, de annyira lassú szegenyke hogy neha csak hátráltat. Azert remenykedem, hogy van még olyan editor amit esetleg nem probaltam és megfelel a mindennapi gyors munkára. Ami a legfontossab, hogy legyen belőle windowsos és linuxos verzio is. Legyen benne szintaxis kiemelés php, html, css -hez, tudjon ftp szerverről is dolgozni, és tudja a code completion-t php-hez. A Zend Studio-n kivul eddig semmit nem talaltam ami megfelelt volna ezeknek a kriteriumoknak. JEdit-et hasznaltam elotte, az is nagyon tetszett, de sajnos nem tudta a code completion-t.:(
 

krugle - search egine for developers

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 8. (Sze), 20.39
Egy újabb fejlesztőknek szóló kereső
 

Kaméleon ikonok CSS segítségével

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 8. (Sze), 20.21
Bizonyára már sok olvasónk szembesült azzal a problémával, hogy új színvilágot kellett bevezetnie egy weblapon, akár szezonális, akár miniwebhely kifejlesztési igények miatt. Egy-egy termék saját webhelye egy cégen belül is igényelhet különböző színvilágot, legalábbis apró eltéréseket. Réges-régen Dan Cederholm publikálta azt a tippet, mely arra buzdít bennünket, hogy fehér színnel vigyük fel a mintát egy egyébként átlátszó képre. Emögé aztán bármilyen háttérszínt tehetünk, aminek hatására a fehéren hagyott területek megjelennek.

A Songbird ad új eszközt a zenefogyasztóknak

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 8. (Sze), 19.53
Már elérhető a Songbird zeneböngésző első publikus kiadása, mely a 0.1 verziószámot viseli. Számunkra több okból is különlegesen érdekes. Először is az egyelőre még csak Windows rendszerre letölthető, de hamarosan MacOS és Linux környezetre is elérhető alkalmazás a Mozilla XULRunner projektjére épül, tehát közös gyökereket ápol a Firefox böngészővel. Ráadásul tényleg böngészőnek is szánják.

style.left paraméter állítása JSel

Anonymous · 2006. Feb. 8. (Sze), 19.47
szeretnék egy adott szélességű divben a két szélén lévő nyillal navigálni, hogy a divben lévő tartalom jobbra-balra mozogjon, így látszódjon szélesebb tartalom is.

function move(sideArrow) {

if ( sideArrow == 'left' ) {
document.getElementById('line').style.left += 10;
}
else {
document.getElementById('line').style.left -= 10;
}
}


Eddig jutottam, el tudom tolni, de csak egy egységet, utána nem csinál semmit. JSben nem vagyok valami nagy guru, ezért kérem a segítségeteket.
 

FF-ben Div tartalomnak megfelelő magasság követése

carstephun · 2006. Feb. 8. (Sze), 19.35
Üdv Mindenkinek,

lehet (sőt biztos), hogy volt már ez a kérdés, hogyha egy div-ben bizonyos tartalmakat állítok elő, akkor a div mérete nem növekedik meg amennyiben ezek a tartalmak szintén div-ben találhatóak. Ennek kiküszöbölésére keresek megoldást? már szétkutattam a Netet, vhol már találtam is rá megoldást, de nem tettem el a bookmarkok közé és most meg nem találom, meg.

előre is köszi

Üdv
Sanyi
 

Working With Events In Prototype

Hojtsy Gábor · 2006. Feb. 8. (Sze), 19.21
Eseménykezelés Protoype segítségével
 

Nyílt forráskódú, ingyenes webáruház csomag

Anonymous · 2006. Feb. 8. (Sze), 17.44
Ami a portálfejlesztésben a Drupal, a blogmotorok közt a WordPress, az az e-kereskedelemben a ...?

Tapasztalatok?

Kössz előre is.
 

Navigáció php-ben --- segítség kéne

Anonymous · 2006. Feb. 8. (Sze), 16.18
Sziasztok


elkezdtem "fejleszteni" (kis túlzással) egy saját blogmotort, már működik is úgy-ahogy pár hete, a yetiblog.tvn.hu-n meg lehet tekinteni. A gondom a következő:
Az oldalon lehet bejegyzéseket nézni kategóriák szerint, vagy egyszerre az összes bejyegzést. Egy adott oldalon most 4 bejegyzés van, ahol pedig tovább lehet gördíteni az elejére (<<), a végére (>>), és lehet lépegetni vissza (>) vagy előre (<). Nos én egy adott blogbejegyzés megjelenítésére egy függvényt használtam, ez lenne a fresh_blog($category_id,$sor), ahol az $category_id egy adott kategória kódja, az $sor pedig az a pont, ahonnan a bejegyzéseket meg kell jeleníten (egy szám).
majd ez jön, itt számolom meg hány bejegyzst kell megjeleníteni:

if ($category_id!=0)
{
$res=mysql_query("SELECT * FROM blogtable WHERE active='1' AND category=$category_id");
}
else
{
$res=mysql_query("SELECT * FROM blogtable WHERE active='1'");
}

Eddig szép és jó, DE, mindezek alatt ott a navigációs panel (egy része, táblázatban van, ami most nem fontos gondolom):


<a class="modlink"
href="main.php?comm=001&category_id=<?php echo $category_id;?> &sor=<?php echo $sor=0; ?>"> << </a>



<a class="modlink"
href="main.php?comm=001&category_id=<? echo $category_id; ?> &sor=<?php if ($sor-1<0) {echo $sor=0;} else {echo $sor=$sor-2; } ?>"> < </a>



<a class="modlink" href="main.php?comm=001&category_id=<? echo $category_id; ?>&sor=<? if ($sor+1>$num) {echo $sor=$num-2;} else {echo $sor=$sor+2;} ?>"> > </a>

New TinyMCE 2.0.2 released

Török Gábor · 2006. Feb. 8. (Sze), 13.45
Új kódtisztító modul