ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 7, 2005 - Fórum téma

könyvtár listázása kép file-okkal

Anonymous · 2005. Szep. 7. (Sze), 21.32
Helló!

Írtam egy kis könyvtár kilistásó kódót aminek képeket kéne kilistázni. Ezt meg is teszi szépen.
Csak én egy kicsit szerettem volna tovább fejleszteni ami már nem azt csinálja mint amit én szerettem volna. Ha atáblázatot nem zárom le a HTML tag el akkor jól csinál mindent, de ahogy lezárom. Szét esik az egész csak az első kép lesz a táblázatba és az összaes hívatkozás a képek mellé kerül.
Hol ott én azt szerettem volna hogy alap tetején legyen kiírva és a hivatkozás menjen a képre. Lezárásá nélkül gyönyörüen megcsinálja.
<?php
$path="picture";
$dir=opendir($path);
echo "<center><table border=1>";
while($data=readdir($dir)){
if($data=="."||$data=="..") continue;
$wr=substr($data, 0, -4);
echo"<tr><td><a href='#$wr'>&nbsp[".$wr."]&nbsp;</a></td></tr>";
echo "<tr><td><a name='$wr'><IMG src='$path/$data' title='".$wr."' width='464' height=348></a><a href='6.php#top'>top</a></td>";
echo "</table></center>";
}
Köszi Tamás
 

Apache2 és Perl CGI

pint3r · 2005. Szep. 7. (Sze), 18.03
Sziasztok!

Pár napja kezdtem el ismerkedni a perl-lel és a CGI-vel. A problémám pedig az, hogy require paranccsal csak @INC-ben található könyvtárakból tudok behúzni perl szkripteket.

Ha relatív elérést adok meg (pl: ./config.pl) akkor böngészőből 500-as hibát kapok. Az apache log-ban pedig írja, hogy nem találja a @INC-ben lévő könyvtárak egyikében sem az általam hivatkozott fájlt.

Parancssorból futtatva viszont simán működik.
Az biztos, hogy szerver szintű problémám van, csak sehol nem találok rá megoldást.

Gentoo Linux-ot használok,
Apache: 2.0.54
Perl: 5.8.6
mod_perl: 2.0.1-rc2
verziókkal.

A fenti problémán kívül működik minden rendesen.
Mi lehet a gond?
 

Mit kell nagy fájl feltöltéshez beállítani?

Anonymous · 2005. Szep. 7. (Sze), 16.54
Sziasztok,

érdeklődnék, hogy mik a teendők a nagy (max 100MB) os file formbol való feltöltéséhez? melyik config fileban (php.ini, apache), mit kell modositani a
post_max_size, upload_max_filesize -on kivül?
esetleg van-e erre vmi okos, ügyes megoldás?

köszi
dreamer
 

DIV hátterének cseréje javascripttel

Anonymous · 2005. Szep. 7. (Sze), 13.18
Van egy DIV elemem, ennek van egy háttere (kép). Azt szeretném elérni, hogy link fölé vive az egeret a kép változzon (onMouseOver hatására).
Tudom hogy a DOM segitségével kell valahogy megoldani, (getElementById és társai) de nem jöttem rá hogy hogyan. Sajnos magyar nyelven sz*rt se találtam erről, az angolhoz meg kevés vagyok. Aki tud segíteni, vagy magyar nyelvű forrást, esetleg könycímet adni annak nagyon megköszönöm...
 

Objektum hozzáadása a munkamenethez

Corvus · 2005. Szep. 7. (Sze), 12.36
Sziasztok!

Objektumot szeretnék session-ban használni. A PHP manualban a session_register() függvényt javasolják használni, ami hatására szerializálódik az objektum. A session fügvényeknél pedig az az ajánlás, hogy a változók munkamenethez adásakor használjuk ezt a konstrukciót:

<?php
$_SESSION["valtozo_neve"] = 'ertek';
?>
Az a kérdésem, hogy ha egy objektumot ezzel a módszerrel adok a munkamenethez szerializalodni fog és egy másik oldalon az osztalydefinicio beolvasasa utan hasznalhato lesz?
 

Explorer csak görgetés után jelenít meg tartalmat

Anonymous · 2005. Szep. 7. (Sze), 12.32
sziasztok!

egy újabb ie problémával találkoztam.
van egy oldalterv: http://gex.hu/css/newer/index2.html
ehhez egyenlőre csak html-t és css-t használtam, csak ez az egy oldal van. a baj az, hogy az ie nem hajlandó elsőre megjeleníteni a tartalmat, csak görgetés után. tehát a szöveg ott van, de nem látszik. /ha megnézitek egyből megértitek :]/ mindezt két lebegő /float/ elem miatt. először azt hittem az én gépemmel van baj, de 4 különböző gépről is ugyanez az eredmény.

nem is igazán tudom, mi ilyenkor a teendő. csináljak új css-t? vagy egyáltalán van erre vmi magyarázat?
 

OO programozás vagy elljárásközpontú

paragliders · 2005. Szep. 7. (Sze), 08.15
Sziasztok

Azt szeretném megkérdezni hogy ki milyen technikát részesít előnyben és miért (OO programozást vagy az eljárásközpontút) php -ben. A megoldandó feladatok mélységénél ne az egy - két soros php scripteket vegyetek alapul, én komolyabb honlporka gondolok pl üzleti alkalmazás megvalósító, vagy egyéb más.