ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 19, 2005 - Fórum téma

Bekezdésbe tett táblázat nem valid?

td · 2005. Szep. 19. (H), 12.49
Az a gondom, hogy van egy basic oldal, semmi különös hókuszpókusz, amit meg kéne normálisan formázni. Viszont valami gubanc lehet, amire nem jöttem rá. Arra vagyok kíváncsi, rossz-e a DTD, és attól hülyülnek-e meg biz. dolgok, vagy valami más gond van.

Nevezetesen:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">

Van egy div a body-n belül, a divben pedig bekezdések. A bekezdések előtt h6-ok, némely P-ben pedig képdobozok, table-vel. Namost én úgy nézem, minden tiszta, mégis a Validator azt dobja ki, hogy: "Error Line 39 column 601: end tag for element "P" which is not open.", 3x is, pedig be van zárva jól mind. Mi zavarhatja meg? (Lehet táblázatot szövegbe tenni?)

Továbbá bizonyos dolgok nem stimmelnek biz. böngészőkben. Pl. FF-ben azok a bekezdések, ahol kép van, középre igazított szövegűvé válnak, és a betűtípus/stílus (font, méret) sem stimmel. Sem IE6, sem FF nem teszi ki a bekezdések mögé a beállított 50px margót (hogy legyen némi távolság). NN7 a képdobozok mellett sem hagy margót.

Röviden ennyi, ennyit vettem észre. Az oldal címe:
http://dropzone.uw.hu/b/td_beszamolo-page1.html
 

IE duplázza a margót

ksgy · 2005. Szep. 19. (H), 10.31
sziasztok!

egy oldalt szeretnék kialakítani csak div-ekkel, és css-el, viszont IE alatt problémába ütköztem: hány pixel az annyi? :)

itt egy kép róla: http://web.axelero.hu/stonyo1/pixelwar.gif
mi lehet a problem? egyszerűen nem tudok rájönni. természetesen a margin-left annyi, amit a ff részen látni. IE viszont sacc/kb 2* annyinak veszi. nekiálltam, csináltam egy tök üres html oldalt, beletettem 1db div-et, és annak állítottam be margin-left: 10px-et, és azt is 20px-re nyomta ki. az én IE-m bugos, vagy vmi mást rontok el?