ugrás a tartalomhoz

Archívum - Szep 4, 2005 - Fórum téma

Miért nem működik a fájlfeltöltés ha a register_globals=off

Anonymous · 2005. Szep. 4. (V), 23.34
Az a helyzet, hogy már átnyálaztam mindent és sehol se találok megoldást vagy magyarázatot arra, hogy miért nem akar működni se a copy se a move_uploaded_file, ha a php.ini-ben a register_globals off-ra van állítva. Ahhoz hogy a változóim működjenek használom a import_request_variables("gpc")-t, de akkor se tölt fel semmit.
Remélem tud valaki segíteni!
 

Programozás, mint munka

Off- · 2005. Szep. 4. (V), 19.05
Üdv.!

Még csak tanulom a prgramozást, és nem is olyan rég foglalkozok ezzel a témával. Megfordult a fejemben, hogy talan majd valamikor ezzel akarok foglalkozni, most még csak hobby.. :)

Viszont nem tudom milyen körülmények között dolgozik egy programozó. Mondjuk a programozó is felkell reggel 6kor, megissza a kávéját, bemegy a munkahelyére megir pár függvényt és hazamegy. Vagy hogyan zajlik ez ? Leül a géphez és programozik 1 műszakot ?:D

Pl (hogy a támánál maradjunk) php (vagy html, css stb..) programozoknál hogy van ez?

Válaszokat előre is köszönöm!
 

Lebegőpontos szám kiírása 2 tizedesnyi pontossággal.

Anonymous · 2005. Szep. 4. (V), 13.14
Szervusztok!

Van egy problémám. Nem tudom hogyan kell egy "float" (egy osztás eredménye) értéket két tizedes pontossággal kiíratni. Nekem egy halom szám jelenik meg a tizedesvessző után. Hogyan kell levágni a fölösleges számokat.
Köszönöm!

Gyula.
 

Keretes oldal megszüntetése háttér illesztés miatt

Anonymous · 2005. Szep. 4. (V), 09.49
Sziasztok!

Kezdő php-s vagyok, és a következő problémám van. Eddig volt egy index.php-m, ami azt csinálta, hogy 2 html frame-et illesztett egymás mellé. A baloldalin voltak a linkek, a jobb oldali html pedig arra szolgált, hogy oda volt irányítva a képek megjelenítése. Azaz a bal.html-emben a linkben meg volt adva egy kepberak.php függvényhívás ami a megfelelő könyvtárból vette ki a képeket, és a jobb.html-ben generálta azt, azaz a link-ben a target frame a jobb.html volt. Az a bajom, hogy így nem lehet a hátteret jól megcsinálni, mert a framek elcsúsznak egymás mellett. Szeretném úgy megcsinálni, hogy az oldal egy bizonyos része szolgálna a képek megjelenítésére, de a táblázatos próbálgatásom nem vezetett eredményre. Nagyon örülnék ha valaki tudna kölcsönözni egy sablont ami hasonlóan működik a fent leírtakhoz! Előre is köszönöm!!