ugrás a tartalomhoz

internetes rendelés

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 13.55
helló!
szeretnék csinálni egy oldalt, ahonnan rendelni lehetne dolgokat. úgy gondoltam, hogy html alapon futna az oldal, php és mysql segítségével. tehát azt szeretném, hogy legyen valami adatbázis, ami tartalmazná az árukat, ebből php segítségével a html-re küldeném az árukat, hogy láthassák a rendelők. és persze kellenének a szokásos extrák is, pl. hogyha valaki rendel egy árut, akkor az emiljére automatikusan küldenék egy visszaigazoló emilt php segítségével, plusz persze látogatószámláló, kereső, ami az oldalon lévő áruk között keresne... ilyenek...
megvalósítható így a dolog, ahogy leírtam? mert igazából nem vágom a php-t, sem a mysql-t. html-ben otthon vagyok, de nem tudok pl. mezőket létrehozni, amikbe mondjuk név, cím, meg ilyenek kerülnének.
valaki tudna esetéeg ebben segíteni nekem?
tudom, hogy nagyon komplex dolgot akarok, de ha valaki esetleg bármilyen részlettel tudna segíteni nekem, annak nagyon örülnék...
köszi!
 
1

szörcs

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 14.52
1 szörcs könyvesbolt ...
2 szörcs internet ...

vagy

3 szörcs pénz ...
4 szörcs programozó ...

Vagy esetleg nem kellene egy olyan oprendszert írnod, ahol ezek be vannak építve? -> goto line 1

Nem hinném, hogy komolyan kérdezted...
2

OSCommerce

zvaranka · 2006. Feb. 13. (H), 15.30
Próbáld ki az OSCommerce programot

magyarítás

--------------
Varanka Zoltán
NovoPortal
--------------
3

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 17.53
A PHP-t én se vágom, de fát már vágtam.

Üdv: Kuczora Ferenc
4

internetes rendelés

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 20.06
megvalósítható így a dolog, ahogy leírtam?

Láttál már internetes áruházat? Mert ha igen, akkor nyilván megvalósítható.
Tehát hülye a kérdés.
A másik az, hogy áruház programmal általában sok pénzt akarnak keresni, tehát illendő, hogy valamiféle befektetés is legyen a dolog mögött. Például meg kell bízni egy programozót, egy designert, tárhelyet kell venni, kifizetni nekik egy kalap pénzt a munkáért, aztén lehet kaszálni.

Gyulus
5

Idejétmúlt

Anonymous · 2006. Feb. 13. (H), 22.01
Szerintem teljesen idejétmúlt már ez a hozzáállás, hogy aki pénzt akar keresni, annak befektetnie is kell. Illendő. Pont abban rejlik a nagy ötletek titka, hogy minimális befektetéssel nagy haszon. Persze egy webbolt már nem egy nagy ötlet, és én sem a nulla befektetésről írok.
Sajnos szerintem a világ nem így működik, ahogy írtad, főleg a kaszálás része. Sajnos.
6

Vigyázz...

janoszen · 2006. Feb. 13. (H), 22.40
Azért nagyon ajánlom, hogy vigyázz ezekkel. Nekem van tapasztalatom ilyenekkel. A cég, amelyik csinálta, kis híján csúnyán befürdött vele. Pl. hogy juttatod el a vevőnek az árút? Hogy nyomtatsz/juttatsz el neki számlát? Póstai utánvéttel? Mi van akkor, ha nem veszi át?

A technikai dolgokról nem is beszélve. Pl. be kell építeni jónéhány biztonsági ellenőrzést, hogy a csalást/véletlen 2x rendelést megakadályozd. Meg ilyen apróságok. Szóval, ha nem vágod a szerver oldali programozást, akkor egyelőre van tégy le a szándékodról vagy fizess meg valakit.

Had romboljam tovább az illúzióidat: a webárúház nem egy aranytojást tojó tyúk. Ahhoz reklám, jó oldal, stb kell. Senki nem fog egy noname cégtől venni, mert nem nézheti meg az árút előre, stb. A cég, amelyiknek dolgoztam, vagy fél milliót biztosan beleölt a reklámba, és egy fillért nem kapott vissza belőle, mert nem jött egyetlen megrendelés sem a reklámon keresztül.

Legyen minimum egy állandó telefonos ügyfélszolgálat, adj lehetőséget az árú garanciális javítására, tisztázd a számlát, stb. Megbízhatónak kell lenni. Pl. nagyon rossz szájízt tud kelteni, ha gyenge minőségű a honlap vagy csak egy mobiltelefonszám van kint.
7

Ez egy vicc

suexID · 2006. Feb. 14. (K), 10.55
Nagy valószínűséggel egy viccelődő ember áldozatai vagytok.
html-ben otthon vagyok, de nem tudok pl. mezőket létrehozni, amikbe mondjuk név, cím, meg ilyenek kerülnének.

Ért a HTML-hez, mikor egy űrlapot nem tud létrehozni? Ez valami vicc lehet!
8

nem biztos

Anonymous · 2006. Feb. 14. (K), 11.46
miért lenne vicc? egyeseknek az a html tudás, hogy dreamweaverben tudnak betűtípust váltani, igazítani meg képet beilleszteni.

gex