ugrás a tartalomhoz

Kódkiegészítős PHP editor Linux/Windows rendszerekre?

arnyekk · 2006. Feb. 8. (Sze), 20.47
Jelenleg Zend Studio 5-ot használok, de annyira lassú szegenyke hogy neha csak hátráltat. Azert remenykedem, hogy van még olyan editor amit esetleg nem probaltam és megfelel a mindennapi gyors munkára. Ami a legfontossab, hogy legyen belőle windowsos és linuxos verzio is. Legyen benne szintaxis kiemelés php, html, css -hez, tudjon ftp szerverről is dolgozni, és tudja a code completion-t php-hez. A Zend Studio-n kivul eddig semmit nem talaltam ami megfelelt volna ezeknek a kriteriumoknak. JEdit-et hasznaltam elotte, az is nagyon tetszett, de sajnos nem tudta a code completion-t.:(
 
1

jedit rulez

arnyekk · 2006. Feb. 8. (Sze), 20.55
közben gugliztam egy picit, és talaltam a JEdit-het php code completion plugint :) http://sourceforge.net/projects/phpcomplet/
---
redsky.hu
2

<Nincs cím>

carstephun · 2006. Feb. 8. (Sze), 21.14
Szia Próbáld kia PHP-Eclipse csomagot, debuggel is használható benne

Üdv
Sanyi
3

probaltam

arnyekk · 2006. Feb. 8. (Sze), 21.24
Probaltam már, az egész Eclipse-el nekem az volt a bajom, hogy nem lehet vele rendesen ftp szerverről dolgozni. És még tetű lassu is.

---
redsky.hu
6

eclipse

zila · 2006. Feb. 9. (Cs), 11.39
Hát az igaz, hogy kell gép az eclipse alá, de nekem nagyon bejön. Épp tegnap hajítottam ki végleg a jEdit-et. Igaz én ftp-re nem dolgozok sosem. Akkor sem ha lehetne, mivel inkább helyi gépen fejlesztek, tesztelek, aztán ha jónak találtatik a végtermék akkor töltöm fel...

üdv,
Zila
4

Notepad++

mefi · 2006. Feb. 8. (Sze), 22.12
Ezt ajánlom, gyors, kenyelmes, ugyes es okos: http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm

mefi
http://mefi.be
5

hasznalom

arnyekk · 2006. Feb. 8. (Sze), 23.07
Köszönöm, ismerem és használom windows alatt kisebb szerkesztésekre. De fejlesztésre olyan eszközt keresek, amit windows és linux alatt is egyaránt tudok használni. Notepad+ sajnos nem érhető el linux alá.
---
redsky.hu
7

Codelobster IDE

clod · 2017. Dec. 21. (Cs), 16.26
My choice is Codelobster IDE
8

Én az elején azt hiszem

inf · 2017. Dec. 23. (Szo), 00.25
Én az elején azt hiszem NetBeans-t használtam, aztán kipróbáltam egy csomó mindent, és végül PHP Storm-ra váltottam, ami maradt egy jópár évig, mert nem volt nála jobb. Most azt hiszem csak ilyen éves licensszel lehet már kapni. Azért egy próbát megér: https://www.jetbrains.com/phpstorm. Linux alól megy, az ftp-ben nem vagyok biztos, de mintha azt is tudná. Amennyire én tudom felrakható több gépre is ugyanazzal a licensszel, de egyszerre csak egy gépen futtathatod. Gyorsnak gyors és meglepően kevés memóriát fogyaszt a többihez képest.
9

spam

Pepita · 2017. Dec. 27. (Sze), 16.44
Egy spammer dobta fel a bő 10 éves kérdést, de gyerünk. :)

- Jelenleg én is PHP Storm-ot használok
- Igen, éves licenc van
- Linux-ra, MAC-re és Windows-ra egyaránt van
- (s)ftp-t is tud, de ma már létezik csomó megoldás ssh-n / vpn-en távoli meghajtót mountolni is
Amennyire én tudom felrakható több gépre is ugyanazzal a licensszel, de egyszerre csak egy gépen futtathatod
Azt nem tudom, hogy egyszerre hány helyen futtathatod, de láttam már (magyar) céget, ahol 20+ fejlesztő ugyanazt az egy licencet használta... :/ De az a biztos (és szerintem korrekt), ha egy fejlesztő egy licenc, ha külön gépe van irodában és otthon, akkor az lehet ugyanaz, úgyse fogja egy se**el a két lovat megülni.

meglepően kevés memóriát fogyaszt
Ez attól függ, hogy mennyi csilivili feature van bekapcsolva, szerintem az "üres" fél giga (egy fájl a project) RAM nem túl kevés. Ha értelmesebb (méretű) projecten meg van nyitva mondjuk 20 - 30 fájl, akkor azért kezdd el számolni a RAM - odat. (Most itt lehetne diskurálni arról, hogy milyen vas jó fejleszteni, nyilván ha legalább 16+ GB RAM van, akkor ahhoz képest nem sok 2-3.)

Ha pedig "ingyenes" kell, akkor a KOMODO EDIT verziója még elég jó. Persze itt az IDE a fizetős, ami értelemszerűen jóval több szolgáltatást nyújt.
10

Ja nem néztem, azt hittem

inf · 2017. Dec. 28. (Cs), 16.39
Ja nem néztem, azt hittem friss topic. :-) Mindegy, legalább ez is belekerült.

láttam már (magyar) céget, ahol 20+ fejlesztő ugyanazt az egy licencet használta


Vannak ilyen többszörös licenszek cégeknek. Én szerintem ellenőrzik az ilyet, de franc tudja.

Ez attól függ, hogy mennyi csilivili feature van bekapcsolva, szerintem az "üres" fél giga (egy fájl a project) RAM nem túl kevés.


Ha azt vesszük, hogy a Netbeans és társai 2GB-ot ettek csak az indulásra meg a visualstudio is darálja a memóriát rendesen, akkor egyáltalán nem sok az. Egyébként én 2-300MB-ra emlékszem, de persze azóta biztosan változott az IDE. 10 fájlnál nem nagyon szokott nyitva lenni több, általában bezárom, ha valami nem kell.
11

Vannak ilyen többszörös

BlaZe · 2017. Dec. 28. (Cs), 20.52
Vannak ilyen többszörös licenszek cégeknek. Én szerintem ellenőrzik az ilyet, de franc tudja.
Van hozzá license server. De lehet nem 20 embernél éri meg :)

Nekem IntelliJ indulás után 5-700M-et eszik kb, láttam már 1G fölé is kúszni. De nem biztos, hogy manapság érdemes a fejlesztői környezeten spórolni, úgyhogy ehetne akár ötöt is. Amíg a Thunderbird is megeszik kb ennyit, meg a böngésző... :)
12

Storm-ot tudom

Pepita · 2017. Dec. 29. (P), 01.15
Vannak ilyen többszörös licenszek cégeknek.

Storm-ról tudom, hogy van ilyen, ilyenkor az egyes felhasználók egy company group-ba tartoznak. Amiről írtam, az egy személyi licenc volt...
De óva intek mindenkit az ilyen kísérletezéstől, gondoljunk arra, hogy az IDE-t is fejlesztők fejlesztik, ha nem tetszik az ára / tulajdonságai, akkor használjunk mást. Nem lennék meglepve, ha megbuknának vele (bár ez felvetne pár privacy problémát is, de ez messzire vezet).
13

Nekem az nem tetszett, amikor

inf · 2017. Dec. 29. (P), 17.46
Nekem az nem tetszett, amikor kitalálták, hogy verziós licensz helyett éves licenszre állnak át. Néhány évente akartam új verziót venni, de tulképp ma is elvagyok a régi webstorm verzióval. Biztos, hogy nem csengetek ki minden évben ugyanannyit érte.