ugrás a tartalomhoz

Bajlódás frame-es oldallal

Fedor · 2006. Feb. 5. (V), 18.01
Hello!

Van egy frame-es weboldal, ahol a balodali frame-ben van belépési lehetőség, vagy belépés után a menü, jobboldalt pedig a tartalom. Ezen én változtatni nem tudok, mert nincs hozzáférésem.

Van egy mások weboldal, amit én készítek, és az a kérése a megrendelőnek, hogy legyen rajta egy beléptető form, amelyen keresztül kapásból be lehet lépni az előzőleg már említett site-ra. Elvileg ez nem lehetetlen: Azt még meg tudom nézni, hogy miként vannak elnevezve az eredeti oldalon a beléptető form elemei, ezeket átveszem, action-ként megadom a kért oldalt, és elvileg kész, ha nem frame-es az oldal, de ez viszont az. Én egyelőre két opcióval találtam magam szemben:

1. Action-ként a teljes oldal címét adom meg, ekkor az megnyílik, de nem tudja a bal oldali frame-ben lévő beléptetőrendszernek átadni az adatokat.
2. Közvetlenül a balodali frame-ben lévő oldalt hívom meg, ekkor a beléptetés sikerül, viszont a böngésző ablakában csak a menü látszik, és jobboldali frame híjján a menüpontokra kattintva a kért oldal új ablakban nyílik meg.

Van esetleg valakinek tippje egy 3. opcióra?

Előre is köszi.
 
1

Húha

tiny · 2006. Feb. 5. (V), 20.33
Hát ezt kétszer is elolvastam, mert elsőre nem fogtam föl. Hát így kapásból csak javascript-es megoldás jut eszembe. Szóba jöhet? Jah még annyit, hogy sokat segítene ezt elképzelni, ha megmondanád, hogy melyik ez a 2 frame-es oldal. Legalábbis szerintem.
Mr.Tiny [http://tiny.uw.hu]
3

nem fog menni

Fedor · 2006. Feb. 5. (V), 22.24
Ne haragudj, de a megbízóm nem biztos, hogy örülne neki. Annyira nem bonyolult: bal oldal menü, jobboldal tartalom. Ha még nem léptél be, akkor baloldalt a menü helyett két inputmező (felhasználónév és jelszó) egy form-ban, ami önmagát hívja meg. Elég szokványos.

Javascript jöhet, ha az én oldalamba kell elhelyezni, mert mint írtam, a másikhoz nincs hozzáférésem.

Üdv,
Fedor
2

Frame

attlad · 2006. Feb. 5. (V), 21.04
Szerintem nem új ablakban nyílna meg, ha előre létrehoznál egy olyan nevű framet is, mint ami az eredeti oldalon a jobboldali.
4

hol?

Fedor · 2006. Feb. 5. (V), 22.25
Ezt nem igazán értem: hol hozzak létre frame-et? A másik site-hoz továbbra sincs hozzáférésem...

Üdv,
Fedor
5

Saját oldalon

attlad · 2006. Feb. 6. (H), 02.30
Miért nyílnak a linkek új ablakban? Mert a targetjük egy olyan framenév, ami nem létezik, vagy nem? Gondolom ha létrehozol olyan nevű frame-t az oldaladon, akkor abban fognak megnyílni. Tehát a form submitra visszaadsz egy olyan oldalt, ami két frameből áll, egyik üres és a neve megegyezik az eredeti oldal jobb oldali frame nevével. A másikban meg megcsinálod a beléptetést, ha postot kell használni, akkor onloadra submitolod a visszaküldött, kitöltött űrlapot.
6

<Nincs cím>

Anonymous · 2006. Feb. 6. (H), 10.33
Magyarul megcsinalod a sajat framesetedet az eredeti minta alapjan ugy hogy a jobboldali azonos az eredetivel a baloldaliba meg továbbkuldod a beleptetes parametereit.
7

Oké, de hogyan?

Fedor · 2006. Feb. 6. (H), 17.05
Bevallom, frame-es oldalt már nagyon régen csináltam, beléptetővel kombinálva meg még egyáltalán nem. Mit írjak be action-nek az én (nem frame-es) oldalamon lévő form-ban, hogy a frame-es oldalon megkapja az egyik frame-ben lévő oldal?

Üdv,
Fedor