ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 30, 2005 - Fórum téma

Opera nem ismer input mezőn vízszintes kitöltést

Török Gábor · 2005. Szep. 30. (P), 22.10
A fórum archivumát septében átnyálazva nem találtam rá, hogy esetleg korábban már valaki felhozta volna azt általam imént felfedezett problémát, így szeretném ezt megosztani veletek, hátha más is egyszer belefut.

A probléma okozója az Opera böngésző egy bugja. Beviteli mezőkön (input) nem kezeli a vízszintes kitöltést (padding). Tehát az alábbi CSS bejegyzést figyelmen kívül hagyja:
input { padding-left: 2px; }
A hiba forrása pedig valóban a böngészőben van a kivánságlista alapján is. Mindez 2003 októbere óta így van, és az általam telepített linuxos Opera 8.50-es verziójában is megtalálható a hiba. Firefox kezeli jól.

Ez a viselkedés azonban egyes források szerint teljesen helyén való. A CSS Bugs and Workarounds szerint az Opera az inline szintű elemeken nem kelezi csak rendesen a paddingot, de hiába állítottam át az input mezőmet blokk szintűre, semmi hatása.
 

Weblap elhelyezkedése adott keresőszóra

Anonymous · 2005. Szep. 30. (P), 18.16
Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy hogyan lehet egy konkrét oldal page rank-ját lekérdezni konkrét kereső szóra?

Előre is köszi!
 

tömb elemeinek tárolása adatbázisban

Anonymous · 2005. Szep. 30. (P), 15.24
Helló Mindenkinek!

Adott egy select multiple. A kiválasztott elemeket tömbként adom át a feldolgozó oldalnak. A kiiratás megy, de azt nem tudom, hogyan kell a tömb összes elemét eltárolni egy adatbázisban.
Ehhez kérném a segítségeteket, ill. támpontot.

Előre is kösz.

Pista
 

PHP Sitemap generátor

Kérésre törölve 10. · 2005. Szep. 30. (P), 14.11
Most kezdtem el foglalkozni (komolyabban) a Google Sitemap lehetőségeivel.
Egyszer legeneráltam már a oldaltérképet, de ez egy különálló JAVA alkalmazás volt, amit nem tudok beépíteni a honlapomba.
Ezért elkezdtem keresni egy PHP generátort, de egyenlőre nem találtam. Mivel itt már volt cikk erről a "technologiáról", gondoltam megkérdezem: tudtok valami jót?
__________
by ChaTeve
 

Álláshirdetések adatlistázása három kapcsolódó táblával

Anonymous · 2005. Szep. 30. (P), 11.43
Sziasztok! Egy álláshirdető oldalt csinálok, és listázni szeretném az adatbázisba(MYSQL) található hirdetéseket, a következőképpen.
Az adatbázisom:
1. tábala: a hirdetők adatai
2. tábla: a hirdetések
3. tábla: a állás tipusa
Ha valaki felvisz egy hirdetést, meg kell adni, az állás tipusát, amit beírok az "állás tipusa" táblába, és a "hirdetések" táblába is.
A kérdésem: ha több állás tipust is kiválasztanak, azt hogy tudom lekérni?
 

TinyMCE - kép hivatkozásának beillesztése az AdvImage plugin ablakba

Anonymous · 2005. Szep. 30. (P), 11.33
Sziasztok,

a TinyMCE "AdvImage" plugin-t használva, ha onnan a "Browser" ikonra kattint a felhasználó, megnyílik egy képfeltöltő ablak (ezt én írtam hozzá), itt feltölti a képet stb., majd a "Bezár" gombra kattintva azt szeretném elérni, hogy az "AdvImage" plugin ablak megfelelő mezőjébe (src) kerüljön a feltöltött kép URL-je. Már mindent kipróbáltam amit tudtam, átolvastam a Tiny doksiját, de nem tudok rájönni a megoldásra. Ha tudja valaki, akkor megköszönném a segítséget.


(A TinyMCE oldalon található, általuk írt fizetős kép, fájl böngésző ugyanezt csinálja, annak a HTML forrásában van egy insertURL nevű függvény, ami a window.opener-hez hozzáad egy objektum nevet, fura módon ott működik, nálam nem. Szóval ezt nem értem.)