Archívum - Szep 16, 2005 - Fórum téma
allow_url_fopen miért tiltott?
Sziasztok,
az a kérdésem, hogy egyes szolgáltatók miért tiltják le allow_url_fopen használatát tiltott tevékenységre lehetőségére hivatkozva?
Holott más megoldás is van kb. ugyanolyan eredménnyel. Van közöttük olyan különbség amiért megéri ez a szőrözést?
Gondolok itt a Curl-ra és egyéb virtuális http böngészőre.
szasza
■ az a kérdésem, hogy egyes szolgáltatók miért tiltják le allow_url_fopen használatát tiltott tevékenységre lehetőségére hivatkozva?
Holott más megoldás is van kb. ugyanolyan eredménnyel. Van közöttük olyan különbség amiért megéri ez a szőrözést?
Gondolok itt a Curl-ra és egyéb virtuális http böngészőre.
szasza
Árnyék float probléma IE bug miatt
Sziasztok!
Van egy nemrég elindított webhelyem.
http://hirek.csillagaszat.hu/nr_exobolygok.html
A képek árnyékkal történő körülfuttatásához 'float' tulajdonsággal rendelkező div-et használok. A probléma, hogy míg Firefoxban jól, IE-ben néhány esetben rosszul jelenik meg a kép melletti szöveg: "aláfolyik" a képnek (ld. az alábbi cikkcímeket: "Állatövi fény a Naprendszeren kívül", "Újabb exobolygó fotó?").
Képernyőmentés itt:
Biztos vagyok benne, hogy az IE bugja miatt valamilyen CSS-trükköt kellene bevetni, de nem tudom, pontosan mit tehetnék?
A kapcsolódó CSS:
Van ötletetek a megoldásra?
Köszönettel: Laci
■ Van egy nemrég elindított webhelyem.
http://hirek.csillagaszat.hu/nr_exobolygok.html
A képek árnyékkal történő körülfuttatásához 'float' tulajdonsággal rendelkező div-et használok. A probléma, hogy míg Firefoxban jól, IE-ben néhány esetben rosszul jelenik meg a kép melletti szöveg: "aláfolyik" a képnek (ld. az alábbi cikkcímeket: "Állatövi fény a Naprendszeren kívül", "Újabb exobolygó fotó?").
Képernyőmentés itt:
Biztos vagyok benne, hogy az IE bugja miatt valamilyen CSS-trükköt kellene bevetni, de nem tudom, pontosan mit tehetnék?
A kapcsolódó CSS:
div.rowtext {
margin: 0px 0px 0px 0px;
padding: 0px 0px 0px 0px;
}
.introtext {
width: 100%;
border: 0px;
vertical-align: top !important;
}
.img-shadow {
float:left;
background: url(/templates/hirek_common/images/shadowAlpha.png) no-repeat bottom right !important;
background: url(/templates/hirek_common/images/shadow.gif) no-repeat bottom right;
margin: 10px 0 0 10px !important;
margin: 10px 0 0 5px;
}
.img-shadow img {
display: block;
position: relative;
background-color: #ffffff;
border: 1px solid #666666 !important;
margin: -6px 6px 6px -6px;
}
margin: 0px 0px 0px 0px;
}
.introtext {
width: 100%;
border: 0px;
vertical-align: top !important;
}
.img-shadow {
float:left;
background: url(/templates/hirek_common/images/shadowAlpha.png) no-repeat bottom right !important;
background: url(/templates/hirek_common/images/shadow.gif) no-repeat bottom right;
margin: 10px 0 0 10px !important;
margin: 10px 0 0 5px;
}
.img-shadow img {
display: block;
position: relative;
background-color: #ffffff;
border: 1px solid #666666 !important;
margin: -6px 6px 6px -6px;
}
Van ötletetek a megoldásra?
Köszönettel: Laci
Görbe rajzolása GD-vel
Sziasztok!
Egy diagram rajzoló osztályon munkálkodom egy ideje.
Egy vonaldiagramot úgy készítek el, hogy az egyes megjelenített pontok közé egy egy egyenest húzok.Minél többet tesztelem, annál jobban szemet szúr ennek a módszernek a hátránya: egy-egy ilyen diagram rettenetesen "fűrészfogas" tud lenni. Arra gondoltam, hogy "sebaj, majd illesztek görbét a pontsoromra", de miután két napot végig bogarásztam, arra a megállapításra jutottam, hogy csak swf, és pdf képek/dokumentumok generálásakor lehet görbét (curve) rajzolni.
Szóval a hosszú bevezető után, íme a kérdésem:
Megoldható-e GD-vel, hogy görbét illesszek egy sor pontra?
■ Egy diagram rajzoló osztályon munkálkodom egy ideje.
Egy vonaldiagramot úgy készítek el, hogy az egyes megjelenített pontok közé egy egy egyenest húzok.
for ($i=1;$i<count($pontok);$i++) {
$j=$i-1;
ImageLine($im, $pontok[$j]['x'], $pontok[$j]['y'], $pontok[$i]['x'], $pontok[$i]['y'], $szin);
}
Szóval a hosszú bevezető után, íme a kérdésem:
Megoldható-e GD-vel, hogy görbét illesszek egy sor pontra?