ugrás a tartalomhoz

frame helyett mit?

Anonymous · 2006. Feb. 20. (H), 19.51
Sziasztok,az lenne a kérdésem,hogy hogyan lehetne azt megvalósítani,hogy úgy működjön a php-s oldalam,mint egy html-es frame oldal.Tehát,hogyha klikkelek egy linkre akkor az én általam megadott helyen jelenjen meg.Mert a frameket szivesen nélkülözném!Előre is köszönöm!Sziasztok!
 
1

<Nincs cím>

Skullkid · 2006. Feb. 20. (H), 20.11
Ez sajnos csak framekkel lenne megoldható, de én azt javaslom hogy inkább pozicionáld az oldalad divek és CSS segítségével.
2

Mire is?

Bártházi András · 2006. Feb. 20. (H), 22.09
Rossz a megközelítés. A kérdés nem az, hogy pl. egy frame-et mire tudsz lecserélni, hanem hogy valójában mi célt szolgál a frame az oldalon, s hogy miért szeretnéd megoldani másképp. Milyen oldalról van szó, miért használtál eddig frame-et rajta? Ezután tudunk válaszolni, hogy mire lehet lecserélni, ha egyáltalán le kell.

-boogie-
3

Szia!

Anonymous · 2006. Feb. 21. (K), 16.59
Eddig egy olyan oldalt használtam, ahol egy menüben kiválasztott a látogató egy linket. Ráklikkelt és megjelent mellette az odal. Ezt frame-el. Szeretném ezt nélkülözni ha lehet, mert pl az opera böngésző nem szereti a frame-es oldalakat. Arra gondoltam, hogy talán megoldható a dolog egyfajta php-n belüli beágyazással vagy valami hasonló technikával. De ha rossz területen tapogatózok akkor kérlek titeket igazítsatok útba!
Előre is köszönöm!
4

szvsz meg

Anonymous · 2006. Feb. 22. (Sze), 17.46
Szerintem megoldható. A megjelenítő rész legyen egy div,aztán egy php címke, és include $_GET['p']. A menüben pedig <a href="?p=oldal/oldal.html">
5

Ellenőrzés

Bártházi András · 2006. Feb. 22. (Sze), 18.39
Alapvetően erről van szó, így lehet megoldani, de azért pont ilyen nehogy csináljon valaki. Mi történik akkor, ha én egy ?p=/etc/passwd paramétersort adok át?

-boogie-
7

etc/passwd

Anonymous · 2006. Feb. 23. (Cs), 00.21
Elnézést a tudatlanságomért, de akkor mi történik? Mert kipróbáltam egy ingyenes tárhelyen (csak olyanon van lehetőségem) és nem történt semmi.
6

array

Anonymous · 2006. Feb. 22. (Sze), 20.43
valahgoy így, csak én feltölteném egy többe a beilleszteni kívánt oldalakat, és a $_GET['id']-t használnám indexnek. Ha struktúrát csinálsz, akkor még a menüpontokat is ki tudod iratni egy foreach segítségével. Az ellenőrzés pedig annyiból áll, hogy megnézed hány elem van a tömbbe, és ha az id nem nagyobb, mint elemszám-1, akkor mehet.